Apple Music

Jim Dalrymple:

So now I have the iTunes Match service that I pay for separately, and Apple Music, both of which use iCloud Music Library. There is really no way to get away from them if you want to use the latest and greatest from Apple.

I’ll admit, I’m still trying to get my head around how this works.

Én nagyon nem értem ezt az egész Cloud szervezés dolgot. Volt egy rakás zeném. Most van egy Apple Music szolgáltatás. Ha itt hallgatok egy számot és megtetszik, akkor az “Add to my music” opcióval tudom soft-linkelni a saját libembe. Azt várom, hogy minden esetben megjelenjen, de ez nem mindig történt meg – vagy csak benéztem volna? (A szív nyomogatása, csak valami visszajelzés nekik, hogy milyen stílusból kérek többet. Én egyébként vártam volna egy kibaszott listát, ahol a szívezett zenéimet látom – azt ugyanis a legkönnyebb jelölni.)

Másrészt, ha offline elérhetővé teszek számokat (gyk: DRM-ezett változatokat töltök bele, hiszen az iTunes boltból vásárolt dolgaim már tiszták), akkor nem tudom eldönteni, melyik melyik. Ha már fizettem értük, akkor szeretném látni, melyikért fizettem.

Nem vagyok iTunes Match előfizető, de akkor most azt is feltételezem, hogy csak az “Add to my music”-ban levő számokat tudom elérni minden eszközömről – ez így van?

Még egy kérdés: iTunesben miért vannak bizonyos számok szürkével jelölve? Ezeket nem lehet meghallgatni.

Összességében: jópofa dolog, mert a magyar bolt tartalma elérhető 90 másodperces preview nélkül is. Viszont csak magyar szűkített tartalmat kapok (no Beats1, no US radio stations). Usability szempontból az egész meg egy elkefélt szar.