Handoff 2011-es MacBook Prókon

update 2014.10.19.: itt vannak leírva a lépések, de olyan kext buzerációk vannak benne, ami garantáltan egy értelmetlen küzdelem, hiszen már ellenőrzőösszeget kaptak a kextek Yosemite alatt.

Akinek hozzám hasonlóan 3 éves MBP-je van, lehet, hogy hallott már róla, hogy a Yosemite új handoff/continuity fícsörjei nem mennek a gépén (illetve valami nem megy), mert nincs benne Bluetooth 4.0 / LE kártya. Jó hír, hogy ha csak ezért váltanánk, nem kell új gépet vásárolni, ugyanis a 2011 és 2012-es MacBook Próknak utólag is ki lehet cserélni az AirPort/Bluetooth kártyáját. Egészen pontosan ezeken a modelleken:

Egy fórumozó ezt írja:

the 2011 MacBook Pro can use the same Airport/Bluetooth card as the mid 2012 Macbook pro and its user replaceable so by replacing the 2011 macbook pro Airport/Bluetooth card you should have the ability to use Handoff/continuity

Azaz a 2012 közepén gyártott AirPortok jók a 2011-es gépekbe is! Kis keresgéléssel kijön, hogyan működik a dolog. Első körben eBayezni kell egy ilyen AirPortot. Nem olcsó 30 ezer forint a képen levő + szállítás, de ez az ára, ha tápolni akarjuk a régi gépet (szerintem nekem megéri, teljesen jó gépem van, ez viszont hiányozni fog ősztől).

Valaki más meg ezt a kártyát javasolja, ez olcsó. Ebben a fórumban van, aki megcsinálta, állítólag 15 perc alatt megvan. Aki maga próbálná meg, annak van egy remek iFixit fényképes útmutató is. Náluk ez az alkatrész linkje.

Old Bluetooth Board: BCM94331PCIEBT4AX
New ordered and placed: BCM94331PCIEBT4CAX

Beszereltetjük például az Appsolute-osokkal, talán megcsinálják. De hogyan tovább? Jöhet a kext varázslás! Kis utánaolvasással előjön a jó változat. Egy francia fickó megírta a fórumon, hogyan lehet működésre bírni a dolgot. Ez elég jó összefoglaló és benne van minden: honnan tölthetjük le az új kextet, mit és hogy kell felülírni, jogosultságokat változtatni ezen az új fájlon, végül üríteni a kext cache-t.

Feldobtam ide néhány képet, változatot, dolgot, de a MacRumors fórum szálát és az Apple fórumot érdemes végigbogarászni, ebből kijön minden információ pontosan. Jó tudni, hogy van valamiféle megoldás, ha az ember nem fél, hogy összekoszolja a kezét. Az lenne a legjobb egyébként, ha az Appsolute csomagban árulná a dolgot, odamegyünk, beszerelik, szoftverelik, fizetünk és volilá!