14 hozzászólás

spamdog

A Hurt-nél nem az elcsépelés a lényeg, hanem az hogy az öreg utolsó életében kiadott kislemeze, egyfajta számvetés az életével. B oldalon pedig a Personal Jesus-t adta ki, ami már teljes felkészülés a halálra. (June halála után már nem volt miért élnie)

ati

ilyenek miatt rakram ki olyan, Shatner-invoved kvízeket anno a notv-re, hogy kié volt az első interraial csók az amerikai televízióban. Shatner kitűnő médiasztár: elegáns, van respektje, jólnevelt, és képzet színész is.
mellesleg ebből flame war lesz, de szerintem ez a legjobb feldolgozás eva’ so, stfu, noobs!
http://www.notv.hu/muzak/best-cover-ever

Eszter

na, én ezt a Hurt-öt nem néztem végig, mert majdnem bőgtem, amióta gyerekem van egy szentimentális liba vagyok.
A többi meg tetszett. Vessetek meg…:D

esde

A Paul Anka féle cover zeneileg nagyon rendben van, de én akkor is csak egy gigolót (lányainak neve: Amelia, Anthea, Alicia, Amanda, Alexandra! :D) látok/hallok, aki mégiscsak egy Nirvana dalt énekel. Ez asszem nem a tuti.

Ha könnyed vagy humoros-ironikus feldolgozások, akkor szerintem még mindig Al Yankovic, valamint Richard Cheese. (Cheese-t különösen szeretem, mert sok kedvencemet lounge-olta szét.)

De komálom pld. a Cake féle I will survive-ot (azért a Man on the moon-ban Jim Carrey is jól tolja!), illetve David Bowie Diamond dogs-ának a Beck féle átiratát (itt a fazon egy – szerintem – zeneileg klisés dalból kiindulva hozott össze egy pöpecet).

Ja, és az megvan, hogy a világon melyik dalt dolgozták fel – dokumentálhatóan – a legtöbbször?

goldenAXE

esde: talán az imagine-t, vagy a thrillert? Nemtom. gyász.
Amúgy az undisputed cover, az Stevie Wonder higher ground-ja. Vagy ha ő volt az eredeti, akkor meg tényleg a Shatner.

esde

goldenAxe:

Jó irányba mozdultál: a Yesterday az.
(Forrás: Wikipedia, a Guinness Book of Recordsra hivatkozva.)