Apple Watch kipróbálva

Hétvégén kipróbáltam végre ezt a csodaórát, de sajnos nem értem az egészet. Mire való? Baromi körülményesnek érzem a navigációt rajta, kiválasztani egy app ikont az ikonréten teljes képtelenség (a digital crown ugyanakkor kényelmes, óra-jellegű élményt ad).

Na jó, de van valódi hasznossága annak, hogy egy óra méretű lapon nézek információkat?

Értem azt, hogy egyszer-kétszer hasznosabb, ha felemelem a kezem és látom, ki hív. Vagy mi lesz a következő meeting. De van ennek igazi, tényleges haszna is? Milyen valós problémát old meg ez az óra? Felemelem a csuklóm és podcastet váltok. Kiveszem a zsebemből a telefont és podcastet váltok. Ez azt a problémát oldja meg, hogy kényelmesebb a kezemen gyorsan megcsinálni valamit. De tényleg ennyivel kényelmesebb?

Annak látom az értelmét, hogy a csuklón hordva egy csomó olyan információt képes rögzíteni, amit amúgy a telefon nem tud. De ehhez talán nem kéne ennyire előre menni és egy ekkora platformot fejleszteni. Lehet, hogy egy olcsóbb változat, ami csak rögzít, meg néhány alap dolgot tud közvetíteni a telefonnak, értelmesebb dolog lehetett volna. (És persze folyamatosan mutatja az időt és nem kell éjjelente tölteni egy újabb vacakkal, amit cipelhetek magammal.)

Az Apple Watch jelen pillanatban színtiszta marketing. Makróban fotózott forgó termékek, divatbemutatók, mindenféle interjúk a cég prominens vezetőitől, mesterségesen turbózott kereslet. Siker lesz, mert a Matrix 2. része is az volt, viszi előre a tehetetlenség. De ez az óra nem ekkora lövés.

Szerintem ne vegyél.