Low budget

Március hónapban közvetlen étel kiadásaim napi átlaga 314 forintra rúgnak. Háromszáztizennégy. Most meg is néztem, kettő tétel emelkedik 1000 forint fölé: március 11-én a KFC-ben kajáltunk, 14-én pedig ettem valami ebédet valahol. Az összes többi oly kevés, hogy kijött ez a minimum átlag. Étterem ebben a hónapban nem volt. Menza annál több. Ráadásul caféteria jegyeket is fel tudtam használni, ami még jobb.

Annak idején 1998 és 2002 között, amikor az indexben lógattam a pöcsöm, volt idő, hogy majd minden nap étteremben ettem. De hogy az ebédet a Leroyban, az is tuti. Igaz, hogy már akkor nyomtam a menüket, de a Leroyban egy menü, egy kávé, egy ital, limonádé is 1700 volt már akkortájt is.

Hogy tudatos volt-e mindez? Nem. Egyszerűen így jött ki. És nem bánom. Értelmetlen dolog ugyanis a pénzt költeni feleslegesen. (Még mielőtt bárki elkezdene sikítozni: a PlayStation 2 és a God of War játék megvásárlása teljesen beleillik mindenhová. Az a játék valami hihetetlen darab. Ráadásul ugye ezek mondjuk két év alatt írhatók le, tehát 40000/24=1700 forint durván havonta, hogy GoW-ozok. De legyen egy év és akkor ennek duplája. So fucking what.)

Egyszer.

Másodszor ma konditeremben jó volt az edzés, mentek a súlyok. Érdekes módon előtte fél órával ettem egy banánt és egy almát. Érezhetően én voltam Kratos. Eldöntöttem, hogy rátérek a napi rendes vízfogyasztásra, és iszok mellé kis gyümölcslevet is. Gondolkodtam azon, hogy az utolsó üveg sörömet egy kis rituálé keretében a wc kagylóba öntöm (persze lefilmezem az egészet), aztán csinálok belőle egy postot, de már nem lesz belőle semmi.

19 hozzászólás

efg

Kár lenne azért a sörért…
De napi 314? Hogy a fenébe jössz ki ennyiből? Én itt ha elmegyek ebédelni, kapásból 500 pénz, legalább. Pedig ez vidék. És akkor még vacsorára is költeni kell.

CsasZ

laza vagy, de ha könyvelsz, akkor tessék komolyan. Bele kell számolni a cafeteriát is a kiadás összegébe. Ugyanúgy bevétel oldalon is fel kell tüntetni. Ha nincs bruttó elszámolás, akkor bármilyen kimutatást meghamisítok neked…

lave

Hm, tegyük fel, hogy hétköznap az ebéded teljesen megoldod cafeteriával, nem reggelizel és vacsorázol csak háromnaponta, és kizárólag csapvizet iszol egy hónapig.
Ez akkor is 28 étkezés 9174 forintból.
Biztos, hogy nincs baj a nyilvántartással??!

Ominozia

a kiadásokról sokat látott elöbb könyvelő, díjelszámoló majd a 90-ben a megalakuló matáv dunántúli igazgatói posztjáról 95-ben nyugdíjba vonuló öreganyám jut eszembe. a könyvelés az megmaradt nála. 96-ig visszalehet követni minden kiadását. MINDENT!!! Ha az apeh bekérné kétlem hogy bármi hibát is találnának benne. Minden belevan írva a kiflitől a tv-ig. De még az is ha talált 100forintot. Év végén 3vonalal aláhúzva a bevétel kiadás szal minden.
Utálok nála tartozkódni lévén ha megjön a boltból és urambocsá elhagyta a számlát akkor azt idegösszeroppanás majd bőgés követi hiszen nem tud rendesen “bekönyvelni” ahogy ő nevezi.
Beteges!!!! Egy pszichiáter ráférne rendesen.

ironyice

JoAnyam is rakattant erre a dologra. Teljesen keszen van Tesco shopping utan, es mindig elmondja, hogy mennyit koltott (jajj), es most ezt mind szamolja. Mondtam is neki, Anyu van egy oldal amit mindig olvasok, a srac excelben csinalja. Nem akarsz raszokni inkabb arra? 😀
En a ceges menzan, csak reggelizni szoktam, ebed otthon, de meg arra is elkoltok napi 600-at kb. Tok mindegy mit valasztok. A cafeteria rencer meg rohadjon el. Ez a cegnek eri meg, es nem nekem. Sajna. Fuggony… 🙂

György Mester

Nos, én legalább napi 1200-1500 Ft-ot költök kajára, és ezt nem is bírom lejjebb tornázni. Nehezen tudom elképzelni, hogy Józsi hogyan jön ki ennyiből (még ha 2-3x annyiból akkor sem), vagyis igen, de akkor az nem minőségi táplálkozás. Szerencsére azt megengedhetem magamnak, hogy ne a Teszkós szalámit kelljen megvenni, hanem inkább a színhúsos felvágottat, és heti max 3 alkalommal a helyi pláza egyik középárfolyamú kifőzdéjében ebédeljek.

imi

Jozsi, hogyan trackeled a kiadásokat? nagyon régota keresem már az ultimate finance tracking solutiont….hiába.

rollo

uezt bev-ktg dolgot nyomom en is, vagy 3 eve.
excelben kezdtem, de nem tul hatekony.

az acemoney mindent visz, http://www.mechcad.net/products/acemoney/.
sajat szamlakat, kategoriakat definialhatsz, portfoliot is bir kezelni…

igy aztan johet az apekkk, h vagyonosodasi vizsgalat,
siman odanyomom a vizgazvillanyruhakaja kimutatast.:)

rudo

sztem kéne nyitni egy állandó rovatot, ahol szépen összefésülnénk a trackerhez fontos infókat (amitől az tényleg ütős lenne) és, ha kész a tuti terv akkor lefejlesztenénk… esetleg eleve, mint webes szolgáltatást.

szenyo

wazzze, pont mikor ezt olvasom, akkor az ajándékba kapott 10 üveg cseh sörömből a harmadik üveggel fogyasztom….

én is leeresztem a wc-n majd, de előtte átszűröm a cuccot a vesémen. 😉