36 hozzászólás

Gaboro

Igaz!

Mi a vélemény arról, hogy borotválkozni, a borotvapengét húzogatni csak szálirányba ajánlott, illetve szabad (fentről lefelé). Nem tudom ki hogyan van vele, de szerintem ezzel a módszerrel közel nem lehet oly’ simaságot elérni – legyen a felhasznált eszköz akár a legújabb, NASA-fejlesztésből átvett technológiával készült borotvapenge -, hogy az a legkényesebb barátnők igényeit is messzemenőleg kielégítse. Bizony lentől felfelé is végig kell szántani néhányszor az arcbőrt, hogy az a reklámokban is látható, babapopsi tapintású érzetet produkálja, mikor a szőrtelenítés befejezését követően azt kézzel illeti az ember.

Egyébként én hosszabb kihagyás után előbb hajvágógéppel – 0 – esek magamnak, és csak azt követően jöhet a penge. Igaz, így sem kevésbé hosszadalmasabb. Talán kevésbé fájó.

lipilee

sőt, még fejre is igaz. halogatom már egy hete, és egyre nehezebb lesz, pedig a kopasz fej az koronája, vagy mi.
attól fosok mindig, hogy leég nekem a Philips nullásgépem motorja, aztán ott maradok félig kopaszon, mint egy emós.

MegaZork

hosszabb kihagyás után énis mindig a hajvágóval esek neki először, aztán már nem olyan fájdalmas meg hosszadalmas leszabdalni a maradékot. amugy egyre jobban nyűg az egesz procedura… egy igazi férfi hagy a képén mindig valami szőrt nem?

kobak

én is hajvágóval szoktam rövidteni az arcszörzetem. Van olyan hét, amikor inkább kétnaponta “hajvágózok”, s csak hétvégén kerül elő a borotva.

Nonoo

en meg mar nem borotvalkoztam vagy 3 hete. ugy is nezek ki.

esde

En meg 2 het utan borotvalkoztam ma reggel – onhe hajvagos elojatek -, es hat ugy is nezek ki. (sebesen, mint a gyorsvonat) :))

darthwalk

én egy hétnél tartok (szőrmók).

mondjuk én csak alulról felfelé húzom, fentről lefelé semmi értelme szinte (sohanemisvolt).

EdBoyWW

dejó nektek. hülye arcbőröm van, ezért mindig meg kell várnom vagy 3 napot borotválkozások között, hogy kinőjön valamennyire. otherwise full of scars, véresre szántja az egész fejem.
csak én vagyok így ezzel?

szálirányban játék szerintem is bullshit

alpi: 😀

Zeusz

Nemtom, ti hogy voltatok pubikorotokban, de az én osztálytársaim nonsztopp kétnaponta borotválkoztak harmadikban meg negyedikben, hogy jól nőjön, de mivel én nem akartam, hogy jól nőjön, nem borotválkoztam kétnaponta.

Most kábé egy hetes vagyok, de max egy naposnak nézek ki. Ja, és utálok borotválkozni, waste of time, semmi jó nincs benne.

PeBa

Anno én is elbasztam még harmadikos-negyedikes koromban, nem kellett volna nyesni. De a kis pelyhes lófaszt de utáltam istenem.
Eleinte elég volt heti egyszer. Aztán vasárnap és szerdán. Aztán Vasárnap, Szerdán, Pénteken, Aztán Most minden második nap.
Igaz én lealacsonyodtam villanyborotva szintjére, de ettől legalább nem szabdalom szét a pofám. Amúgy ez is úgy kikezdi a bőröm mint az állat, kb fél óra, mire megnyugszik.
Akárhogy is nézzük, az egész egy szopás, ezzel együtt kell élni.
Jah, ha már vagy 4-5 napos, és nekilátok, az fájós.

UI: serdülőben addig érdemes húzni halasztani, amíg csak lehet. De hát saját hibájából tanul az ember.

Amúgy meg van amikor belenézek a tükörbe, nyugtázom, h szőrös vok; leszarom. Így is tudom végezni a munkámat.

algopyrin

Amikor kobak kommentel, mindig azt hiszem először, hogy a macska…
Hetente vágom, vasárnap este, péntekre már matrózarcom van, de nem érdekel, hacsak nincs valami olyan alkalom.
Szálirányban nincs értelme.

N'

ki mondta hogy plastik úr a fejen lévő szőrzetről beszélt?

Til

De van értelme szálirányban, ha szereted utána sercegtetni ami marad 🙂

Til

Amúgy meg mi ez a fájdalom dolog? Nekem sosem fáj, csak ha bénázok és megvágom magam, de ez csak akkor van amikor sietek.

algopyrin

Az érzékenyebb bőrűeknek, ha sokat reszeled meg sercegteted, kipattogzik. Nem mondanám fájdalmasnak, inkább kellemetlenül ég és viszket.

PeBa

Meg húz. Szal, ilyen szakítós-húzós érzés. Nem tehetek róla, ha egyszer ilyen a bőröm. Áztassam be keményítőbe v mi?

Seven_of_Nine

na, szóval, ha alulról felfelé csináljátok akkor sokkal nagyobb az eséje hogy begyulladnak a szőrtüszők és pattanásos lesz a fejetek

általában ezért mondják hogy száliránnyal ellentétsesen. abban viszont igazatok van hogy így nem lehet rendesenmegborotválkozni

ki érti ezt? 🙂

1x volt egy villanyborotvám, na azzal sose tudtam rendesen megborotválkozni plusz szétcseszte az arcbőröm

thbabs

hehe,
a hozzászólások alapján egy darab leányzó sem olvassa a plastikot. vagy pedig mindegyik borotválkozik. szálirányban. 🙂

kalasz

A halogatás vastörvénye

Minél tovább halogatjuk a bármit, annál hosszadalmasabb és körülményesebb folyamat.

(Kivéve, amikor közben megoldódott.)

vargatom

Nekem is az a jobb ha egy-egy napot kihagyok és pihentetem a képemet.

Három napig növesztve még jobban megy a borotválkozás és még simább (tisztább, szárazabb) utána a fíling, viszont ritkásan és egyenetlenül nő a szőr (pl. a szám két oldalán egyáltalán nem) szóval inkább nem mutatkozom emberek előtt így.

Hassan

Ha “rendszeresen” szeretnék borotválkozni (2-3 naponta), mutogathatnák az így sem szép arcomat a bőrgyógyászati szakkönyvekben. Ha egy héten belül 2x borotválkozom nagyon begyullad, ami fáj, és csúnya pattanásos. Azt mondták használjak villanyborotvát. Vettem 3 késes Philipset, mert azt mondták jó. Jó volt. 1 hónapig, aztán az sem akart jó lenni. Próbáltam minden kenceficét a Sensitive Gilette gel-től a Niveáig, 3-4 féle after shave-t (köztük szintén Nivea krémet). Ami a legkevésbé írritáló az a hagyományos borotva (Wilkinson, hagyományos pengés). Ezzel kb. 1,5 hetente tudnék, ha akarnék. Már munkahelyen is megszoktak így (3-4 heti borosta/szakáll). A hajam általában rövidebb és majdnem sűrűbben vágom. Így jobban megérte a hajvágó a befektetett pénzt 🙂
Érdekes, hogy apám, ha szálírányba húzza neki serceg utána. Én meg azért húzom szálirányba, mert mint mondták kevésbé lesz fájdalmas a végkifejlet?
Az arcszőrzet miért nem tűnt el az evolúcióval?

gyb

… csak hogy ezt is lehessen csatolni az evangelizaciohoz: ma meselte egy designer holland ismerosom, Bart, hogy utazaskor sose visz magaval borotvalkozotukrot, hanem az agybol nyomja borotvalkozogeppel az iPod fenyes-femes hatso reszet hasznalva. Nem mintha nem telne tukorre (most vett hazat masfel millaert – usa dollarban), de neki ez igy jo.

blackfire

Akinek kényes a bőre, az próbálja ki, hogy egy kád forró vízben fürödve bebukik a víz alá párszor amíg bírja egy szusszal. Vagy zuhanyzás közben a pofára kell engedni a meleg vizet. Ettől úgy felpuhul a szőrzet, hogy simán lenyesi a borotva.

Villanyborotvából, meg jót kell venni. Eddig volt 2 fajta ami nem jött be, de most megtaláltam ami végre működik. Braun Razr3 . Igaz ezzel naponta kell borotválkozni, mert a villanyberetva nem bírja a hosszú szőrt.

lolka

hehehe. olyan viccesek a pasik :)ha nekem csak ennyi gondom lenne a szőrökkel…..vki emlegette, hogy nincs női reakció.nos itt van egy:) : nektek legalább csak az arcotokat kell, de a lányoknak ott a lába is meg az intimebb részek is…a pasik többsége meg úgy van, ha már egy kicsit kinő a lábszőr, máris de ápolatlan egy lánnyal van dolga…
spéci én nem borotválkozom, csak ha nagyon nincs időm, meg nincs kedvem kínozni magam (epilátort használok vagy gyantát!) a borotvától nagyon megerősödik a szőr s mikor az ember végez a művelettel, rá fél napra már kezdhetiis előlről, annyira gyorsan nő, meg ugye jobban is látszik, mert jó vastag lesz az állandó penghasználattól…:S

meg a pasiknak annyival is jobb, hogy negyed annyi idő, míg babapopsit csinálnak az arcukból…
a pasiknak jobb ilyen szempontból. néha szeretnék pasi lenni…vagy legalább egy pasit jól legyantázni, hallgatni hogy üvölt a fájdalomtól:D hehehe.

Dönci

Én feladtam a szőrrel való küzdelmet. Amugy se jó sehogy: hogy sima legyen, naponta kellene nyúzni. Ha az asszonyt kérdezem, akkor naponta 2x, mert mindig serceg.

Áttértem a borostás stílusra. amikor kedvem van szakáll vágóval, a 0-as részével végigmegyek rajt, és kész. Látszik egy kis borosta, aztán jól van, de legalább nem olyan, mint a smirgli.

Borotválkozó cuccra sem kell költeni. Az egész megvan pár perc alatt.

Hassan

blackfire:
szoktam “puhítani”, tusolásos módszerrel.

Asszonynak szoktam mondani, hogy engem nem szúr, jó oldalára születtem.

ant

Vegleges szortelenitest vajon lehet az arcon? Szerintem megerne…

goldenAXE

Áh. Gyengék. Kossuth style.
Mondjuk én is szeretném inkább úgy, nem felbaszott arccal. Csak nem nő maximum ilyen macskabajusz. Két-három szép hosszú szál. áh.
A nők meg.

wotan

1. csak szaliranyban pont olyan borosta marad, ami a partnert szurja, pedig hat pont miatta van az egesz
2. ki mondta h a ferfiak csak az arcukat borotvaljak? motto: “nem lesz nagyobb ha borotvalod, de nagyobbnak latszik”
3. magam is az előzetes melegvizes áztatásra szavazok, miután kipróbáltam. Nem hülyeség a – gengszterfilmekben látott – meleg törülköző az arcra néhány percig, borotválkozás előtt

w.

Zeusz

Péter: Nem győztél meg. A borotválkozás még mindig felesleges időpazarlás. Ha tehetem, elkerülöm. (Tehetem.)

Seven_of_Nine

meleg arc, az a jó

1. célszerű zuhanyozni arcot mosni etc, s utána sokkal jobba borotválkozás
2. én is kb 2x borotválkozok a héten, jobb pár napot várni mint csak símán az épp hogy megjelenő borostával küzdeni

Handras

1. ahogy mar tobben leirtak zuhanyzas utan kell borotvalkozni, hogy felpuhuljon a szor.

2. Fontos a jo minosegu beretva. Szerintem legjobb a Gilette 3 penges, ami rezeg is. Nagyon finoman huzza le, erdemes aldozni ra 3 rugot

3. Ezzel eleg szaliranyba huzni, visszafele nem nagyon eri meg, mert gyulladashoz vezet

4. a borotvalkozast sosem szabad eszetlen modon sietve csinalni. Szep lassan kell, 1 percen nem mulik semmi

napos2600

a villany is tud hatásos lenni, hiszen csak egy eszköz aminek meg kell tanulni a kezelését és jó hatásfokkal dolgozik;)
természetesen nem tudok objektív lenni, sosem borotválkoztam rendesen csak villannyal…