Zerg rush

Zerg rush

9 éve lett volna?

Az Almássy téren nyomtuk valami demó partin az SC-t, erre emlékszem. Terepszínű izomtrikóban Antal “AlieN” Gergely, Csorba Judittal Dervarics “Greg” Gergely, az akkor még gyermektelen Lénárd “Gaba” Gábor (Gaba mutatta meg nekem, hogy a Protoss egységeket hogyan kell telepíteni).

Persze sosem nyomtam végig a játékot, mert a valóságban loser gamer vagyok, de mindig is kedveltem. Amikor megjelent a gyűjteményes kiadás, akkor a Móricz Zsigmond körtér közelében, a CoV főhadiszállás melletti kiskereskedelmi egységben megvettem az SC + BW kombinációt. Akkoriban abban az üzletben vásárolgattam játékokat. Itt is bementem a boltba, odamentem az eladóhoz, és annyit mondtam neki: “esz-szí-ví-redi-tu-gó-szőr!” — persze nem értette.

Végül a Terran “küldit” lenyomtam, aztán nekikezdtem a zergeknek, de valami miatt már sosem fejeztem be. Brood War detto. (Aztán jött Warcraft III, amit szintén nem fejeztem be, WoW-ban 39. szinten megrekedtem stb.)

Egyszóval vágyakozom az új Starcraftra, a screenshotok alapján biztos nagyon látványos, a Blizzardhoz méltó jó játék lesz belőle.

Egyet azonban ne felejtsünk: a közgázon diplomázott ex-csoporttársaink előtt, akik azt se tudják, hogy mi az a Starcraft, csak nördök vagyunk továbbra is. Megpróbálom azért pozitívan lezárni a postot: lehet, hogy ők tudják mi az az STKÁV, vagy KÉK, de attól még lehet nekünk nördöknek is teljes, boldog életünk.

intro

Végignéztem a két kiadott movie-t. Egyszerűen döbbenetes a CG grafika minősége. Az vajon miért van, hogy bármelyik képkocka szebb, mint egy tetszőlegesen választott, 3D programok melletti weblapokon látott grafika? Tényleg csak egy példa itt.

update: Van már néhány gameplay videó. Elképesztő komolynak tűnik a cucc, a harmadikon ahogy repülnek az egységek, beszartam. A WoW-ból ismert táncoló elf figura hologram az egyik ház tetején, a középső videóban milyen már?

18 hozzászólás

vargatom

Tojok rá, hogy nördség. Amikor megnéztem a hírt, az intrót meg a mindent, egyből úrrá lett rajtam a gyermeki öröm és az azonnali birtoklási vágy 🙂

Psycho_Dad

Megjelenése után évekkel ismerkedtem meg az SC-vel, egyetlen egyszer játszottam végig (a BW-t is), de többször neki rugaszkodtam. Nálam ennyi volt az SC, de mindezek ellenére nagyon szerettem (szeretem is tkp.), hangulat, átvezető múvik, egység hangok, az akkori grafika mindent vitt (mellesleg még ma is élvezhető darab).
WC 1-2-t még nagyon régen úgy sikerült végigjátszanom, hogy fogalmam sem volt a sztoriról (angolol nem tudtam még akkor és nem igazán érdekelt akkoriban a játékok története), mindenesetre bejött mindkét része a WC-nek.
Később mikor a PC-m végre futott a WC3 (1-2 év késéssel) végigjátszottam egyszer az alap kampányt és kifújt. Itt már érdekelt a sztori, csak nem volt 100%-ig élvezhető az átfedések miatt.
A Frozen Throne kampányt pedig asszem még nem is kezdtem el soha, valahogy nem visz rá a lélek. Ennek ellenére gyakran játszok A WC3FT-al, BNet-en, ahol rengeteg WC3 mod-al lehet játszani, szinte mindennapra jut vmi új map, lehet az fun, vagy vmi komolyabb (vannak Tower Defensek, RPG-k, vicces ökörködések, megszámlálhatatlan mennyiségű a matéria).
És így el is jutottam mondókám azon részéhez, ahol kifejteném, miért is várom az SC2-t, és ez pedig a WC3-ban már látott felhasználók által generált tartalom. Remélem tehát, hogy a WC3-hoz hasonlóan támogatott lesz az SC2-is (előbbihez még mai napig jönnek a frissítések!). Ha ezt uo. jól megtudják oldani, mint a WC3-nál akkor itt baj nem lehet és +1 játék kerül fel a kedvencek listára.

Kretusz

Szerintem fos volt az összes itt felsorolt játék. egy rts fogott meg anno, a Total Annihilation.

daveed

Nem a Quakefeny-re gondolsz? Az szokott (volt) lenni az almassy reri muvkozpontban, persze voltak scene-sek is.

DnP

Jo tudni, hogy mas is emlekszik meg a CoV nevu csodara. Par szam kivetelevel az osszes megvan. Spektrum vilagbol is az elso szam valahol figyel a kupac aljan. Kar, hogy vege lett, mig FF ben nyomtak nagyon jo volt, aztan attertek a szines vekony szar papirra, amivel egyutt a tartalom is romlani kezdett,majd jott a pc ultra-va valas, meg a tobbi baromsag.. RiP. Getto RuLZ! 🙂

fns

Nekem speciel Red Alert rulez, de azert ez a SC nem lesz rossz, foleg, hogy jon Mac-re is!

EdBoyWW

angelday te még a PC Guruba is írtál valamit anno egy Quake compo kapcsán, nem?

_psc_

Battlecruiser operational!
Carrier has arrived!
Entato Adun!
Tatta-ra-ra, tattara-ra-ra!

KIRÁLY!!!!!!!!!!!!!
Ha megjelenik, nem megyek dolgozni amíg végig nem nyomom, és még két hétig csak hálóban/costum game-ban fogom tolni!!!!!

FASSy

Kikérem az összes közgázos nevében ezt a diszkriminatív postot. 🙂
Érdemes ellátogatni egy corvinusos koliba, még mindig megy sok helyen a SC, CS, Diablo.

_alesi_

Nem mellesleg a cinematic mindig olyan dolog volt, amiben a Blizzard minden mas ceget rohogve gyalazott porig.
Anno a Diablo2-nel is mar enyhen elcsodalkozott az ember

EdBoyWW

Közgáz prekoncepcióhoz:
Cameleon megvan? Sokáig verhetetlen volt itthon BW szcénában és kétszer volt WCG-n. Közgázra járt közben.

Gabro

A 3ds Max-ot egy időben a starcraft képeivel rekámozták. Amikre kiirkélta a küldetések után a statisztikákat.