És eljöve a perc, midőn a korgó bendő parancsot ád – Józsi, neked szánom eme imát

Van az úgy, hogy az emberfia megéhezvén szorgosan kutakodja az fridzsider tartalmát és nem lel ott mást vala, mint egy adag készre sütött Piadellé-t (melyet dél-európai / észak-afrikai kultúrákban pita címszó alatt sütének az jó pékek).

pita1.jpg

És akkor az halandó megindulá, nyakába kapván a várost, dacolva csípős széllel és az gyülemlő gyomorsavakkal eladdig, míg ő jó hentesénél némi tarját, sonkákat, majd kiváló bacont rekvirál vala.

pita2.jpg

Az segítő hátszéllel visszautában pediglen ropogós zöldségek reményében tér be cimborája portájára, honnan is távozik többféle fiatal hagymákkal, paprikákkal, salátával rakottan. Kunyhójába érkezvén az igen korgó gyomrú vándor serpenyőt ragadá, betaszajtván az hajszálnyi húsos szalonnákat resre pirítá vala, miközben majonézes, füstölt sajtos ágyát megveté az jó húsoknak sebtiben.

pita3.jpg

Koronázá az egyszeri étket minden húsok darabkáival, s az egészet mohón félbe göngyölvén nagy pofa serrel beljebb segíté, elégedett édes mosolyt s még ki tudja mi más javakat varázsolván halódó evilági teste számára.

(eFi.blog Plastik media exkluzív — manager menzán éhezem)

10 hozzászólás

petmagic

Na fasza.. Megyek a henteshez.

Miért nem burdát olvasok, azzal kevésbé tudnék azonosulni..

( szaladok veszek negyven deka -mohert- )

p

Kretusz

ha valaha éttermet nyitok fent nevezett úriembert kérem meg az étlap megszerkesztéséhez…

fns

HallerÁkos! Ezek a képek is Canon PowerShot S2-vel készültek és a kaja is igen jó lett. Ami kimaradt belőle (csak este konstatáltam), az a faterom által múlt héten a piacon megtalált ropogós vegyes savanyúság.
AD, te meg erre jársz, tudod a számom – just call és rittyentünk valami antiMenza like dolgot 🙂

deKata

jajjdeszépek!
(mondjuk a paprikás szélű pulykamellfilé létjogosultságát megkérdőjelezném ebben a kompozícióban)

Szabó Dénes

petmagic: ha olvastál volna 1x is burdát, akkor tudnád, hogy tele van recepttel. Asszony megvette az újságot és belelapoztam. Kellemes meglepetés volt a receptes része.