Wimbledon live!

Elkezdődött hétfőn a Wimbledon Grand Slam. Semmi különös, ember követi az eseményeket, mint rendesen, ám feltűnik egy olyan gomb is a web felületen, hogy “Watch live!”

No, ez már érdekes a magamfajta techie számára, de nem jutok messzire, mert kiírja, hogy sem Mac-en, sem Linuxon nem támogatott. DRM, persze. Parallels alatt Windows XP-n elindítom hát a jó öreg IE6-ot, aztán kiderül, hogy regisztrálnom kell és 24.99 USD lesz a full access pass díja. Regisztrálok és kiköhögöm a pénzt. Bejutok, elindul a közvetítés, folyamatos, teljesen jó minőségű, kommentátorok és reklám mentes, íme:

Amint a shot-ról látható, bármelyik live courtot lehet nézni, full screenben pedig teljesen használható is az élmény. (Tudom, hogy pixeles, de mozgás közben nem zavaró.)

Hab a tortán, hogy van on-demand rész is, ahol még classic meccseket, mint például a 2001-es Federer – Samprast meg lehet tekinteni, illetve letölteni (DRM-mel felkokszolva természetesen). Nekem valami gondom volt ezzel, mert az nem ablakban streamel, hanem WMP-t nyitná meg — de ezt majd kitökölöm.

25 dollár, kb 5 ezer forint, megéri. Éljen, megint úgy érzem, hogy fejlődik a világ. (Még ha ilyen crippled DRM-IE6 szarban is.)

8 hozzászólás

Holland

Ez tényleg állat dolog. Legalább megnézheted a két magyar lányt élőben, másképp úgysincs esély rá.

lave

És megint eljutottunk oda, hogy hiába a végletekig csiszolt felület meg a prémium OS; ha az ember lehetőségekben ott akar tartani, mint a dzsunkapécéjére backup XP-t telepítő sarki felhasználó, akkor kell neki egy ilyen Paralels alatt futó árnyék XP.
Vagyis: nem teljes értékű megoldás van a kezében.

lave

AD, igazad van, nem derült ki, hogy mit is akarok kihozni a dologból, pont a lényeg hiányzott.
Tehát: a _teljes_ switch nem kivitelezhető, éspedig nem azon bukik meg, hogy az Apple megfelelő minőségű szoftvert gyárt-e ehhez vagy sem, hanem konkrétan a 3th party támogatottságon vérzik el.
Személyes sérelmem és egyben újabb példa: a T online videotéka és a WinMedPlayer for OSX összeférhetetlensége.
Innentől viszont marad az “amire csak tehetem, Mac-et használok” attitűd, amiben én viszont nem érzem a korszakos átütő erőt.
Ha analógiát kell hozni, akkor a csak bringával és vonattal közlekedő ökoterrorista helyett marad a “hétvégneként inkább lerakom a kocsit, és kitekerek a Margit-szigetre” hozzáállás.
Szép-szép, de olyan _kompromisszumos_, ha érted, mire gondolok.

Zila

A windows sajna önmagában _kompromisszumos_ nagyon sok minden elérhető hozzá, de ezért bizony megfizetsz: vírusölő, spamkiller, adbot, zonealarm, alcohol, daemontools, reboot, reinstall, pátyolgatás, registry…