Szemétszállítás vidéken

A belvárosi életemben megszoktam azt, hogy a társasház kukáiba kell tölteni a szemetet, aztán hetente automágikusan ürül. Vidéken ez nem így van, tudni kell a napot, aztán pontos időpontban ki kell húzni a kukát. Ez így rendben is lenne, de a gyarló ember rendszeresen elfelejti az időpontot. Ilyenkor az történik, hogy ki kell bekkelni még egy hetet, viszont sokszor nehéz elférni a zöld konténerben.

Azzal is próbálkoztam, hogy a kuka mellé rakom a felesleges zacskókat, de a szemetesek azt nem viszik el. Két zacskó nem fért bele, odaraktam mellé, azt otthagyták. OKÉ. A megoldás az lett, hogy visszatettem az üres kukába és kioptimalizáltuk a hetet, aztán következő héten elvitték.

A mai nap extrán rossz volt ebben a tekintetben: kihúztam a kukákat, púpos volt (mert beleraktam fél zsák füvet *sátáni kacaj*), a szomszédom mondta, hogy tegyek át hozzá két zacskóval. Egy darabig kontempláltam az ötleten, aztán mondtam neki, hogy a púposat még elviszik.

Első esemény: egy nő kerékpáron megáll a lakásunk előtt, aztán kotorászni kezd a kukában. Odasietek, aztán erősebben megtolt “segíthetek?” kérdéssel nyitottam be. Gyorsan odavetette, hogy visszaváltható üvegeket keres, mire én mondtam neki, hogy az éppen van a kukában, de erre ő nemkösz, és már tovább is tekert.

Második esemény: Linda szalad ki a lakásból, hogy itt egy puli. Legyintek, mondom, az ajtó be van zárva. A puli konkrétan felugrott a kuka tetejére, szétcincálta a félig kilógó zacskót, aztán próbált kaja maradékokat szerezni. A teljes kocsibejáró tiszta szemét volt. Kimentem, megpróbáltam elhajtani a kutyát, nem ment el. Sőt, elkezdett ugatni. Erre én elővettem a saját territóriumát védelmező alfa hímet, lóbálni kezdtem a kezem és “menj innen!” rikoltozásokat hallattam.

A kutya le se szarta, gondolom elég éhes volt ahhoz, hogy szembeszálljon egy territóriumát védelmező alfa hímmel. Végül odavetettem neki Linda tegnapi paleo palacsintájából kettőt részletet, aztán összeszedtem a szemetet. A zacskó teljesen szétjött már, nagyjából összeraktam és átraktam a szomszédéba, akinek csak félig volt tele.

Vagy félig üres.

Függöny.