Homescreen 8GB állapotfelmérés

Homescreenem mai állapota:

Az első három sor, ha nem tévesztettem, akkor a gyári app-sor úgy, ahogy volt. Egyetlen kivétel, a Maps, ahova be kényszerültem rakni a Google Mapset is. Sajnos az Apple magyarországi adatai rettenet pontatlanok, nincs benne közösségi közlekedésre vonatkozó információ, szóval nem lehet a Google Maps nélkül meglenni. Az viszont elég jó, csak ugye az egyetlen bajom, hogy nem iOS felülete van, hanem Google, ezért alapból az Apple-t nézem meg, ha nem megy, jöhet a Google. (Bejelentkezés nélkül használom.) Ettől függetlenül az Apple Mapsre húztam rá, illetve ide kerül be az offline navigációs app is abban az esetben, ha szükség van rá.

Az alsó két sorban és a dokk jobb oldali ikonján pöffeszkedem igazából. Twitter-Insta-Face triót azért betartottam az elejére, bár újabban azon gondolkodom egyre inkább, hogy ez a közösségesdi valójában milyen szerepet játszik az életemben. Nike+ Runninggal futok (most éppen hiátuszban vagyok), Skype azért került oda, mert a telefon fölött logikailag egy ilyen telefonálós szekció, 1Password nélkül nem tudok már létezni, a Speedtest nem fontos, de időnként le szoktam tesztelni a netes kapcsolataim minőségét, Google Translate is hasznos nekem, végül a Podcasts appot használom időeltöltéshez.

És igazából ennyi. A második képernyőn az Apple második képernyős appjai, illetve azok szerepelnek, amiket a cég az első képernyőre rakott, de nem használok szinte soha. Név szerint: Extras, Voice Memos, FaceTime, Passbook, Game Center, Videos, Compass, iTunes Store, Newsstand, Music.

A 8 gigán elférés eddig prímán megy, nem rakok fel semmi szemetet, szoktam időnként kipróbálni valamit, de amint látszik, még semmi sem maradt rajta a telefonomon. A PhotoStreamet is kikapcsoltam, mert végül úgy éreztem, hogy jobb az, ha van 1-1,3 gigával több helyem. Ha képre van szükségem a telefonról, egyszerűen elmailezem magamnak. Más haszna meg nem volt nekem amúgy sem.

Továbbra is úgy érzem, hogy nekem előrelépés volt a kisebb tárhelyű, de új borítású 5c telefon az iPhone 5 után. Azt illetően viszont kételyeim vannak, hogy mi lesz akkor, ha megjelenik az új modell, milyen érzések kerítenek hatalmába, hogy fogom tudni mentálisan feldolgozni Handrás, vagy szerkesztőtársam FB2 gúnyos kacajait, Magyarósi Csabi kiszólásait stb.