Alto’s Adventure (iOS)

Eleinte nem gondoltam túl sokat erről a játékról. Valójában azért vettem meg, mert “jól nézett ki a grafikája”. Az első néhány perc nem győzött meg arról, hogy tartalmas szórakozásnak nézek elébe ezzel az endless runnerral. Viszont a korábbi favorit Crossy Roaddal ellentétben itt van olyan kihívás, ami hosszabb távon is értékelhetővé tette.

A játék maga egy snowboardos, hatalmas atmoszférájú, csodaszép, bár érzésem szerint picit apró betűkből álló, egygombos endless runner. Egyetlen hátra szaltót tudunk csinálni, illetve ugrani. Négyféle módon halhatunk meg:

1. sikertelen szaltó (nem talpra érkezünk)
2. beleesünk egy szakadékba
3. belezúgunk valami tereptárgyba (kő, vagy tábortűz)
4. elkap minket egy lovagló elder

Van a pályán elszórva pénz, amit lehet gyűjteni, meg lámák szaladgálnak, amiket vagy elkapunk, vagy nem. Minden sikeres szaltó gyorsít a sebességünkön, amit kimaxolva szép dinamikával lehet már haladni. Amíg gyorsan haladunk, shieldet kapunk, ilyenkor a köveket szét tudjuk zúzni. Vannak házak, meg railek, amikre felugrálva még több pontot tudunk szerezni, főleg akkor, ha szaltóval kombináljuk, vagy railről railre ugrunk szaltóval stb.

És erre az egészre rájön egy csomó kihívás:

– a játékban van pénzmágnes: amíg tart a hatása, addig ránk repül a sárga pénz, ami mellett elhaladunk
– van benne mágikus toll is: amíg tart a hatása, addig átrepülünk a kövek felett és a sikertelen szaltóba sem tudunk belehalni.
– a játékpénzből lehet vásárolni pénzmágnes és toll maxolásokat, illetve viszonylag drágán egy Wing Suitot is, amivel big air ugrások közben szabadon tudunk nagyjából repkedni
– mindig ad 3 feladatot, aminek teljesítésével szinteket lépünk és 10 szintenként unlockolunk egy-egy újabb karaktert

Nincs benne in-app purchase, bagóba kerül, jó a hangulata, mi kell még?

A szerző a poszt publikáláskor éppen aktuális rekordja

Nálam az első reveláció akkor jött, amikor kinyitottam az első karaktert. Jé, ez gyorsan tud szaltózni (ám rohadt lassú a havon eleinte, vagy ha nem vagyunk gyorsak még egy egyszerű chasm jump sem jön össze). Innentől újabb dolgok nyíltak meg előttem. Aztán nagyjából innen kezdtem el szisztematikusan rámenni a 3 gólra. Most a 31. szinten vagyok, már csak az utolsó egység feathert kell megvennem és mindent megvásároltam. Persze van még kb. ugyanennyi szint benne, kíváncsi vagyok, a lelkesedés kitart-e addig.

Nagyon ajánlom minden pocket game barátnak.