Office 2016 for Mac

A Microsoft ma bejelentette, hogy elkészült a natív Maces Office termékcsalád 2016-os változatával – a mostani jelenlegi legfrissebb az Office for Mac 2011 (14.5.2).

Egyelőre csak Office 365 előfizetőknek érhető el hivatalosan, de szeptembertől lesz egyszeri vásárlású, “dobozos” változat is. Egyébként a Microsoft elég liberális volt a 15-ös Office bétákkal, rendszeresen adta ki a friss változatokat, nekem is fönn van a 15.11.1 család, ráadásul most letölthető frissítésben a 15.11.2, ami elvileg a ma véglegesített, és időkapusan ezt is le tudjuk tölteni.

Én egyébként a béta program során minden egyes új, közönség számára kiadott builddel tettem egy próbát Excelben, viszont egyszer sem tudtam exkluzívan ráállni. Egyszerűen a scrollozás, értékekkel bánás, UI annyira hibásan működött (bevitelkor ugráltak cellák), hogy nem volt hozzá türelmem. Ennél sokkal stabilabb a 14-es széria. Itt most frissebb, modernebb a UI, lényegében semmi sem változott, minden ugyanaz a megszokott, kiszámítható, és, végre, teljesen retinás.

De hogy fizetnék-e az új változatért, ha lejár a béta?