A vég kezdete

cb203.jpg

Úgy néz ki, a japánok csak nem bírnak lejönni a Ghost in the Shell-ről. Korábban is lehetett már látni hasonló videókat, szörnyű volt az összes, de ezek a videók a legszörnyűbbek talán (youtube 1, youtube 2). Tudom, hogy csak gép, de aki ezt mondja, szerintem nem érti a lényeget. Itt ugyanis olyan gépet készítenek, ami emberi akar lenni, és minél inkább az. Úgy érzem, itt már nem a funkcionalitás a cél, hanem maga a Divine Creationism.

És nem tudok nem egyetérezni a szerencsétlen géppel, akit a világra hoznak, egyelőre még öntudatlanul, és piszkálják, mint valami idegen bolygó szülöttjét. Nem beszélve arról, hogy próbálják felállítani, és nem tud. Egy korábbi videón valami kikötözött walking robot volt, aztán összeakadtak a lábai és akkor ott fetrengett.

Ijesztő, komolyan, rosszul érzem magam.

A post teljes hangulatú, ha meghallgatjuk hozzá a Chromatics – Shining violence című számát.

15 hozzászólás

Psycho_Dad

Uhh, ez elképesztően beteg. Én eddig csak a tényleg “robotos” külsejű japán robotokra emlékszem a hírekből, amik falapokat cipeltek, meg mittomén, szóval ez most betett. Másrészt, azt gondolom valahol el kell kezdeni ezt is, de persze készíthettek volna kevésbé riasztó teremtményt is : / De érdekes no, elképesztően érdekes az egész téma, nem csoda, hogy nem bírnak róla leszakadni a japánok (nem is fognak sztem).
És, lehet beteg gondolat, de várom a folytatást : ) Remélem előrehaladnak ezzel, mert Én nem érzem, hogy ez a gép annyira emberi lenne, hogy sajnáljam is (inkább csak szánakozva röhögök a hülye mutatványokon amit produkál). És kíváncsi vagyok eljut-e az emberiség egy olyan, vagy hasonló (inkább csak érintőleges) szintre ebben a tudományban vagy mifenében, mint azt A Kétszáz Éves Emberben is láthattuk (még az életem folyamán). Cask át ne vegyék a hatalmat : P

sHelf

fubaze ez tényleg ijesztő.

mondjuk kurvasok értelme van létrehozni egy szellemi fogyatékos robotot, aki annyit tud mondani, hogy eeeeee.

lAce

Noja, aztán nemsokára Second Renaissance part I & II, meg a BSG-s Cylon-ok 😛

Holland

Az egésznek olyan kafkai, nyomasztó érzete van, ahogy ott kapálózik a szerncsétlen a hátán. Uhhh

HaDes

jaja bázze. mire megöregszünk simán rohangálni fognak köztünk a replikánsok.

Zila

csak ne felejtsék el a három törvényt beléjük integrálni.

Én már egy sima MI-nek is örülnék, ha az kész akkor a test már gyerekjáték. 🙂

Milyen érdekes ez, teljesen buta gép de mivel ember formája van sajnáljuk. Akkor is sajnálnánk ha egy lánctalpas, acél és drótkupac lenne?

Ez a masina attól vált ki szánalmat mert olyan mint egy gyerek. Egy sérült gyerek, nagy bociszemekkel.

Zila

Zila: csak az a kár, h épp Asimov volt az aki szélesen hömpölygő regényfolyamot írt abban a témában, hogy a három törvény miért NEM jó úgy ahogy van. Az életműve fele erről szól.

lAce

Ha már ennyire belemásztunk a témába, meg a “sérült gyerek, nagy bociszemekkel”-be, akkor Philip K. Dick-től a “Second Variety” kinek villan be? 😀

moikboy

Megteremtettünk, és most teremtettünk. Hogy mit, még nem tudjuk.

(asszem hatott rám a zenéd :] )