YOLösszefoglalÓ

Lezárult a 444 valóságshow-ja, a YOLO világ. Engem nem különösebben érdekelt az elején az egész, az egyik élő castingba belenéztem, de annyira borzalmas volt a minősége, hogy azonnal ki is kapcsoltam. Viszont valahogy “fagytam” a szerkesztett és blog tartalomra, sőt van véleményem is. Hát hova írnám meg, ha nem ide!

Szerintem hatalmas, meglepően jó dolog lett az egész, kár, hogy nem megy hosszabban. Itt érzem igazán, hogy nem a vs.hu snowfall cikkek, hanem ez az, ahol el lehet mondani, hogy a magyar neten végre tudott valaki valamit gurítani, amit nem sikerült a többieknek eddig. Tavaly Bede brillírozott, idén megint meg tudták mutatni, hogy lehet ezt még tovább fokozni.

Építő jellegűnek szánt kritikám:

– A műsor brandingje hibátlan. Jól hozza a tumblis-jetis pszichedelikus punkot.

– A 444 folyamatosan erőlteti a valós idejű videókat, például a castingon, de ez sem az a műfaj. A valós idejű videó nem érdekes, érdekessé tenni meg drága.

– A kiszavazósdi nekem picit átgondolatlan lett. Megjelent egy videó, ahol már eleve kiszavaztak valakit. Sokkal jobb lett volna, ha lemegy egy szerkesztett videó mindenkinek a ténykedéseivel, aztán jön a kiszavazás egy következő anyagban.

– Ettől függetlenül nem kéne odaírni a videó alá, hogy “Vera sajnos lemarad az utolsó éjszakáról.” Engem például érdekelt volna a videó megtekintéséig, hogy ki lesz az.

– A kiszavazós app címét alig tudtam összeguberálni valahonnan. Szintén a backoffice-os szerkesztőre volt bízva, hova linkeli fel. Ezt ki kellett volna varrni bizony a fejlécbe egy nagy gombba.

– A casting videók nagyon rossz hangminőségűek, továbbá jobb lett volna, ha van még rá annyi pénz, hogy valamiféle stúdió-szerűségben menjen a felvétel a parkettázott fél-IKEA bérlakás helyett.

– Túlságosan rövidnek érzem az egészet. A Sound, ha hosszabb lenne ennél, akkor sem lenne alkalmas erre. Egy ilyen szavazósdi dolog heteken át kell, hogy fusson. Egy hétig nézzük az arcokat, mindenkinek kijönnek a jó meg rossz oldalai, aztán jöhetnek a szavazások.

– Ha valaki, én tudom, mekkora szopás egy videót termelni a netre. Látom, hogy rengeteg meló volt még ezt is összehozniuk, ettől függetlenül MÉG TÖBB videó kellett volna.

– TBG és Ács szerintem teljesen hiteles partifejek, de ide úgy érzem, hogy vagy valami 20 éves forma embert, vagy Gaskó Balázst kellett volna elküldeni.

Összességében a hibák ellenére szerintem médiatörténeti példa értékű dolog volt az egész és nagyon nagy szomorúság lenne, ha akár a Média- akár az Internet Hungary-n nem lenne belőle valami remek insider előadás a sok érdektelen unalom mellett.