Értsd a céged: R!PORT (x)

Mire jó a mérleg és az eredménykimutatás?

Egy kereskedő megvett valamit 7-ért eladta 8-ért aztán ugyanazt a terméket visszavette 9-ért és eladta 10-ért. Arra kérdésre, hogy mennyi hasznot csinált, a példa egyszerűségéhez képest elég sokféle válasz szokott érkezni.

Egy évvel ezelőtt már volt szó a R!PORT nevű szoftverről, ami a könyvelési adatokat dolgozza fel és készít belőle fogyasztható adatot, amit azok is értenek, akik amúgy nem a magyar könyvelési világban nőttek fel. (És ilyenkor jön az, amikor telefonálgatunk a könyvelőnknek: mennyi a pénztár egyenlege? mennyi eddig az eredmény? hogy néz ki a tavalyi év? ÁFA??)

Két módon lehet nekimenni a problémának: vagy a könyvelő biztosítja és ajánlja a szolgáltatást az ügyfeleinek, vagy pedig valaki tudatosan fizet elő rá, mert azt érzi, hogy a magyar fejlesztésű könyvelőprogramok kimutatásait nem tudja, vagy nem lehet megérteni.

Nagyon sok magyar piacra szánt dolog halt el az első év után. Nem így a R!PORT. Az elmúlt egy év alatt átalakították a honlapjukat, elindítottak egy blogot, ami az interneten felnőtt “kényszervállalkozóknak” készült és egy csomó dolgot javítottak a terméken is.

Most a fő újdonság a planning vagy budget varázsló, amivel egy év eredménykimutatását tervezhetjük meg. Ez leginkább startupoknak való, mégpedig olyanoknak, akik már dolgoznak valahol, könyvelnek is valahol, előállnak egy új termékkel és szeretnék megtervezni az üzleti tervet hozzá. Ez a funkció most a fókusz: egyre jobb planning, egyre több KPI, hogy az ember a terveit és valóságot. Például a tervezési szakaszban elég csak behívni az előző évi adatokat, könnyebben lehet a következő évet megtervezni.

Természetesen a mindennapi élethez szükséges KPI-ok, a havi árbevétel, havi kalkulált profit, éves főkönyv szerinti eredmény, várható éves árbevétel, havi működési költségek gusztusos formában megjelenítve továbbra is benne vannak a kimutatásban azoknak, akik a napi pörgésben a lényegre kíváncsiak.

A R!PORT-ot a ki lehet próbálni 30 napig, aztán előfizetéses modellben megy tovább a használata. Ott is elérhetjük az információkat, de iOS-en is kényelmesen, fókuszáltan nézhetjük a minket érdeklő dolgokat. Legpraktikusabb kipróbálni demo adatokkal az egészet, ehhez csak ide kell elmenni.

Blogunk támogatója ezen a héten a Meyer & Levinson céges szolgáltatásokkal foglalkozó cég volt. Aki esetleg kedvet kapott volna hasonló szponzorált posztot vásárolni, ide kattintson.