iPhablet méretek

Nagy leak jött ki, belső Foxconn dokumentumok alapján lesz 4,7-es és 5,5-ös iPhone 6 méret is. BGR:

the 5.5-inch iPhone 6 will measure in at 158 millimeters long, 78 millimeters wide and 7.1 millimeters thick, although that thickness will grow to 7.7 millimeters when you take the phone’s protruding rear camera into account.

The device will also weigh in at 6.5 ounces, which is significantly more than the iPhone 5s’s weight of just under 4 ounces, although this shouldn’t be surprising since the device is much bigger than any iPhone yet released.

A nagy kérdés az, hogy Apple keynote közvetítőtársam Handrás a két méret közül melyikre megy rá és az is kérdés, hogy a Heti Meteoros közvetítőtársam, FB2, melyikre megy rá. A harmadik kérdésem az, hogy marad-e “hagyományos” méretű telefon is és az kinek fog kelleni? Egyáltalán lesz ilyen?

Nekem egyébként az iPhone 5 előtti telefonméret volt az ideális, ahhoz, hogy az iPhone 5 nagyságban elérjem a bal felső sarkot egy kézzel, fogást kellett megtanulnom váltani. Ha engem kérdeztek: az volt az igazán jó telefonméret. Engem ezek a phablet dolgok egyáltalán nem érdekelnek, illetve továbbra is tartom magam ahhoz az állításhoz, hogy az iPhone 5c a világ legjobb commodity telefonja.