5c állapotfelmérés

Az év végével újra megnéztem, hogy néz ki a homescreenem:

Júliusi állapotot lehetne mellérakni. A dokkot és a felső két sort leszámítva vannak változások. A dokkban semmi, a felső rész tekintetében pedig a navigációba jött be néhány letöltős megoldás: Waze, Find My Friends és a Find my iPhone.

Navigáció tekintetében szinte sose nyúlok már az Apple Mapshez, ennyi eltérés tapasztalható a nyárhoz képest (ott még azzal kezdtem). Mára már felismertem, hogy ma Magyarországon az Apple térképes megoldásának adatai szinte teljesen használhatatlanok. Sőt, kifejezetten röhejesnek és parasztvakításnak tartom az egész appot.

Megjelent nemrég Apple-nél a 3D Budapest térkép – egy megnézést megér, de egy értelmetlen faszság, streetview, az egyetlen hasznos dolog, és tranzit, a másik, csak a Google Mapsben van. Egyébként azt nem tudom, ki vette észre, de a materializálódott GMapsben megjelent a kézivezérlésnél a NYÍL, ami mindig arra mutat, amerre nézek. Kurva jó és tényleg működik. Nem egyszer találtam már meg helyet úgy, hogy forogtam vele az utcán, kiadta az irányt és tényleg ott volt, amit kerestem. Nagyon fasza!

Másik fejlődés, hogy Facebook appot letöröltem (de megtartottam a második képernyőn a Messengert egy “Social” mappában), helyette van Slack, Speedtestet sem használom mobilról, illetve bejöttek a játékok is, ebből manapság leginkább a Crossy Roadot tologatom, ha kedvem tartja, az Endingben sajna elakadtam a vége felé és nem tudok rájönni a megoldásra.

Összesen 248. napja használom a 8 gigás telefonomat, továbbra is baromira elégedett vagyok vele, a tárhelyet leszámítva. Egészen pontosan ki tudom jelenteni, hogy a Messagest folyamatosan törölve, képeket nagyjából hetente lemásolva, Photostreamet nem használva működik a dolog úgy, hogy a csúcson 1,5-1,7 giga szabad helyem van. (A nyomorult “Other” mappa a reinstall után megint 1,7 gigára hízott, de már leszarom, nem érdekel, nem rakom újra.)

Ha ma kellene telefont vásárolnom, mert ez szétmegy, vagy ellopják, ugyanúgy 5c-t vennék, de 32-es kivitelben (ha még árulják valahol, mert az Apple már hivatalosan nem forgalmazza), ha nem beszerezhető, akkor a 32-es 5s-t vásárolnám meg. Az iPhone 6-ban a 60 FPS felvételi mód érdekel, de annyira nem, hogy meg is vegyem.

Így billegek át 2015-be.