CBA

Linda megkért, hogy hazafelé vásároljak kettő főzőtejszínt. Bementem az útba eső CBA-ba, majd úgy döntöttem, hogy nem veszek semmi mást, csak a kettő darab, 200 mL-es főzőtejszínt. Egészen elképedtem, amikor a pénztáros azt mondta, hogy 556 forintba kerül a kettő együtt. Meg is kérdeztem tőle:

– A főzőtejszín ilyen drága?

Mire ő:

– Rá van írva.

Ilyen paraszt módon váltunk el egymástól, pedig én tényleg csak érdeklődtem (volna). Mégis, mi van benne, arany? Mégis, miért ilyen rosszindulatúak és keserűek ezek az emberek?

93 hozzászólás

litch

ne kezd megint
minek akarsz fozotejszint venni
miert a cbaban
miert abba a sorba alltal
miert ugacc
folytathatnam…

algopyrin

A pénztáros néni félreértett szerintem. Azt gondolhatta, hogy azért kérdezed ezt, mert azt hiszed, hogy át akar verni.

Amúgy ölni tudnék, ha valaki az sz betűt x-szel helyettesíti.

fater

az agyában lévő konverter “A főzőtejszín ilyen drága?” mondatod úgy alakította át, hogy te vótá a paraszt 😀

Haszprus

most gondold el bent ülsz egy fél négyzetméter alapterületű dobozban egész nap és kis apró csomagokat pakolsz fél méterrel odébb. ennyi a dolgod. és ez napi ~8 órában, heti 5-7 nap, évente 50 héten, 30 éven át.

megmondom

Te mit mondtal volna ra? Vagy megis, milyen valaszt lehet varni erre a kerdesre konkretan? Nem varhato el, hogy mindenkivel szolidaritson ha valami velemenye van, hogy “jajj, hat ez tenyleg draga aranyoskam…”, ez nem koktelbar vagy ugyfelszolgalat. Egyebkent meg ertelmetlen a kerdesed, hiszen tudtad a valaszt, hogy igen bazmeg ennyi az ara.

Nagy punci tudsz te lenni neha 🙂 TE JOZSI, NE IZELJ.

Eszter (Csiperke)

Józsi nem nézi meg az árakat a boltban, mert megengedheti magának. Nem gondol arra, hogy más -pl a néni- megnézi , mert nem engedheti meg magának, hogy ne. Ezért döbbent meg a néni viselkedésén. A néni viszont, mivel megnézi az árakat 1, vagy hülyének nézte Józsit, aki nem nézte meg, vagy 2, tudta, hogy miért nem nézte meg Józsi és eszébe ötlött, hogy őneki bezzeg meg kell nézni és ezen felhúzta magát.
Így volt? 🙂
Míg nem voltam gyeden én is kerültem hasonló szituba. Gyed óta megnézem az árakat. Döbbenek néha.

György Mester

Érdekes módon itt Kecskeméten a madaras tescoban szinte kivétel nélkül kedvesek a pénztárosok! Talán túl jó volt az agymosás. De tény és való, hogy a városközpontban lévő “nagy” CBA-ban viszont konzekvensen gorombák.
Talán jobb az “osán” agymosodája, vagy a nagy testvér jobban figyel.

kodiak

“miert jo a magyar xavakat roviditeni”

miert jo magyar szavakat angollal helyettesiteni? 😛

Haszprus

Józsi, a legközelebbi PM Extrém kiadásban kérj meg egy pénztárost hogy beülhess a helyére mondjuk 3 órára, aztán kiváncsi vagyok a második óra végén nem az lesz-e a véleményed hogy az összes kib* vevő egy kretén állat és mindegyiknek egyenként a kedves mamája 🙂

litch

jozsi
felreertesz
eppen a helyzet ironiajat probaltam neked megvilagitani h kb. mit gondol az esetrol az elado, a CBA es az atlag magyar

amugy azert ugyirok mint irken mert irkelek
azert nem hasznalok ekezeteket mert az angol abcben nincsenek
azert rovoditek h sporoljam a savszelt meg a tarhelyet neked
es azert olvaslak mert

szeretlek

HaDes

akkor már tudom mitől olyan gazdagok a Lázár (fogathajtó fivérek, a CBA tulajai) fivérek…

_psc_

Én maximálisan értelek, Józsi.
Én is utálom, ha bunkó egy eladó/pénztáros.
SoXor nehéz megállni, hogy be ne írjam a panaszkönyvbe, hogy “vazze, inkább köszönjétek meg, és a nyelvetekkel csapkodjátok a zacsimat alulról, amiért ebben a boltban költöm el a pénzem a másik ezer helyett!!!”.
De Xarok rá. Magyarországon sajnos ez van.
Élesebb látásúak felfedezhetik vélni az 576kilobyte-ról szóló posttal való hangulati párhuzamot…
Egyébként nálunk itt Siófok mellett is bunkók a CBA-ban, már egyszer odáig fajult a dolog, hogy be is írtam a panaszkönyvbe (amikor már az üzletvezető és az összes pénztáros torka szakadtából ordítottak velem a többi vevő előtt), s elküldtem az fvf-nek. Persze letagadták, de szerencsére nem egyedül voltam, így megfellebeztem, meghallgatták a tanúmat, majd elkaszálták őket, de csak lightosan. 🙁
Biztos azért voltak bunkók velem, mert frissen költöztem oda pestről, és nem azért, mert alapjáraton ilyenek… Áááá, dehogy.
Én a SPAR-ban szoktam tapasztalni megfelelő kiszolgálást, igaz az árak is magasabbak a többinél.

seal

Láttad a Babelt baszki!
Két külön világban éltek, más nyelvet beszéltek, ne is próbáld meg a helyébe képzelni magad, mert nem találod el úgysem.

Eszter (Csiperke) csodaszépen lefestett egy lehetőséget…

i

szerintem az nem indok, hogy jaj, szegény milyen keveset keres, hadd legyen már szemét..

lehet, hogy rossz neki. mondjuk sajnálom is. de attól még ezreket otthagyok a boltban, ezért elvárom, hogy ne öntse rám a keserűségét. öntse a főnökére, vagy mondjon fel, vagy sztájkoljon, vagy bármi, csak ne a normális vásárlókat szivassa..

goldenAXE

“Most akkor ne magyarázzátok meg nekem, hogy én vagyok a fasz.”

Józsi, te vagy a fasz, és meg is magyarázom miért.
Te vásárolsz, te nézd meg az árakat. Ha meg se nézed=leszarod—>nem érdekel a pénz. Ő meg mert pénztáros, kell hogy érdekelje a pénz. Te meg odamész a poszturbán száddal, és ilyen majom szöveggel hogy jajdedrága, teremtesz kontaktust. Most mit mondjon egy Igazi Magyar Ember? (és nem kell a szöveg a dániában bazzeg mindenki úgy mosolyog, mintha egyfolytában szarnia kéne) Egy hatvan éves néni nem fog neked erre mosolyogni. Ez Van. Let it go.

LLam

AD nem fasz vagy csak fogalmatlan. mi /én meg nem, mindig is tudtuk/tam hogy mennyi a főzőtejszín ára.
az árcédulát leszkennelni meg jó dolog mert preventív az ilyen postok terén. erősen.

enef

Szerintem nem vágjátok mit akart mondani Józsi. Az a lényeg hogy ma Magyarországon az emberek rosszindulatúak és keserűek! Tök negatív feeling van szinte mindenhol, és aki próbál más lenni azt útálni kell. Én is rá szoktam csodálkozni dolgokra, kérdezek, ötleteim vannak és merem magam jól érezni a bőrömben. De ez ma gyanús ezt üldözni kell. Most ahogy írom a postot jutott eszembe egy összeesküvés elmélet: az embereket tudatosan kiszolgáltatott helyzetbe akarják kergetni, vegyen fel sok hitelt, kötelezze el magát, csináljon sok gyereket és ő lesz az ideális jómunkásember 🙁
Aki pedig kreatív mer lenni, és nem droid, arra haragudni fognak, mert erre azok az emberek is rájöttek akik ott ülnek kiszolgáltatott helyzetben, bolti eladóként KELL dolgoznia, mert KELL az állása, mert otthon vannak a purdék, de olyan kevés pénzt visz haza ami nem éri meg, de a villanyszámlát ki KELL fizetni, és akkor bejön egy jól öltözött, fiatal nyálas, akin látszik hogy nincs napi problémája, neki nem kenyérre KELL a pénz, ráadásul még kérdez is, akkor ezt jól meg KELL büntetni…

root33

A tejszín nem más mint a kihűlt tej tetején keletkező tejzsírréteg. Az így létrejött réteget elválasztják – lefölözik – a tejtől, melynek zsírtartalma 20-25%-os, íze pedig édes, így nyerik a kész tejszínt.

Fajtái:

Az üzletekben főző-, illetve habtejszínnel találkozhatunk. A két termék közti különbség előállításukban rejlik, amely eredményeképp a főzőtejszín jól tűri az akár hosszabb hőkezelést is, ám a habtejszín fehérjéi 60 °C körüli hőmérsékleten kicsapódnak.

Energitartalom:

257 kcal, 1077 kJ/100 gramm

Eltarthatóság, tárolás:

Attól függően, hogy tartalmaz-e a termék tartósítószert egy-két naptól akár több hónapig is eláll. A felbontott tejszínt mindenképpen tároljuk hűtőszekrényben.

Elkészítés, felhasználás:

A főzőtejszínt fehér mártások, krémlevesek, főzelékek dúsítására, míg a habtejszínt sütemények és természetesen tejszínhab készítésére használjuk. Tejszínhab készítéskor mindig tegyünk egy kevés porcukrot, vagy habfixálót a tejszínbe, így biztosan sikerül kemény habbá vernünk!

ag

nem olvastam el, meg semmi bajom nincs veled amugy.
csak arra gondolok, hogy egy zero fizetesu cba dolgozotol ne vard el, hogy ugy viselkedjen veled mint egy pr-os, mer beleszarik, meg tele van keseruseggel. es neki meg dragabb relative a fozotejszin mint neked, akinek ez az arfekves pusztan egy elvi problema.

root33

Szerintem nem drága 278Ft-ért 200 ml főzőtejszín, és a péztáros is ember, mindenkinek vannak rossz pillanatai….

_psc_

ad, nem fogják megérteni.
Ilyenek vagyunk mi, Magyarok.
De változtatni kéne ezen!

fogtunder

figyelj, szerintem annál sokkal jobb választ úgysem fogsz kapni a kérdésre, mint hogy ezek az emberek megkeseredettek, egyáltalán nem elégedettek az életükkel, és perpillanat kurvára nem látják annak a lehetőségét, hogy nekik valaha is jobb lesz.

és igen, vannak kedves pénztárosok is, sőt, lehet, hogy ő is kedves lett volna, csak éppen menstruált, meghalt a macskája, a gyerek lázas, és mennie kéne haza, meg mosni és főzni is, és még a tévé is elromlott.

mindenkinek vannak szar napjai, biztos neked is, viszont a pénztárosnak nap, mint nap több száz emberrel kell személyes kontaktusba lépnie, ami elől nincs kibúvó, és ezek az emberek gyakran nem kedvesek. egyszer tényleg ülj be egy pénztárosi székbe, és majd meglátod.

és nem azt mondom, hogy ez jogosulttá teszi arra, hogy így válaszoljon, vagy hogy igaza van, mert neki ugye kedvesnek kellene lennie a vevőhöz. de a pénztárnál észbekapó, bevásárláshoz nem szokott fiatalt nem túl könnyű megkülönböztetni az aznapi 28-adik paraszttól.

Nes

Minek gecizni? Ha paraszt az elado elkered a panaszkonyvet es szepen beirsz. Geci dolog? Ugyan mar. A fonokomet se erdekli ha szar napom van, a melomat ugyan ugy meg kell csinalni es mosolyogni kell. Ha en bemegyek a boltba es ott paraszkodik mert nem vitte tobbre vagy banja faszom akkor sem erdekel.

Arkadban esett meg, hogy karacsony elotti napon venni akartam egy kefet, odamentem az eladohoz, szepen megkerdeztem, hogy direkt hianyzik mind1ikbol 1 fog, vagy ez selejt. A no azt valaszolta, hogy: megveszed vagy sem?

Nah minden ilyen paraszt elmehet a faszomba havat lapatolni.

ag

ez tényleg baj, jogos, de az is baj hogy szarul keresnek ezek a megkeseredett tuskók, és ez egy önmaga farkába harpó spirál.
písz.

xtal

“Bemegyek a boltba, nem ismerem a konkrét árat (kéne?).”

ezert vannak kurva nagy betukkel kiirva az arak minden boltban, baszod. ne legyel mar ennyire toketlen.

forditsuk meg a szituaciot: te mit valaszoltal volna egy ilyen hulye kerdesre?

aato

ha tejszint szursz, akkor a kockas has nem lesz benne a TODAY szekcioba a listadon..
sehol sem jobb, a boltba, ami hozzam legkozelebb van (lustasag ugye) komoly detektivmunka szavatos termeket talalni, es meg bunko is egy-ket elado. egyszeruen tudom, es ugy allok hozza a dolgohoz.
legykozelebb Linda menjen videojatekot venni 🙂

Haszprus

valóban érdemes megnézni az árakat, ritka kellemetlen amikor az embernek arról kell döntenie a kasszánál a végösszeg hallatán, hogy akkor melyik terméket is pakoljuk ki a szatyorból, a tejet vagy a kiflit, a pénztáros átüvölt a raktárba hogy mariiii gyere ki kell ütni egy tételt a gépből és közben mindenki a szerencsétlent nézi.

pár hete láttam egy ilyet.

elnézést hogy csak alig kapcsolódott a témához 🙂

a pénztáros nem tud téged emberként kezelni. dolgozik 8 órát, egy vevővel kommunikál körülbelül átlag 3 mondatot, jónapot, x ft lesz, viszlát. általában ebből elmarad a jónapot és a viszlát. ha 2 percenként szolgál ki egy ügyfelet akkor 8 óra alatt azaz naponta 480 embert szolgál ki.

naponta 480 embert valóban _lehet_ egyáltalán emberszámba venni?

hogy ez egy általános probléma hogy mindenki szar kedvű és aki jókedvű azt lerántják? nos ez egy magyar szokás, de most kivételesen nem arról van szó hogy ne legyél jókedvű hanem elmondjuk hogy ő miért nem jó kedvű, és nem is nagyon tehet róla. 18 évesen vagy még korábban elbaszta (vagy a szülei), azóta meg nem tud kitörni belőle. akik itt csápolnak ezen a blogon, azok tipikusan nem nagyon baszták el, és mégis sokan itt tudják hogy mitől van a nőnek szar kedve.

igen, megkeseredett. amúgy még egy megjegyzés. az kívülről is látszik az emberen hogy jókedvű-e vagy sem. ha a pénztárgép mögött egy robotot látsz, akkor az nem lesz jókedvű. ha mosolyog, akkor jókedvű. robottól meg irreális elvárni hogy egy jót csevegjen veled. pláne arról hogy mennyibe kerül a főzőtejszín. érdekli is őt, te meg egy vagy a 480 DARAB kiszolgálandó vásárlóból…

dvorcsak

huszonnyolcadszorra kivesezett tema, es huszonnyocadszorra is megallapithato, hogy azert tartunk itt, mert mindig vannak, akik azokat sajnaljak, akik nem dogoznak meg a penzukert.

leszarom, hogy mennyit keres egy penztaros, van egy doooga, csinajja meg. ebbe beletartozik a jopofa vagasa (gondolni azt gondol, amit akar).

hat a jo kurva eletbe, el kene mar felejteni, hogy mindenki annak megfelelo vidamsaggal dolgozzon, mint amennyi penzt kap.

baszki, ezzel az erovel en minden egyes betevedo embert pajszerral kene hogy elkergessek, mi a faszt zaklat itt? mert ugye az en dogom az eladas, nem a jopofizas.
ha a penztaros csaj beszolna egy vevonek, a maga nem tul sok fizetese mellett, asszem a laba nem erne a foldet, ugy vagnam innen ki. tegyuk hozza, hozzank altalaban csak egyszer jon be a donteshozo ember, utana jon a sofor, anyagbeszerzo, dokkmunkas, szantoveto stb.

aztan ha az egy vagy a 480 vasarlobol csavo nem megy be, meg aztan mondjuk a fele ne megy be (mert a masik fele kibasott empatikus tud lenni a sajat penzen), akor a bolt megy a levesbe, a penztaros neni is megy a levesbe. oszt akkor majd kezdheti elolrol…
ez a ki mit baszott el dolog is erdekes: ha lett volna valaki, aki 18-19 eves koromban valagba rug, akkor velhetoen ma valamelyik kutatointezetben dolgoznek matematikuskent (tudom, nagypofa, de ez van), ehelyett eppen munkasruhaban nyomom a targoncazast, mert a kocsog 22 eves droidnak budos a munka (es mert senki nem rugott seggbe 18-19 evesen, igy basztam masodszorra is jelentekezni az egyetemre), es inkabb elmegy betegnek. es? ha epp nem munkasban vagyok, akkor is szart keresek, es joval a kepessegeim alatt melozom. de ezert meg nem hanyok az ember szemebe. szal ez hulyeseg.

goldenAXE

Másrészt pedig azt válaszoltam volna a nő helyében mosolyogva, hogy “RTFM”.
A különbség, hogy ő nem mosolygott. És akkor most?

enef… jól van.

Anyhow, ezek ilyenek, és ilyenek maradnak. Küldj el egy hatvan éves embert egy tréningre. Volt már szerencsém ilyenekhez. Az első cigiszünetnél megbeszélik egymással, hogy szarnibele, megint valami hülye ötlet fentről. És akkor beleszarnak. Nem tudsz változtatni, okos sem tudsz lenni, mert ők mindent jobban tudnak, mert ÖREGEK. Leállsz nagyival vitázni, hogy vegye le a kéményből a kalbászt, amikor gumival tüzel? Nem, mert megmagyarázza. Ez a mentalitás minket is elér majd, csak később. És nyilván máshogy jön elő, de leszünk még szenilis vén faszok. És rossz arcok leszünk.
Let it go maaan. Vagy panaszkönyv.

lave

Szerintem a post erősen félre van értve.
Nem a konkrét árcetlis problémára kerestetik a megoldás, arra ott lenne a Homár, hanem arra, hogy miért maradt meg Puskás legendás mondásából mára mindössze annyi, hogy “kis pénz, kis foci”.

Oké, a konkrét nénit már nemigen lehet másra használni, üljön hát a cébéában a kassza mögött, fizetjük majd nyugdíját, udvariaskodunk vele, nem (csak) ő tehet róla, hogy az élete nem folyt kimondottan termelékeny mederben. De vajon a plázaboltokban unatkozó, vevővel gyűlölködő, “médijábanszeretnékdógozni” huszonéves csajszikról is elmondható ugyanez?
A kérdés az, hogy hol van a megénekelt csodanemzet, a buzgó kreativitás, a sistergő szürkeállomány, a találmányok, az eszmék, a trendek, a tetterő? Hova tűnt a “nagy pénz, nagy foci”?

eN

dvorcsak: igazad van. es neked is Jozsi. Es ha csak a 60-as korosztalynal lenne, akkor nem erdekelne a dolog: elobb-utobb ugyis kihalnak, de legalabb nyugdijba mennek. De a fiatalok?! Pelda: londoni ceges ebedlo, 3-4 penztar uzemel egyszerre ebedidoben, persze a penztarosok kozul egyik sem brit: feketek, kinaiak, inidaiak es magyarok. Szerintetek melyik volt, amelyik ha jo napod volt koszont, es felgman atnezett rajtad (_minden_nap_), mikozben a tobbi mosolygott es a koszones mellett meg gyakran egy how you’re doing, sir-re is futotta nekik? Ennyit arrol, hogy nincsenek megfizetve. Mert sirni es pofazni mindegyik tud, ha valami nem jo, de megdolgozni a fizeteseert?? Es igen, mi vagyunk a balfaszok ha megegyszer visszamegyunk egy ilyen helyre, vagy nem rugjuk ki ha a felettesuk vagyunk.
Idevehetjuk a jatekboltost, akinek van pofaja ideugatni, vedeni a vedhetetlent, ahogy a pincert is, aki beszol hogy nem kapott borravalot a csapnivalo kiszolgalasert. De ugyanugy a webdesignert, aki szart csinal, de legalabb olcson, es a politikust, aki otodszor nyer valasztast a metrohaknival, stb.
Velejeig romlott ez, az a baj.

ka'

basztam vegigolvasni az osszes kommentet, de az elso parban nekiestek a jooreg angeldaynek, pedighat igaza van a fiunak: en pl itt nyomom londonban, es a legutolso orto’ sainsbury’sben is ugy nez ki a dolog, hogy ha erzi a penztaros, hogy pillanatokon belul megcsomorlik, gyorsan vigyorog egyet, es a kovetkezo vevotol megkerdezi, milyen volt a napja, stb. merthogy az segit. sot, en is ezt csinalom, ha kivan a faszom 🙂 angelday jolmondja, hogy semennyire nem ke’ne ilyen megkeseredettnek lenni, csak magatol nem lesz jo kedved, tudatosan kell csinalni. sok tudatossag meg nem varok egy magyar penztarostol :s

Shamalt

“Másrészt pedig azt válaszoltam volna a nő helyében mosolyogva, hogy “RTFM”.”

no de a post tanulsaga szerint o is ezt valaszolta a maga modjan (“ra van irva”) ;]

Ominozia

erről jut eszembe egyik ismerősöm anyja is cba-s dolgozó volt. az apja meg egy nagy gyümölcslégyárban dolgozott mint targoncavezető. és ezek az emberek nem járnak síelni meg nyaralni nem járnak étterembe stb. havi szinte szoronganak a befizetni valók miatt. oylan dolgok ezek amiken mi jobb anyagi helyzetűek egyszerűen azért nem foglalkozunk mert nem érint minket. mert mi járunk étterembe hetente minimum egyszer de általában többször sőt nyáron van hogy naponta. aki szeret az megy síelni(én kinem állhatom) megy nyaralni. ezek nem voltak már tán a rendszerváltás óta egyszer sem stb stb stb sorolhatnám. ezeket az embreket is megkell érteni és kész. boldogabbak már sosem lesznek tán…

Nes

Mennyire leszarom, hogy boldog-e vagy sem az elado – nagyon.

Nehogy mar a nyul vigye a vadaszpuskat geci.

lave

Ominozia: és szerinted mi kellene ahhoz, hogy boldogok legyenek?

Haszprus

és szerinted ő mennyire leszarja hogy soknak tartod-e a főzővajat?

hihetetlen mennyire beszűkült perspektívából nézik itt egyesek a dolgokat.

Nes

Haszprus: az a gond, hogy amig en a vasarlo vagyok addig az en seggemet kell habosra nyalni.

persze abban szerintem mindenki egyetert, hogy aki kukacoskodik az fasz. 🙂

Kianek

Canal street egyik aruházában dolgoztam 2001 nyarán eladóként. Abban a boltban nem történhetett ilyen.
Tolna megyében diák koromban nyaranként dolgoztam egy gazdaboltban pénztárosként. Nem történhetett ilyen.
Ma találkoztam egy bringabolt tulajdonossal. Ott ez megtörténhet.

Igen az első kettő életben marad, a 3. megdöglik idővel.

Lehet bunkónak lenni a pénztárnál, de azt az embert a boltvezető választotta, azt a boltvezetőt a tulajdonos választotta. A piac pedig majd megbünteti a tulajdonost.
Ez a viselkedés nem a pénztár méretéről szól
ez az ő viselkedése.
A családom ’47-ben 7 db pékséget hagyott maga után szlovákiában
’59-ben Mo-on 2db-ot államosítottak.
A nagyapám 88 évesen ’90 óta újra süt.

És nem szól be a vevőnek, mert tudja:
ha nincs kérdezősködő vevő, nincs vevő, nincs…nincs
nincs.
A fonott kalács ára: 450,-
nincs.

Kianek

Bocsánat, ha már pékek.

Múlt szerda délután volt nálam egy pékbolt vezetője.

A lány: egy igazi kereskedő

Kérdésem: Nem zavar, h. 13 éve minden reggel f6-este 7-ig dolgozol?

Válasz: szeretem csinálni.

Igen. Ezért vállaltam el ügyfélnek (nem tőkés, nem befektető, nem tulajdonos)
De teszi a dolgát- ez szimpatikus.
S ez az a hozzáállás, ami sok esetben ebben a “fogalom nélkül”-i városban hiányzik.

Tegyük a dolgunkat!!!

seal

Nagyon elszált arcok vagytok, nem is érdemes idézgetni a dumáitokat a jogaitokról és elvárásaitokról. Ti vagytok a vevők, seggnyalást kértek, mosolyt és vidítsanak is fel a pénzetekért a tejszín mellé, valamint aki kukacoskodik az fasz. :))

Ébresztő!

Te mit teszel annak érdekében, hogy a néni ne legyen elkeseredett. Mosolyogtál? Meg tudtad bocsátani a hibáját? Kapott egy jó szót tőled?

Te vagy az aki meg fogja változtatni a besavanyodott néniket baszki!

Haszprus

Kianek: igen, nyilván ez a kívánatos viselkedés, erről nincs is vita. (Józsi kérdése az volt, hogy miért nem így van. A választ vázoltuk 🙂 )

dvorcsak

Ominozia:

bocsi, meg sosem sieltem, es nem emlexem ra, mikor voltam etteremben.
igen, vagy egy jo laptopom, es van egy uj (de also kategorias) kocsim, es lakasom (a paromnak). minden kibaszott reggel elmegyek dolgozni, es minden kibaszott honap vegen, miutan mindent kifizettem (mert megvenni semmit nem tudok, csak hitelbol), kb. 3ezef forintom marad.
nem jarok trendi ruhakban, sot, ket eve ugyanazt azt az 5e ft-os farmert hordom. lassan 8 eve ugyanaz a fila dzsekim van, mellette a pal vasary kabatom is vagy 7 eves.
nincs takarekbetetem, tavaly vegre sikerult nyaralnom, 18 ev utan (akkor ndk-ban voltam)! iden elmentem 2 apra velencebe (ezt a karacsonyi ajandekom terhere)
a kocsimon nincs alufelni, es havonta max 10rugot tudok tankolni.

van 4 ingem, 3 fekete nadragom, egy csomo ezer forintos polom.

szerinted annyira kibaszott jol megy nekem, hogy e miatt nem ertem meg a boltban dolgozokat?
nem. en csoro kis raktaroskent is tudtam, mi a dolgom, meg muszaki igazgatokent is. ez nem penz kerdese, hanem kulturaltsage.

Ominozia

Természetesen én is elküldök bárkit az anyába ha rosszul szól vissza. Múltkor hát lehetett novemberben este mentünk fel pestre és már nem volt ic. jóh az volt kiírva csak 2.osztályal közlekedik. természetesen volt első osztály is,és természetesen mi oda is ültünk. erre jött egy 30év körüli női kaller(életbe nem láttam bár, elég sokat jártam vonattal iskolábaaz elmúlt éveben) és nekiállt tobzódni hogy vegyünk váltójegyet vagy mit szal fizessük ki a különbséget az első másod osztály között. nekiálltam röhögni és nyomtam a fasz dumát a szociális segélyről stb. aztán kifejtette hogy ő 75ezret keres… na akkor befogtam, kifizettem azt leültem. semmi másról nincs szó csak hogy vki szociálisan mennyire érzékeny. sőt szerintem mindenki ismeri is ezeknek az embereknek a helyzetét. egyszerűen vagy átérzi vki vagy nem. a parasztja a bunkója(teljesen független a diplomák számától) az nem, az legyen el magával és dühöngjön. fizetős iskolába járok és a pofámat a földön húzom ugye azthinné a nép hogy iylen helyre csak gazdagok járnak közben beszól ilyet az egyik osztálytársam: ő azért dolgozott nyáron hogy kitudják fizetnia tandíjat, a tankönyvet(neki nem ingyenes mint nekem muhahahahha, ide hoznám havast is: “van pofájuk mercedessel felvenni az ingyentankönyvet” amennyiben a smartot annak vesszük akkor mi hasonlóan bunkón járunk el)meg tudják vásárolni. én ezeket átérzem, aki nem az meg kösse fel magát.

Eszter (Csiperke)

Ha én ellenőr lennék és elolvasnám azt a panaszkönyves bejegyzést, hogy “amikor csodálkoztam, hogy ilyen drága, akkor az eladónéni morcosan aszonta, hogy rá van írva” hülyére röhögném magam. Nem gondoljátok komolyan, hogy ez panaszkönyves kategória?!
Azt sem hiszem, hogy habosra kell nyalni minden vevő seggét – mint fentebb olvastam, gondoljatok csak az Üvegtigrisben gombás melegszendvicset kérő faszikámra. És ilyen vevők vannak.
Meg cba-s eladó/pénztárosok is.
Velem lehet bunkó akárki, ha az ingerküszöböm magasan van leszarom, lehet, hogy még röhögök is rajta, ha alacsonyan, kiosztom.
Tök jó, hogy ez történ Józsival, meg még néhányunkkal, így lehetett hozzászólni ezret.

Eszter (Csiperke)

Józsi, kommentáltam a kommenteket. Céltalanul. Épp ráértem. Vagy ilyet itt nem lehet? 😀

Ominozia

“miért ilyen rosszindulatúak és keserűek ezek az emberek?”

a hiba benned van. véleményezésem szerint a hanglejtésed még egy apácából is kihozná a kisördögöt.

a szokásos you tube beköszönés: “Józsi vagyok Plastik Media”

Elnemtom mondani ilyenkor mi mindent tudnék kurva szűkre limitált idő alatt a falhozbaszkodni az idegtől.
Legyen szép napod!

Eszter (Csiperke)

Ezentúl majd jelzem, hogy melyik bekezdésemmel mire reflektálok, hogy ne tartsd üres locsogásnak.
Amúgy szerintem aki alaposan végigolvasta a kommenteket, az értette a hozzászólásom lényegét. Azért volt neki…

Ominozia

Továbbá kifelejtettem azt is hogy persze nincs kitől mástól megkérdezni, de vhogy mégse az eladotól kéne mert erős kételyeim támadnak afelöl hogy ő szabja meg az árakat. Erre rájátszik az is hogy ez nem egy sarki magán közért hanem egy áruházlánc. Ez tudom hogy már a szőrszálhasogatás kategória, de maga a blogbejegyzés is annak minősül, így bátran teszek ilyen és ennél cifrább hozzászólásokat is közzé.

Trofimov

Van az 576kb-os boltieladós bejegyzés és ez. Talán nem véletlen, hogy ott mindenki egyetértett veled, itt meg elégé megosztottak a kommentek. Szvsz az eladó néni is “túlreagálta” a dolgot és te is.

Seven_of_Nine

szerintem meg azért nem tudjátok objektíven átélni mert nincs előttetek hanggal a szitu

szerintem ez egy sima, gondolatkinyilvánítás volt hogy: Hű ez ilyen drága? és szerintem inkább költői volt mint konkrét válaszra várás

a néni meg ahogy kérte a pénzt unottan rávágta hogy ott az ára vagy mi,

nem kell ezt ennyire kivesézni, sokkal kisebb ez az egész dolog mint ahogy pl Ominozia és Eszter látjátok!!!

lave

Seven_of_Nine: egyetértek, pont ezt akartam én is jelezni (azaz: börleszkesen túl van dimenzionálva a jelenet – “kell-e megnézni az árcetlin szereplő számot, vagy nem”). Aztán A. egyetlen ékezet nélküli sorával kiherélte a provokációt.
Mellesleg, ha már külföldi hivatkozások: Bajorországban is tök kedvesek az eladók, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy Bajorországban az eladók 90%-a valami szláv nemzetség szülötte. A maradék 10% német ordenáré bunkó, pont úgy, mint otthon (saját, nem reprezentatív felmérés alapján).
Megoldás: importálni kellene udvarias, magukat jól megbecsülő románokat??!

Seven_of_Nine

Angel,

Nyugi Ominozia azért ír ilyeneket mert rájött sarokba van szorítva a sok ökörséggel amit rá akar erőltetni a történetre. Meg valószínűleg családi gondjai is voltak/vannak hogy ilyen egyszerű megnyilvánulással értékel egy hozzászólást

Vannak még ilyen emebrek nemkell velük foglalkozni csak át kell lépni tudatosan, hisz a szavaiddal élve Fogalom nélkül élnek 😀

Ominozia:

Még annyi , vedd elő, tudod nekem egy fogmosás neked meg egy életre szólna az esemény

Ominozia

Seven_of_Nine

ó, ilyen kontrákat még az életben nem láttam.
de igazad van!!!!

mert családi gondjaim is voltak vannak.
továbbá anyagi gondjaim is voltak vannak.
ebből kifolyólag albérletben élek 20-ad magammal,
továbbá nincs mobilom, és a könyvtárból netezem.
aztán kisegítő iskolában végeztem el általános iskolás tanulmányaimat.

“Még annyi , vedd elő, tudod nekem egy fogmosás neked meg egy életre szólna az esemény”

óóóóó, ebben is teljesen igazad van. de ha már ott tartunk én még nem is maszturbáltam hiszen impotens vagyok,és így egyáltalán nem megy pedig már mennyit próbálkoztam:(

zárásként: sarokba lettem szórítva most pedig eszeveszettül kapálózok hogy nehogy végleg elnyomjál:(
hüpp-hüpp

ui.: te olyan ritka fajta vagy aki le is nyeli?

Seven_of_Nine

Ominozia

feltételezem nem vársz a szép hosszú leveledre semmilyen kommentet tőlem. Alapvetően nem is értem hogy az a korábbi “szopj le” kommented miért is érkezett felém, majd átgondolom hátha rájövök!

Ha gondod van beszéljünk, szívesen meghallgatom a családi gondjaid és az anyag is, lehet tudok segíteni!

de egyenlőre a hozzászólásiad alapján a tipikus elkeeserett ember magatartását mutatot, ami reflektál angelday CBA-s bejegyzésére

Ominozia

Remek!
Akkor itt folytathatjuk is az értekezést hiszen Angel csak írja csak írja a blogbejegyzéseket ez meg majd elveszik a mélységben de mi mindig rátalálunk majd és remélhetőleg nem zavarunk senkit.

esküszöm már annyira vártam hogy átess a ló tulsó oldalára mint kisgyermek a karácsonyt.
csak arra kívánnék utalni most hogy amennyiben te nem kommentálod a szopj le megjegyzésemet most nem tartanánk itt. vhol a béka segge alatt amit primitívségnek is lehetne nevezni.
hiszen akkor nem lett volna mire válaszolnom és nem is tudom kinek sajog a lelke hiszen te nyomulsz itt a különféle hasonlataiddal és próbálsz megmaradni a szakszavaknál amivel elméd felsőbrendűségét próbálod fitogtatni és megmaradni azona szinten ahova te magad besorolod magad. (na ez egy szépszál mondtad volt)

miattam vergődhetsz itt még hetekig is de az az én életemet túlzottan nem fogja befolyásolni.

az pedig hogy nem szorult beléd a legkisebb szociális érzékenység sem azt pedig azon a szent helyen kell keresni ahol édesanyád és jóapád közösültek.

arra viszont halmozottan kiváncsi lennék hogy miből vontad le hogy elkeseredett ember vagyok? ha erre kielégítő választ adsz akkor keresek majd neked vmi ajándékot és elküldöm a címedre. vmit vmiért alapon.
szép napot!

Seven_of_Nine

szép hosszú bejegyzés volt, de én már túlnőttem ezen a történeten ezért nem kívánok többet hozzászólni… az ajándék azért majd jöhet 😀

Ominozia

óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
én meg rajtad nőttem túl (muhahahahahaha)
(azért benéztél ide wehehehehe)

Ominozia

egyébként hogy örüljél ez tetszett:
“Még annyi , vedd elő, tudod nekem egy fogmosás neked meg egy életre szólna az esemény ”

hát jah van amikor az ember a beszólásából elszólás lesz és így árulkodik magánéletéről!!!!
(wóóóóóó muhahahahahahha)

Seven_of_Nine

igazad van Ominozia, most jól elgondolkodom a dolgon, köszi mégegyszer

Ominozia

végülis már rég elsülyedtem, úgyhogy folytathatom nyugodtan.

miért válaszolsz kérdéssel kérdésre?