Security update

Tegnapi karácsonyi postom végén már felhívtam rá a figyelmet, de most kifejtem bővebben is: aki feltette a legutóbbi Apple security update-et, annak kellemetlen élményben lesz része egy bizonyos esetben. Reménytelenül elhasal ugyanis a Safari, ha a Plastik fejléce alatti “Google keresés” gombra kattintunk. Ez összefügg egy korábbi javítással, de hát az Apple szoftver fejlesztőmérnökei is csak emberek, a hiba megjelent.

Ma reggelre megjelent a javítás, a dátumokból lekövetve: pontosan 4 nap telt el. (A software update újra felteszi a teljes biztonsági csomagot, aki akarja, most rákattinthat a gombra.) Én a magam részéről elégedett vagyok ezzel a sebességgel. Ráadásul tegnap észleltem a problémát, ma reggelre megoldódott. Aki 21-e után teszi fel, az meg az egészből nem vesz észre semmit.

A teljesség kedvéért hozzáteszem, hogy a Safari 3 jelentősen hasal a Flash objektumokkal tűzdelt oldalakon. Kérem, hogy az Apple vagy az Adobe javítsa ki ezt az anomáliát. Bosszantó.

Security vonalon maradva: az Indexen megjelent egy cikk “Védtelenebb volt a Mac a pécénél 2007-ben” címmel. A nevét felfedni nem akaró szerző a kijavított hibák számát hasonlítja a Windows és Mac platformok között, emelve az információs entrópiát. Elég lenne ugyanis, ha a tisztelt cikkíró valami olyan hírforrást bírna összekukázni a netről, ami azt hasonlítja össze, hogy hány NYITOTT kritikus szintű hiba van az egyes rendszerekben, ugyanis az a fokmérője ennek, nem az. Erre valószínűleg “Index” is rájött, mert beszúrta — szerintem utólag — azt a megjegyzést, amivel enyhíteni kívánja mindezt. A Plastik media ettől függetlenül kiosztott egy merev fügét.

8 hozzászólás

lipilee

bocsánat a Linux e szent földön való emlegetése miatt, de pontosan ez a FUD megy mindig MS-Lin vonalon is: attól, hogy valaki *több* hibát javít ki, vagy *gyorsabban*, vagy mindkettő, attól még nem az a valaki a rossz, sőt. Az, hogy MS-ék félévente-évente képesek egy service pack-et kiizzadni, nem jelenti azt, hogy kevesebb hiba van.
(És akkor itt szokott még persze jönni, hogy disztrók esetében a huszonhatezredik obscure kis csöcs konzolos játékban rootként futtatás kevéssé reális szcenáriója esetén a csillagok bizonyos állásakor fellépő hiba összevethető-e egy TCP stack hibával, stb., stb.)

A “milyen nap van ma” még mindig nem fogad el “szonbat”-ot.

rog

a “cikket” nem az indexes csávó szülte. ott a link a forrásra. ez egy egyazegybenlefordítomaztjólvan írás már megint. biztos volt egy üres kocka a oldalon megint és kellett valami, amit majd sokan belinkelnek 😀

tomi

“A “milyen nap van ma” még mindig nem fogad el “szonbat”-ot.”

Írd nyomatékosan :”szonbat van, bameg”-et az input boxba, lehet az elfogadja…

olda

lipileenél a pont.

Meg a vesszőparipám, hogy egy szerkesztő nem rak ki ilyent a lapjába, akkor is sem nem, ha ingyélopta.

olda

amúgy pedig a mac software update-je példás megvalósítás.
Egyszerű, felhasználóbarát.

PAStheLoD

Az a jó, hogy mióta van Greasemonkey, három tizedmásodperc alatt lehet összegányolni egy kis scriptet, ami az aktuál napot beírja oda…