The $5 logo

Sacha Greif megbízott néhány 5 dollárért is dolgozó designert, hogy készítsenek neki logót. Természetesen kiderül, hogy a hat beérkező munkából négyet egészen biztosan loptak valahonnan. És hát innentől kezdve lehet mutogatni, lám-lám, olcsó húsnak híg a leve. Nagy meglepetés?

Nekem az a része, hogy Sacha ilyenekkel tölti az idejét, az volt. Ki az, aki nem tudja, hogy feltörekvő világ designerei, akik a KKV biz mellett innen is húznak be pénzt, a meló rapid végét fogják meg? Másrészt mit is szeretnénk kimutatni? Azt, hogy olcsó szar logót kapunk végeredményül? És a 2000 dolláros logó az igazi? Meg a végén berakjuk ezt a képet?

Mackey Saturday working on the Instagram logo.

Mi ez a faszság? Miért ne lehetne létező piaca az 5 dolláros innen-onnan lopott logóknak? Aki ennyit szán egy ilyen dologra, az olyan logót is kap. Egyedül talán azért érdekes a sztori, mert ezek a logódesignerek jobb munkákat mutatnak, aztán a végeredmény lesz a mosógépből előhúzott vektor. De talán még ez sem izgalmas.

Sokkal inkább az, hogy Sacha fogja magát és a posztja végén ő maga is beáll logót dizájnolni. És jobb logót készít, mint az 5 dolláros feltörekvő KKV mellől kisarjadt designerek. Gratulálok Sacha, tényleg jobb vagy!