54 hozzászólás

G

Késsel, ha csupán egy szeletről van szó. Kanállal, ha félgömbről. A megfelelő feladathoz a megfelelő eszközt.

Egyébként olyan is van, hogy valaki kenyérrel eszi. (Mármint nem konkrétan vele, hanem hozzá.) … full REDNEK… 🙂

gergoke

2. – Kávéskanállal alagutakat fúrok bele addig, amíg össze nem esik a saját súlyától. 😀

Feltéve ha a kérdés a görögdinnyére vonatkozott. Ha viszont a sárgára, akkor (3.)késsel.

zsolo

Melyik dinnyét?

Görögdinnye 1 illetve 2 (szelet vs 1/2, 1/4 vagy 1/8 gömb), a sárgadinnyét nem szeretem.

Peti

Oké, hogy mivel, de hogyan? Kipöckölsz pár magot, vágsz egy kicsit és megeszed, aztán megint magozol és eszel egy kicsit, vagy türelmesen kipöckölgeted az összes magot és megeszed mindet egyszerre?

initram5

Késsel és kézzel. Jut eszembe régebben vékony szeletekre vágták az emberek és úgy harapták a görögdinnyét. Késsel és villával enni a dinnyét valóban gay de az most amúgyis menő dolog.

Kiss Richárd

vidékről származom, de pesten élek és fesztiválon/balatonon kézzel eszem a dinnyét.

egyébként késsel a görögöt és kanállal a sárgát.

Pálesz

Mindenféle dinnyét, mindig CSAK késsel. Ki hallott már olyat, hogy kanállal, főleg, hogy sárgát kanállal. Max kimagozni.

TBS

Görög:
5.
Sehogy. 😀
Sárga/cukordinnyét almafagyival:
2.
Máshogy nem.

TBS

Vidéki vagyok/leszek. Átmeneti budapestis… Elvileg elmúlik. 😉

Highlander

bicskával, mee vidéki vok 🙂

Sárgadinnye: késsel szanaszét kaszabol, kehelyből tejszínnel vagy fagyival és/vagy csokiöntettel villával.

Opcionálisan bármelyik dinnye burkolatból kiszenved, összekockáz és alkohol (minőség/mennyiség ízlés szerint) kíséretében visszahelyez, és az egész be a hűtőbe min. 2 órára, utána lehet cuppogni befele.

m

2
Ha van finom kenyer az nagyon jo hozza. Az alma es a szolo is nagyon jo kenyerrel!

klarky

késsel (persze a kezem is használom közben) és Miskolc

Az vidék???????

Bár onnan nézve az. Csak tudnám, hogy miért.

_psc_

Vidéki vagyok, laktam ~10 évet Pesten.
Görög-dinnyét Balaton-parton, udvaron “két-pofára”, szájjal, fél dinnyét kanállal, szeletet késsel.
És (rajtam kívül) ki szereti a magokat?
Sárgadinnyét kanállal.

(Késsel-villával dinnyét evőket eddig csak olasz luxus-szállodákban láttam, ki is röhögtem őket rendesen. :))) )

dib

szegedi késes, felkockázós módszer megspékelve egy kis gyümölcspálinkával (málna) egy nagy tálban összekeverve (nem rázva) vissza a hűtőbe 2 órára és utána csak villával kétpofára (hibaszázalékot képviselő magokat elegánsan kipöckölve)

Babarum

Kanállal és villával.
A munkamenet a következő:
1. A villával finoman az összes magot kipiszkálom.
2. A kanállal kikanyarintok egy adagot a magtalanított részből.
3. A villával felszúrom és beapplikálom a számba.
4. Megvizsgálom a következő kitermelendő falat környékét, amennyiben nincsenek magok, visszaugrom a második lépésre, ha vannak, akkor az első lépéstől kezdem.

eN

sárgát: kanállal
görögöt: késsel

tekintve a blogtulaj sz.gép-orientáltságát feltételezem a helyes válasz “almával”

Világom hangjai

balatoni tőparaszt vidéki vagyok. nem érek fel a budapestiek magas szintjére. ezért értelemszerűen mind a görögöt mind a sárgadinnyét (muskotálydinnyéről nem is beszélve) késsel fogyasztom. ha már késsel nem megy tovább,lerágom a még rajtamaradt értékes húst és amikor a fogyasztható részt teljes mértékben megtáplálkoztam a hulladékot a szemtesbe helyezem.
ui.: mami a görögdinnye alsó zöld csíkjábó(nem a külsejéből hanem az alsó zöld részből) lekvárt szokott készíteni, de hogy hogyan az rejtély. pedig nagyon érdekes utánozhatatlan íze van.

player

NEW POLL: Aki a dinnyét kanállal eszi, az a vattacukrot meg a szalonnát is azzal? 🙂

dmx

Dinnyét kútba leengedve hűtöm, bicskával eszem, a maradék héjat a tyúkoknak adom.

Kianek T

Dinnyét zsigás cigányoktól veszek,

kúthideget nem szeretem
a pincehideg az ínyemre való.

Van egy dinnyés kés, azzal vágjuk
és kézzel esszük.
A haját (így hívják a héjt) apróra vágva a kacsáknak,
ha rám van bízva a kockázás, akkor a disznók elé rittyentem.

p

Kessel, termeszetesen. Neha siman harapom es ritkan kanallal is eszem:)
Btw: en is videki vagyok:)

Tybby

Na, parasztok vagyunk de hat akkor is kessel. Csakis. Es friss feherkenyerrel. Az a paraszt aki nem igy eszi 😛 Meg szolot is friss kenyerrel!
Kessel-villaval csak a pesti buzi urifijuk eszik!

Parci

görögöt sehogy.
sárgát qrvára kanállal.
pesti volnék.

Atis

nálunk a csirkék/libák/kacsák csak akkor eszik meg a dinnye héját, ha apróra össze van vágba, különben csak “kibelezik”

EdBoyWW

Késsel, a következő algoritmus szerint: a szelet felső felét levágom, félreteszem, az alját pedig körbevágom, és sávonként, kockára szeletelve, így a savanyúbb rész fogy el először. magot lenyelem, vagy kiköpöm.