Picross DS (2)

Október óta tolom a Picross DS-t, és valami olyan fantasztikus játék, hogy nem tudok mást mondani, csak azt, hogy aki szereti a logikai játékokat, azonnal szerezze be. 5 ezer forintos árával igen kedvező kategóriába sorolandó, amit viszont kapunk érte, nos: priceless.

Kedvem lenne azt mondani, hogy talán ez az egyik legfantasztikusabb játék, amivel valaha játszottam. Ilyet persze túlzás állítani, de az biztos, hogy olyan, mint egy jó könyv. Az ember csak nyomni és nyomni akarja a végtelenségig.

A 15×15-ös feladványokat oldogatom jelenleg. Végigpillantva az egyes időkön bizony azt kell megállapítanom, hogy egy-egy puzzle megoldása olyan 15-45 percet vesz igénybe. Egy 15-ös táblán volt jobb időm 10 percnél, de volt olyan is, amit 59 perc 45 másodpercig oldottam (volt benne egy-két hiba is, ami ugye pár perc penalty-t eredményez, de tudni kell, hogy 60 perc fölött nincs winning képernyő, illetve az a tábla nem számít bele az unlockolandók közé — ilyenkor sajnos újra kell kezdeni).

A nehézség egészen elképesztően kezd bedurvulni, most már gyakorlatilag olyan, hogy minden nyomorult pixelért meg kell szenvedni, és újra meg újra át kell nézni a táblát, hogy rakni tudjak valamit. (Egyébként a “virágok” szinten vagyok, mégpedig a negyedik virágnál és most megint elakadtam.)

Jobban belegondolva, fantasztikusan nem értem, hogy tudok majdnem egy teljes órát szarakodni egy 15×15-s négyzetrácsos tábla felett, de konkrétan ez a helyzet. Még csak poligon sincs benne egy darab sem.

Talán változnak a videojáték preferenciáim, talán én is öregszem. A végén úgyis a kockás füzet mellett fogok kikötni, míg a jellegtelen világ a 3D lövöldözés irányába halad. Tegnap volt szerencsém látni PC-n a Bioshock-ot (intro + negyed óra gameplay), fullra van nyomatva bump mappinggel, és valahogy nem győzött meg arról, hogy ez nekem is kell. Ha nekem bármit odaadtok, amiben plasztikusan kinéző figurák vannak (mint azok az FMV render videók a kilencvenes évekből), nevetni kezdek.

Gagyi.

16 hozzászólás

Nonoo

Nekem egyik haverom azt mondta, azért szereti a 3D-s lövöldözőst (meg egyáltalán, azért népszerű ez a téma), mert meló után fáradtan jól esik neki _fogalom_ nélkül akciózni.

Ilyenkor nincs kedve pl. stratégiai, vagy – a Picross példájánál maradva – logikai játékkal vergődni.
Van benne valami igazság, annak ellenére, hogy én a Call of Duty 1-et, meg a kategória klasszikusait (Doom 1-2 etc.) leszámítva inkább platform (Mario) és stratégia-párti vagyok, ha játékról van szó.

greg

az elmúlt fél évben a legtöbb időt a luminees-be toltam bele. challange módban 237000 körül van most a rekordom. de még mindig dolgozom rajta. 🙂

pedestrian

Léccilécci, havalaki esetleg pda(wm5) ésvagy symbian (9.1) alternatívát (normálisat) tudna, nefogjavisszamagát… már az első picrossos post óta néha ráguglizok, de semmi értékelhető eredmény

nyenyec

Nálunk az Asszony tolja a Picross-t DS-en. Napi szinten. Annyit, hogyha mondjuk World of Warcraft lenne, már aggódni kezdenék érte.

Dob

Legközelebb Bingózni fogsz. Ott is egy négyzetrács felett kell ülni, és megszenvedni minden pixelért.

suexID

Józsi, a Metroid Corruption baszott jó, egyik első Wii-s élményem, van egy feelingje, ahogy pumpálod az üzemanyag zselét, meg elektrostorral csattogtatod le a mindenféle lényeket az égből! 🙂 Ajánlom figyelmedbe, ez a Wii HL2-je, én mondom neked! 🙂

Dewla

Nálam most karácsonykor tetőzött a Nintendo láz most kaptam Wiit és DS-t, egyenlőre Super Paper Mario, Super Mario Galaxy, Zelda Twillight megy, DS-en pedig New Super Mario, Zelda Phantom, és Brain Training. Ja és megvan a Gamecube-os Zelda The Wind Waker. Szóval most ezek szakadtak rám így egyszerre, és sok végigjátszott high-end shooter után ezeket a kedves és kreatív játékokat állatira élvezem.

A Wind Wakert kb. 1 perce hagytam abba és nem hiszem el hogy ilyen hihetetlen hangulatos rajzfilmszerű grafikája van. Azonnal berántott, most már nincs is kedvem a Twillight Princess-hez a sokkal földhözragadtabb 3D miatt.

Fátter hol vetted a Minish Cap-et és ezt Picrosst? Mert ezek is a beszerzendők között van.

Greg nekem a párom csúszott rá úgy a Lumines-re hogy nagyon, és csak annyit mondok hogy 999.999-ig is eljutott…

deKata

a sima webes verziotol (picross) is kesz vagyok, megorjit, keptelenseg addig abbahagyni, amig nincs meg a megoldas! 🙂

vargatom

Józsi, nézz már utána hogy pontosan mit jelent a “plasztikus” kifejezés, mert sztem rosszul használod…

Dewla

Fátter, nem akarsz írni a Sight Training DS-ről? Kiváncsi lennék rá, hátha megveszem én is.