Marketingcommando

Jövök épp hazafelé ma reggel, amikor csörög a mobilom: egy régi ismerősöm, aki mára egész komoly befektető lett, szeretne “leülni velem kávézni”. Kösz, de tudod, hogy nem szeretem a kávét, bökd ki, hogy miről van szó – mondom. “Egy komoly lehetőségről van szó, nem telefontéma” – vágja rá. Okos sales-es: tudja, hogy nagyobb az esélye a meggyőzésre ha személyesen találkozunk. “Sorry, ha én kellek hozzá, akkor telefonon kell meggyőznöd”. Megteszi.

És így tovább. Írja mindezt a hazai Seth Godin, Wolf Gábor. Követem a blogját egy ideje, egyáltalán nem ír hülyeségeket, ahogy az ember egy ilyen típusú kezdeményezéstől elvárná. Amerikában rengeteg hasonló-típusú, force-olt eladási technika és “mind-set” működik, hiszen ott már rájöttek, hogy mi a különbség a között, hogy az ember eladó, vagy vásárlókat kiszolgáló. Wolf Gábor mégsem ellenszenves nekünk, gyökereiben ugyan egy olyan világról énekel, ahol durván az arcodba nyomatják a jobbnál jobb kupon akciókat, viszont valamiért azt érzem, hogy megmaradt valahol okosságokat is mondani.

10 hozzászólás

PeBa

“- Jó napot kívánok, Kis Pista vagyok, Kovács Bélát keresem.
– Én vagyok az, tessék.
– Üdvözlöm Béla! Nem zavarom? Tudunk beszélni 1 percet?
– Hogyne, persze.
– Személyesen még nem ismerjük egymást, egy közös ismerősünk azonban van, Nagy Józsi. A Józsival nemrégiben volt egy közös beszélgetésünk blabla ügyekről, és felmerült az ön neve, hogy érdemes lenne találkozunk. Tudnánk valamikor találkozni? Nekem a kedd délután 4 óra lenne megfelelő, de szerdán délelőtt még mobil vagyok, akár találkozhatunk önöknél is.
– Hm, hát igen, a kedd jó lesz.
– Felírtam, kérem, jegyezze fel ön is az időpontot.
– Feljegyeztem.
– Akkor kedden délután 3-kor önöknél. Viszonthallásra!
– Viszonthallásra.”

Ezt nekem tanították. Nem Bnet (bár onnan nyúlták sztem). Közben rájöttem, hogy nem nekem való a job. Ez van.
Nah, de erről van szó nem?

Holland

József. Csak nem gondok vannak a munkahelyeden? Mostanában mintha csak akörül forognának a gondolataid, hogy tudnál esetleg megélni a blogodból. Egyik se megy?

Crit

Nekem az ilyenfajta becserkészéstől hányingerem van. Ráadásul minden nyomulós telemarketinges péntek délután zargat mindkét telefonon, amikor én már végre pihennék. Nagyon gááááááz, gyűlölöm őket!

phnb

most jól olvasom, hogy ez itt a porszívóügynökök dicsérete? ha valaki nálam úgy kezdi, hogy ezt nem lehet telefonon, csak személyesen, az nálam abban a pillanatban csúnya bukta.

ant

Na igen, ez a “nem telefontema” nalam is rossz kezdes. Nem vagyok se bunozo, se olyan fontos ember, hogy ne lehetne velem valamit telefonon megbeszelni…

miles

Wolf Gáborral kapcsolatban igen eltérő a véleményünk.
Egyszer egy internet konferencián egy kerekasztal megbeszéléshez beültették mellém, esküszöm visszasírtam a biztosítási ügynököktől hallott elcsépelt frázisokat, annyira keményen próbálta helyben hajtani az új ügyfeleket.

A végén mondanom sem kell, olyan névjegykártya osztogatást rendezett, hogy a nyomda – ahol megrendeli – tuti pezsgőt bontott.

will

szerintem meg Wolf és az elenszenvesség kéz a kézben járnak. MLM csávó. Ha amerikai lenne, akkor egyháza lenne.