Centrum Parkoló Rendszer Kft.

Múlt héten kölcsön autóval kevertem a városban, kaptam egy piros csekket, nosza, fizessük be. Még vicces is voltam, mert azt írtam a banki átutalás végére a befizetőazonosító mellé, hogy “kérem legyenek vele boldogok”.

Örömöm nem tartott sokáig.

Kaptam egy levelet csütörtökön, miszerint az akármilyen nevű behajtó cég 2003 óta halmozódó piros csekkjeimet kamatokkal és adminisztrációs költséggel növelt értéken most behajtaná. Összesen 173 ezer forintot.

Mellékeltek egy szép kis listát, ami akár még igaz is lehet (utcanevek alapján végülis beazonosítható nagyjából). Nem kimondottan szoktam csekkeket befizetni, volt olyan is, hogy elindultam, akkor vettem észre, hogy ott a szélvédőn a csomag, aztán lefújta a szél. Most meg ez.

Lehet részletekben törleszteni. Ruzsa azt mondja, hogy fellebbezzem meg. Na jó, de mire hivatkozzak? Egyáltalán lehet ezzel kezdeni valamit, vagy részletekben fizessem ki? Tudja valaki, hogyan érdemes eljárni?

A kurva világot.

update: Kicsit tisztább a helyzet. A kommentekben épp most írtam, mit fogok tenni.

Én a magam részéről nem háborgok. Ma beszéltem valakivel telefonon, több minden kiderült. Például az, hogy a behajtó cég az adósságnak “csak egy részét” vásárolta meg (amit rajtam behajt), tehát lehet, hogy előkerül még egy-két 2004-ből származó csekk.

A következőt fogom tenni:

– elismerem, hogy hibás voltam
– letisztázom, hogy a parkolórendszernek a mai napig (to date) mennyi követelése van felém (ma már próbáltam a Centrumot elérni, folyamatosan foglalt, írtam nekik levelet)
– kérek időpontot, mert a fényképfelvételeket meg kívánom tekinteni fizetés előtt (itt nem fogok szarozni, ha látszik a kocsi, hogy ott volt, azt fizetem)
– megpróbálom velük megbeszélni, hogy a kamatokat engedjék el és kifizetem egyben

A jövőben pedig minden pirosat aznap be fogok fizetni, ami jogszerűen lett rámmérve, mindezt egy Excel táblában fogom követni.

End of story bazmeg, most pedig megyek és megoldok más problémákat.

53 hozzászólás

FBI

Ha abból az időszakból van, amikor még nem volt fényképezőgépük, akkor le kell szarni. Ha abból, amikor már volt, akkor nemtom.

Greg

nem mostanában lép életbe vmi olyasmi rendelet, hogy az egy évnél régebbi szarjaikat már nem hajthatják be? és talán épp ezért kezdtek most ilyen kampányba a régi kintlévőségekkel… de fogalmam sincs, csak vmi ilyen rémlik egy beszélgetésből.

N'

Kérd ki a fotókat és ami még fontosabb, a fotózáskor használt, a fényképezőgép hitelesítését igazoló okiratokat.

Szerintem ne kérj először részletfizetést, azzal már el is ismerted hogy tartozol.

Én egyszer vettem jegyet, de lefotóztak. Bevittem a jegyet ami a megjelölt időpontra vonatkozó érvényes jegy volt. Az volt a válaszuk hogy nem volt eléggé látható helyen így fizessek, nem érdekli őket a jegy. Na én azóta vagyok velük így.

Benjamin

Ajanlva kuldtek? ha nem dobd ki…

En egyebkent azon gondolkodtam milyen lenne ha valaki targyalasra vinne az ugyet es a birosag elott bemutatna par fotot amin a biro, parkolotarsasag ugyvedje, tulajdonosa, stb. a kocsijuk megallni tilos v. egyeb szabalytalan helyen parkol (ezek retusalt kepek) es innentol lehetne erdekes a tema h. melyik kep eredeti vagy elismered-e h. a te autod van a kepen, stb. 🙂 Eskuszom beulnek a targyalasra!

A fenykepezogep hitelesiteset igazolo okiratot is jo lehet feszegetni, tudomasom szerint, csak a kozep / felso kategorias gepek rendelkeznek ilyennel, pl: Canon 20D, a “tetriszes” csavok meg nem ilyennel jarkalnak 🙂

csordi

A centrum ellen vesztettem el egy pert, illetve megállapodásba fulladt, úgyhogy kb 270 ezer forintot kell bírósági költséggel együtt befizetnem 4 részletben.
Egy részét sikerült lealkudni, mindennel együtt (perköltség, stb) egy százassal hosszabb lett volna.

Most meg kaptam egy levelet a másik társaságtól, hogy 38 ezer a saram. Visszírtam nekik, hogy mutassák a képeket, mire azt válaszolták hogy:

“A parkolási eseméynről zárt, bíróság által bizonyítékként elfogadott nyilvántartás készül” stb-stb… “fényképfelvételek 2003 májusától készülnek”. Nem küldik ki, be lehet menni megnézni, de “a fényképek elsődleges funkciója nem a parkolási események megtörténtének bizonyítása. A fényképekbelső ellenőrzési célokra készülnek.”

Ehhez képest fordulj ügyvédhez. 3 bíró tárgyalja a bíróságon az ilyen ügyeket, kettő az autósok ellen, egy mellettük van. Nekem nem sikerült azt az egyet kifognom. Hiába vannak törvénytelen pontjai a parkolási társaságok eljárásának és pénzszedésének (számszerint 4), a bíróság be fogja szedni a pénzt, mert kell az önkormányzatoknak.

napos2600

fizetni rossz, nem fizetni még rosszabb. mikor párom annyira szarul volt, hogy nem tudott lemenni autóhoz jegyet venni és ahol parkolt oda nem volt érvényes a parkolási engedélye, kapott két cetlit is. kb 10 perc volt a kettő között. ahogy lejárt az első a pofátlan köcsög csak visszament a 200k-ba (átírással, ráköltéssel együtt) került zastavához. a meglepetés bent érte, mert ott azt mondták mivel nincs “priusza” így csak az egyiket kell befizetni.
ilyen is van.

shadai

A szombati NOL-ban van egy cikk erről, a nyilatkozó ügyvéd szerint “megúszható” ez az etap is (http://nol.hu/budapest/cikk/436722/).

A cikk megállapításai viszont szerintem csak a Cenrum-követelésekre vonatkoznak, de ők több esetben eladták a tartozást egy “Intrum Iustitita” nevű követeléskezelőnek. Ők nem szaroznak, bírósági végzéssel a kezükben behajtják a pénzt.

F3ked!

zsolo

Mi is kaptunk 2004es parkolásról levelet. Az utca alapján sikerült azonosítani az esetet és világosan emlékszünk rá, hogy befizettük, de nem hinném, hogy meglenne a bizonylat 🙁

Már azt sem értem, hogy ha ez jogos tartozás akkor miért az eset után 2 évvel küldik az első felszólítást.

dvorcsak

Ha 100ezer felett van, akkor peresitik, es veszteni fogsz, nem reg volt egy itelet, ami alapjan aez boritekolhato (legalabbis az ugyvedem ezt mondta).

Greg: a blogomon ott az emlitett torveny, olvasd el, es ertelmezd.

http://blog.dvorcsak.hu/2007/02/21/centrum-parkolo-penzlopo-kft-v5/

Angelday. elmeletileg, ha ezen parkolasok ugyeben meg nem kaptal semmit, akkor februar 20.-ig (december 22.-e utáni 60. napig)kellett feladniuk a felszolitast, utana baszhatjak. mult het csutortokon februar 22.-e volt. a kerdes az, hogy a torveny szovege szerint az szamit, hogy az adott napig feladtak, vagy, hogy az adott napig megkaptad. ez majd el fog dolni hamarosan, amint elkezdik ezt vitatni. en nem reagalnek akkor, ha ez volt az elso jelentkezes a parkolosok felol, s nem irtal ala atveteli elismervenyt.

nekem is jott persze cucc, en sem reagalok ra.

aboy

Jozsi, en ugy tudom nem nagyon lehet meguszni a fizetest, per lesz belole es elveszted, vagy behajtoceggel kotekedhetsz, az sem tul jo moka. ha nem ajanlott levelkent jott, akkor is szabalyos, nem kotelezo nekik ajanlva kuldeni.
viszont azt hallottam hogy ha idopontot kersz a tarsasagtol es bemesz az USZI-ba akkor le lehet alkudni az alap parkolasi potdijra, nem kell az x eves buntetokamatokat megfizetni (ld. NOL cikk vege, nem oket illeti).

lipilee

Greg: szerintem amiről te beszélsz, az az autópálya-matrica, viszont ott is csak az új esetek évülnek el 1 év alatt – a régiekkel továbbra is 5 évig zaklathatnak.
csajom tavaly bekapott egy csomagot a kocsimmal (ami persze az ELTE sara, de az meg egy másik történet), be is fizette izibe’, aztán én most fizettem be eljárási meg mittoménmilyen díjjal együtt újabb 10 rugót (1 parkolásért!), mert persze ők nem ismerik el, hogy befizette, az igazolószelvényt meg ki a fasz tartja meg, őszintén.
attól tartok, hogy egyelőre a “bite the bullet” a követhető hozzáállás, és közben a remény, hogy egyszer lesz egy sikeres class action suit a parkolótársaság ellen, és valaki feldug végre egy esernyőt a seggükbe.

dvorcsak

lipilee: Greg jo helyen tapogatozik, a parkolasi potdij fizetesnel is egy evre valtozott az elevules, es a regiek eseteben ugy, hogy ha tobb van hatra mint egy ev, akkor csak egy ev az eleules. ha kevesebb, akkor nyilvan a kevesebb maradt.

dvorcsak

shadai: birosagi vegzest nem kapnak, csak birosag altal kiadott fizetesi meghagyast, amivel pedig lehet vitatkozni (halaszto hatallyal), ha erdemes.

utana kene pontosan nezni, hogy mikent tortennek a dolgok kisebb osszegek eseten, hisz ott nincs polgari per. azt hiszem, az csak 100e ft felett van.

sz

az a baj, hogy itthon nem játszik a polgári engedetlenség. milyen jó lenne, ha egy héten keresztül az autósok legalább 90%-a százas helyett megfelelő méretű és súlyú köracélt dobálna be nekik.

ők nem tudják bizonyítani, hogy csaltál, neked meg van parkolójegyed.

Jano

Pohartarto helyett parkolasijegy gyujtot fognak epiteni minden Magyarorszagon ertekesitett autoba…

ant

Ha szerzel nekem megfelelo meretu/sulyu koracelt, vevo vagyok ra 20 ft/db aron! 😉

sz

csak pénzhamisításnak minősül, ugye… itthon pedig a pénzhamisítót keresnék golyóálló mellényben feszítő rendőrök, nem azon gondolkodnának el a döntéshozók, hogy talán nem egy magántársaságnál kellene otthagyni a bevétel jelentős részét.

úgy kéne gyártani, hogy legyen rajta valami kiálló drót, amit házilag 1 mp alatt lehetne csípőfogóval eltávolítani és elnevezni gyerekjátéknak vagy zongoraláb alátétnek.

miki

Én olyan (5 évvel ezelőtti) dátumra kaptam felszólitást amikor még nem is volt a nevemen az autó…. persze ezt könnyű igazolni.

_psc_

Józsi: nézz körül a homáron, valami szervezet kollektívan pert indít a Centrum Kft. ellen hasonló ügyek miatt, s a homárra tették ki a felhívásukat, hogy akinek hasonló gondja an, csatlakozzon. Szvsz érdemes lenne megnézned!
Amúgy a helyedben elmennék egy ügyvédhez, és bíróságig vinném a dolgot – persze az ügyvéd bábáskodása mellett -, a végén a perköltséget is kérném.
Ugyanis szinte semmi jogalapja nincs az ilyen régi, bizonyíthatatlan tartozások behajtásának.

pafrany

az del.icio.us-ban volt régeben egy oldal, amin köröket lehetett rajzolgatni flash animációban, vagy hogy.
az oldal is erről szólt. most nem találom, kiraknád ujra, vagy elküldenéd?

előre is kösz: Páfrány

tamas

kollegat most buntettek meg ugy, hogy szarok voltak a fenykepek, nem azt az autot fenykepeztek le, elirtak a rendszamot harom (!) egymas utani napon ugyanugy. diszlexias jegyszedo lol.
bement a Hivatalba, ott azt mondtak, el a – mar itt is emlitett – valami eves hatarido, ugyhogy nezd meg a datumokat. meg a fenykepeket, nagyon, es ahol lehet, kotozkodj. bar, azt is mondtak a kolleganak, hogyha nincs fenykep, akkor az default bunosseget jelent, mert jobban hisznek a jegyszedonek (ugye ezek a szerencsetlenek csak az auto szinet es a rendszamat irjak fel), de en ezt meg mernem kockaztatni egy birosagi perrel, mondvan, nehogymar bemondasra mukodjon az egesz, ilyen alapon barmelyik autot meg lehetne buntetni, akarhol. vagy viszel egy tanut, aki tanusitja, hogy nem, te nem parkoltal ott aznap, hanem mashol. 🙂

Handras

AD: latom osztjak itt neked az eszet az okosok. Pereskedni persze..

Fizetni fogsz mindenkepp, most megmondom neked, mert a vegrehajto nem szarozik.

Egyet tehetsz bemesz hozzajuk, vagy irsz egy levelet, es kuluraltan megprobalsz kiegyezni veluk, reszletben, esetleg abban, hogy engedjek el a kamatokat.

Lehet ugyvedhez maszkalni, meg pereskedni, de egyreszt tobb idobe es idegeskedesbe kerul, mint amennyi ido alatt megkeresel ennyi penzt, masreszt valoszinuleg elveszited a pert, es akkor fizethetsz ketszer ennyit a perkoltsegekkel.

Mondom megegyszer, odamesz es eljatszod a jajjszegenyjozsit, akinek nincs mit ennie, es konyorogsz, hogy engedjenek el valamennyit.

suexID

Ez az emberibb parkolásért mozgalom nem lenne rossz, csak sajnos engem nem tudnak meggyőzni azzal, hogy kiraknak pár megbírságolt trabantról képeket, mert attól még autó az is.

_psc_

“latom osztjak itt neked az eszet az okosok. Pereskedni persze..”
Te marha okos lehetsz.

“Fizetni fogsz mindenkepp, most megmondom neked, mert a vegrehajto nem szarozik.”
Azért van így mert mindenki beszarik tőlük. Pedig törvények vannak a világon.
Mi az, hogy nem szarozik?!?!

“Egyet tehetsz bemesz hozzajuk, vagy irsz egy levelet, es kuluraltan megprobalsz kiegyezni veluk, reszletben, esetleg abban, hogy engedjek el a kamatokat.”
A talpukat nem kell megcsókolni?! Be sem tudják bizonyítani, hogy ott parkoltam.

“Lehet ugyvedhez maszkalni, meg pereskedni, de egyreszt tobb idobe es idegeskedesbe kerul, mint amennyi ido alatt megkeresel ennyi penzt, masreszt valoszinuleg elveszited a pert, es akkor fizethetsz ketszer ennyit a perkoltsegekkel.”
Persze, ez is egy nézőpont, mérlegelni kell. Én személy szerint inkább választom a bíróságot. Miért is valószínű, hogy elveszíti a pert?

hali

Hi Angelday!
Epp tegnap este volt egy riport a tv-ben errol (ATV, asszem). Erdekes volt, (mivel az autoklub valamilyen folyoiratanak szerkesztoje volt ott, meg egy autosparti ugyved (centrumtol senki nem jelent meg) de most nem feszegetem a reszleteket, hanem azt javaslom, hivd fel az autoklubot, ahol csak adnak valami kontaktot (ugyanis a musorban emlitettek, hogy van tanacsadas (marmint autoparti tanacsadokkal) ilyen esetekben, meg ugyved is, aki ilyenben jartas.
Ha tenyleg fontolgatod, hogy fizetsz-e, vagy per, akkor ugyved kell elotte, mert ugye a pert megnyerni erdemes.

-Ez erdekes, hogy aszonjda mas is irta mar: ha nem tertivevenyes a postai felszolitas, akkor te tenyleg siman letagadhatod, hogy megkaptad-e valaha postan, ergo nem tudsz a szabalyserteseidrol. Hat, azert jo lesz vigyazni, mert a behajto ceg meg kepes meglepni a vegen egysmassal :), meg aztan ez: ugye hogy meg a fenykep nem lehet bizonyito ereju, ha nem hitelesitett.

Mivel nagy a tet, mindenkepp valami hozzaertonek a tanacsadasara biztatlak ez ugyben. Ovatosan!

Handras

psc: sok sikert. 5 ismerosom mondta, hogy majd ok jol megmutatjak, es nem fizetnek, azota ketszer annyit fizettetek ki veluk.

Valoszinuleg fogjak tudni bizonyitani azt az 5-6 esetet amibol ez az osszeg osszejott. Eleg nehez megmagyarazni ha ott egy csomo fenykep a tilosban parkolo autorol..

Lehet haborogni, de ugysem ertek el vele semmit.

En nagyon egyszeruen megoldom ezt. Napkozben melygarazsban parkolok, ha meg valahol megallok, akkor megveszem a jegyet. Ha meg nem veszek jegyet akkor vallalom a kovetkezmenyeket. Egyszer elvittek az automat mert tilosban parkoltam, elmentem erte es kicsengettem a tizen huszonezer forintokat szo nelkul.

sz

úgy tudom, hogy a tv ügyvédjében lesz valami centrumos csóka is – gondolom a seggfej lónyai.

m1, 19:40

CDColt

Engem is már párszor megbüntettek tilos parkolás miatt – majdnem mindig jogosan -, de még aznap befizettem a díjat (ezer ft körül) és megtartottam a csekkbefizetési bizonylatot. Inkébb most egy ezres mind egy év múlva a tízszerese. Így nyugodtan alszom.

sithlords

József!

Kárörvendéstől nem mentes látom, hogy kalap szart sem ér az expense.xls-ed. Ha jól érzékelem ezzel a csini összeggel annulláltad a spend tracking alternatív hasznát.

Ettől függetlenül a parkolási társaságok kapják be. Magam is fizettem már.

_psc_

“Valoszinuleg fogjak tudni bizonyitani azt az 5-6 esetet amibol ez az osszeg osszejott. Eleg nehez megmagyarazni ha ott egy csomo fenykep a tilosban parkolo autorol..”
Igen, ha VALÓBAN ott parkolt, akkor kár tagadni, a jogosan kiszabott bírságot be kell fizetni – egyébként is így becsületes.
Nem tudom, lehet, hogy rosszul értelmeztem AD postját, de azt vettem ki, hogy ő is beleesett abba a körbe, akiket a Centrum Kft. teljesen megalapozatlanul, koholt szabálysértések alapján bírságol.
Elég sok ilyen van.
Többek közt velem is megesett, hogy tavaly év végén 2004-ből 4 parkolójegy nélküli parkolás miatt bírságoltak, közölték hogy fénykép is van, fizessek cca. 70 ezer Ft-ot.
Szerencsére az ÖSSZES parkolójegyem megvan (a kocsiban egy rekeszben gyűlik), el is küldtem nekik a fénymásolatokat – hátha elnézést kérnek, és a dolog rövid úton lezárva.
Erre – ravaszan – azt közölték velem, hogy a fénymásolat nem jó, mert nem hiteles, küldjem el az EREDETIKET(!) !!!!!
Na, erre visszaírtam, hogy hülyének néznek-e, vagy mi van, meg külömben is b3ka@phatják.
Jelenleg az ügyvédem váltott pár levelet az Instrum Justicával (vagy mi a nevük pontosan), egyebek között küldött fizetési felszólítást a költségeimről (ügyvédi díj postaköltségek “adminisztrációs díj” – ahogy ők szokták).
A jog szerint még a fényképük sem bizonyító erejű, hiszen nem bizonyítja, hogy a kocsi érvényes parkolójegy nélkül, a megadott időben parkolt azon a bizonyos helyen. Mindössze annyit bizonyít, hogy ott ált valamikor, valahol, parkolójegy meg vagy volt, vagy nem volt.
A zárt rendszer meg nem zárt rendszer, hiszen a lánc legelején egy ember viszi be az adatokat, gyak. tök ellenőrizetlenül.
Egyébként 2005-ben egyszer Zalaegerszegen parkolójegy nélkül parkoltam, kaptam is piros csomagot. Leírták, hogy készült fénykép. Én meg megírtam, hogy volt parkolójegyem (valójában nem volt, de gondoltam megpróbálom), a fényképet meg küldjék el nyugodtan, továbbá felhívtam a figylemet, hogy a fényképen egyáltalán nem látszik, hogy van-e parkolójegy, vagy nincs, csak annyi, hogy az autó ott áll valahol, valamikor. A parkólójegyet meg nem vagyok köteles megőrizni.
A dolog bejött, a bírságot elengedték. (Igaz Zalaegerszeg más kategória.)

_psc_

CDCOLT:
“Így nyugodtan alszom.”
Azt te csak hiszed, pont ebből vannak kisebb-nagyobb botrányok, hogy a Centrum Kft meg az Instrum Jutica (vagy mi) orrba-szájba, hasraütés szerűen bírságolnak, relatíve távoli múltban levő időpontokra, random módon.
Minden esetre jól tedd el a csekkjeidet, de még így sem kizárt, hogy olyan időpontról jön bírság, amikor esetleg nem is tartózkodtál magyarországon.

dvorcsak

angelday: en ezt mar egyszer eljatszottam, egy kurvafilert nem engedtek el. onnantol, hogy bemesz alkudozni, ok a nyerok, es gecizhetnek.
max adnak reszletfizetesi lehetoseget. en anno, mikor inteztem a bulit, a sorban allas kozben is kaptam csomagot…

szenyo

figyi. én is megkaptam a csomagot 2004-ben. Odamentem az automatához fél kiló apróval.
Elkezdtem beszórni, hogy a kurva kb. 950 ftot lerójjam… Mikor már kellő számú apró volt ben az automatában, akkor mindig visszadobta. Negyed óra gépezés után 850-et birtam befizetni.
Most kijött a csekk, hogy fizessek 5ezer forintot. És rajta van, hogy aznap befizettem 850-et. Szerintem az utca egyik végén 190 volt az oradíj, a másiknál ahol meg be próbáltam fizetni, ott 170 ft, és ugye az óradíj ötszöröse a bírság…
Mindegy, a 100 forintot hajlandó vagyok befizetni, akár kamatostul, de ötezret nem. Nem az én hibám, ha a szar rendszerük.

Mehetek a biróságra majd én is?

lacruise

A baj az egesszel az, hogy nemcsak hogy hulyenek neznek, hanem a szankba is akarnak szarni!
lassan 3 eve nem elek otthon, tavaly novemberben anyam ketsegbeesetten felhivott, hogy parkolodij, meg birosag, igaz csak 7000 huf!
mondtam neki nezze meg a datumot!
2002, bazze…

Gondoltam jofiu leszek, felhivtam oket (centrum), hogy mi a szitu! Egy paraszkurva elkezdett kioktatni hogy a jogszabaly, meg miegymas, es fizetnem kell, mert beperelnek, meg behajtoceg!
mondtam, hogy ha lehet, akkor egyszerre csak az egyiket!

Elkezdtem levelezni veluk.
Eloszor irtam egy normalis velet, hogy igy meg ugy, szeretnem latni a fenykepeket, miegymas. Tenyleg udvarias voltam.
Erre jott egy kekk, verlazito level, burkoltan annyi hogy lofas a seggembe, mi vagyunk az erosebbek, es meg fogod szopni kiskocsog!
Itt elborul az agyam, es elkuldtem oket a faszba egy emailben. Ha ennyire nem kell nekik a szaros 7000 forintom, ami lehet, hogy meg jogos is lenne, hogy normalis hanvetelben, normalis emberkent kezelve, azt mondjak, hogy Uram, itt vannak a kepek, bla-bla-bla akkor tolem egy fillert sem latnak!

Azota kuss van.

Nem feltetlen jo megoldas volt, viszont egyenlore nem basztatnak!

Tegyuk hozza, hogy eleg valoszinutlennek tunt, hogy 7000 forintot kiadnak behajtasra egy cegnek!

Benjamin

meg 1 dolog eszembe jutott mi van ha bemegy angelday (vagy barki mas) viszi a ZART, HIBATLAN, (asszony altal) AUDITALT expense.xls-t ami tartalmazza a datum, hol, stb. adatokat ez eleg lenne?
sot meg 1: erre nem vonatkozik mentessegi jog?
http://sebessegmeres.info/lawcentral.php?show=234
“Ebben az esetben is megilleti a mentességi jog (Szabs. tv 57.§) az elkövetőt. Ha a kapott csekket 30 napon belül nem fizetik be, úgy az a szabálysértés vagy a bírság vitatásának minősül. Ilyen esetben is adatszolgáltatásra szólítják fel a tulajdonost, ill. az üzembentartót, aki jogszerűen megtagadhatja az adatszolgáltatást a Hogy tagadhatom meg az adatszolgáltatást? pontban megjelölt szöveggel. Ez az eljárás megszüntetéséhez vezet – a bírság megfizetése nélkül.”

A.

engem csak az nyugtat meg, hogy az onkormanyzatok kapnak 10% ebbol. mar ugy ertem, a jogi szemely. az onkormanyzatban dolgozok kicsit tobbet. mert oveke az az alvallakozo, aki olyan dragan dolgozik, hogy abbol a centrum nullszaldos.

DnP

Egy ismeros kapott nemreg 1 masodpercrol szolo szamlat :), egy masik meg a 2006 ban vett autojaval parkolt 2005 ben illegalisan.

AlieN

Jah, nekem is küldtek valamit valami 2004 _eleji_ dátumokkal kapcsolatban az aktuális rendszámú kocsimmal, amit 2004 augusztusában vettem. És hogy fizessem ki a BM lekérdezési díját is. Megírtam nekik ajánlott levélben, hogy egyelőre nem fizetném ki, pláne hogy haszontalan a BM szolgáltatása, ugyanis, ha megnézik rendesen, akkor látniuk kell, hogy akkor _még nem is volt a tulajdonomban_ az autó. Segítségképpen mellékeltem az adásvételt igazoló dokumentumokat. Kíváncsi vagyok válaszolnak-e hogy “de csakazértis” vagy hogy “na jó gyenge próbálkozás volt”.

Gergő

dvorcsak

ma reggel 8-tol (szerda) a bumerangban a slagerradion lesz az autoklub jogasza/ugyvedje/nemtommije, es errol a temarol fog szolni

BBence

Sziasztok! én ma kaptam 18.000 Ft os csekkel levelet 2002 -es esetrol (na jo 2rol..). genyóság nagyon. Arra gondoltam, hogy kérek részletfizetést 50 Ft / hó egész jol hangzik,,,
fizetés előtt fénykép bekérés meg lesz! az is jo tipp, hogy lekell kérdezni van-e még valami kis kedves eltárolt zsarolás alapjuk???

Az is érdekes, hogy attól mert valaki lefotózta verdát abban az utcában miért bizonyíték arra, hogy nem volt érvényes parkolójegy?
Nekem 2007-ben kell még őrizni egy arra az időre szóló parkoló jegyet? Nem nekik kéne egy 100 % -os bizonyítéknak lennie? egy fotó az bizonyíték?

Nem baj biztosan szép dolgokra költik majd a cég nyerségét, biztosan nemes célokra fordítják. Ebben azt hiszem mindenki egyetért aki majd jattol nekik:O

deKata

Mi meg 0 Ft tartozásról kaptunk fizetési felszólítást tőlük. Értelemszerűen nem fizettük be, erre kiküldték újra.. ebből még bírósági tárgyalás lesz.. 🙂