El Jefe

Baromi jó tipp volt ez a reggeli ötlet a Chef című, eléggé felejthető, de a gasztró részeiben meglehetősen szépen konzultált és fényképezett filmből:

A kenyér egyik felét jól megvajazzuk, a másik felére rakunk vékony sajt szeleteket, aztán a vajas felével fel a sütőlapra, ott mozgatjuk, megvárjuk, míg gyönyörű kéreg képződik (közben a tetején a sajt is elkezd olvadozni), végül összeborítás, esetleg késsel háromszög alakúra vágás.

Én is elkészítettem. Nálunk nincs sütőlap, így teflon serpenyőben csináltam és nem is kézzel mozgattam rajta a kenyérszeleteket, mint a filmben, hanem egy fakanállal, mert forró volt. Egyébként közepes lángon sütöttem. A végén még a sajtos részeket is néhány másodpercre ráforgattam a meleg részre, aztán utána raktam egybe. Annyival egészítettem ki, hogy még egy tükörtojást is csináltam hozzá.

Tökéletes asszonyelvarázsolós reggeli!

A képeket retina sűrűségben prezentálom!