iPhone 5c 8GB további tapasztalatok

Újabb rövid összefoglalás következik a ma 107 napos telefonomról. Az appok pontosan azok még mindig, amiket megírtam nagyjából egy hónapja. Egyetlen új appot tettem fel, a Waze-t, egyelőre használom, bár lehet, hogy mégsem veszem akkora hasznát. A közösségi dolgok miatt elég jó, főleg, ha autóval közlekedem Budapesten. 100 mega alatt foglal, maradhat. Minden más ugyanaz, mint eddig, nem is nagyon töltöttem le semmit (vagy ha le is töltöttem, letöröltem).

A Photostreamet lekapcsoltam, így napi szinten az a gyakorlat, hogy marad 3 giga körüli szabad hely, viszont ez már egy ideje beállt és úgy tűnik nem is nagyon fogy tovább. Sajna a friss rendszer Photostream 1 gigás foglaltság után produkál ennyi szabad tárterületet, nem is lehet tudni, hogy mi okozza, biztos a swapdisk! A napi rutinban 3 giga elég sok hely ahhoz, hogy ne kelljen hetente áttölteni a képeket. Igazából videózom és kattogtatom a képeket, ahogy jól esik, de sose akkor töltöm át őket, amikor elfogyott a hely, hanem amikor szükség van rá. A Photostream azonnal megjelenő képeit hiányolom a Macen, de a gyakorlatban egyáltalán nem zavaró, ha gyorsan kell valami, elmailezem magamnak és törlöm a szerverről.

Összességében engem egyáltalán nem zavar a 8 giga, használat közben nem érzem, egyedül akkor figyelek oda, amikor letöltöm a fotóimat és visszaellenőrzöm, hogy jóváírták-e a 3 gigát. Ha nem, letörlök egy-két szálat Messagesből, meg néhány podcastet. Podcasteknél is az a gyakorlat, hogy csak az van a telefonon, amit meg fogok hallgatni, utána mindent azonnal törlök. Elég jó stratégia egyébként. Egyszóval továbbra is tartom magam az állításomhoz, nem tántorodtam el 107 nap után sem.

Szeptember 9-én mutatják be az új iPhone-t.