Cirkusz

A Garros holnap kezdődik, ma megnéztük a Cirque de Soleil nevű vándorcirkuszt. Nekem, aki fittyet hány ezekre a világi dolgokra, egészen döbbenetes volt. Régen voltam már cirkuszban, de azt hiszem ezt nehéz lesz felülmúlni. Erősen ajánlom, roppant nagy stílus és nem használnak állatokat sem (!).

7 hozzászólás

Psycho_Dad

Cirkusz nálam a bohócoknál hal meg (tudom ez nem olyan, hanem fasza artisták csinálják a kis műsoruk profin, persze ez így rox, begyere), annyira idegesítően erőltetett, hogy hajam tépem ha látok egyet. Lehet, hogy szép foglalkozás, meg vkinek biztos be is jönnek ezek, de … eh. Száni.
Legrosszabb bohócos mém, mikor az elefánt ormányába adják a “borotvát”, meg a pamacsot, és akkor megborotválják a bohóc kollegát. Egyszerűen elképesztő mennyire rossz. Na jó, cirkusz for the win azért!

initram5

Abban a csapatban van egy magyar artista is. Amúgy ha Párizsban lesz időd és nem csak a “kötelező” látványosságokat akarod megnézni akkor van két ajánlatom.

1./ irány a “Tour Montparnasse” nevű toronyház 210 méteren lévő tetőterasza. Legszebb panoráma!
http://flickr.com/photos/vargapeter/322122103/

2./ Párizs alatt sokszáz Km hosszan labirintus kanyarog, egy részében hippik élnek, másik részében illegális éjszakai partykat szerveznek, harmadik részében – ami legálisan látogatható – pedig katakomba van, nagyjából 6 millió ember csontjai szépen, formákba rendezve. Nagyon rendhagyó.
http://flickr.com/photos/vargapeter/327994002/
http://en.wikipedia.org/wiki/Catacombs_of_Paris

w1nd

Melyik show-t láttad? amugy asszem 6-7 db magyar artista van a világon mindenfelé a Cirque du Soleil show-jának valamelyikében. Érdemes a honlapját is csekkolni.

shadai

Ajánlom neked itthon a Trafó-t (www.trafo.hu), ahol évek óta folyik egy igazán klassz “új cirkusz” sorozat is: csupa újgenerációs, progresszív társulat, akik teljesen újraértelmezték a “cirkuszt”. Az eddig látottak között nagyon jó volt a dán Royal Bones, a francia Compagnie 111 és Compagnie Non Nova társulatok, na és persze a zseniális Cirkus Cirkör (ők svédek). Egy évadban általában 2-3 ilyen előadás szokott lenni (amúgy kortárs tánc, színház, jazz a repertoár).

w1nd

Technika szempontjából no comment ami ott meg de mamár mindent ellehet adni kortárs címszó alatt…