IWIW fótos, Facebook drótos

IWIW folytatja az un. “vak” típusú gondolkodását (illetve: ez volna a “meeting” típusú üzleti modell Magyarországon?). Valami istentelen okból kifolyólag a felhasználóiktól el akarják venni azt, hogy kivihessék maguknak az ismerőseik email címeit. Egy korrekt, friss és nyitott gondolkodásban még XML export lehetőséget is adnának a user-eik kezébe, nem szmegmás brét.

A Facebook remélem hamarosan kijön a magyar lokalizációval, és átmigrálnak a magyarok (ha!). Annak is meg lesz az a szépsége, hogy akkor meg nem győzöm majd kiverekedni magam ebből a sok Facebook alkalmazásból, amilyen vagonra eddig még — azt hiszem sikeresen — nem szálltam fel.

26 hozzászólás

vinczepeti

iwiw egyre ganébb, lassú mint a tetü, és pithelmet nélkül már-már az idegeimre megy a sok villgó flash rekámaival, facebook nagyon szép, és jó, kicsit félek ettől a magyar lokalizációtól, mert így hogy angol az egész, és még kit ismerhetek gomb sincs ad az egésznek egy egészséges szűrést, ami a póór népeket szépen távoltartja!

Mefi

Inkább a facebook mondjuk, ott sokkal jobban lehet tiltani az embereket, meg a mindenféle miniappot is. És nem arra mennek, hogy “Kovács Dezső (Dezsőke, Dezsy) [32432]”.

phnb

Pont ugyanez. Tegnap beszélgettem a Facebookról ismerősökkel és egyöntetűen az volt a vélemény, hogy legnagyobb előnye a wiwvel szemben a nyilvánvaló technikaiakon túl az, hogy egy jó értelemben vett elitet képeznek az ott fennlévő ismerősök, ami nekem tetszik. Nem is hinné az ember, mekkora műveltségbeli cenzust jelent egyszerűen az, hogy angol nyelvű a dolog.

wyctim

nekem csak az tetszik, hogy pár ismerősöm a facebook-on nem is tudta, hogy vannak alkalmazások, most kapom a sok invite-ot hülye játékokra 🙂

gyb

Privacy szempontbol a facebook se sokkal jobb, mint az iwiw. Innentol kezdve nekem mindegy, melyiken lebzsel a plebsz.

initram5

Most kihullik a hajad a méregtől amiért a saját ismerőseid elérhetőségét nem tudod exportálni az iwiw-ből ám ugyanígy be lennél fordulva ha mondjuk az iwiw-en valamelyik közösség tagja volnál és ezt kihasználva a Kedves Spammelő exportálná az összes tag elérhetőségét és kapnád a hülye levélszemetet tonnaszám. Szóval jó is ez a dolog meg rossz is.

Seven_Of_Nine

gyb

Egyetértek. Én is CSAK arra használom az IWIW-et hogy megtaláljak embereket, akár tárgyalás előtt ránézzek a fullos CV re az iwiw-en és máris helyzeti előnyöm lesz

Vagy csak megnézni valakit akit néveről ismersz de személyesen nem….

CIA adatbázisnak hívom inkább 😀

Seven_Of_Nine

initram5

agreed! egy időbe pl lehetett keresni REGELT emailra, már kivették ezt a feature-t pedig sokkal egyszerűbb volt embereket megtalálni általa 😀

most kicsit több info kell a nyomozáshoz, de már egy ismert MSN cím is elég jó siker rátával kecsegtet…

PeBa

Azért jó, mert az előző napi bulifotókat elnézegetve, könnyen vissza lehet keresni bizonyos embereket. Például egyszer egy csaj annyira be volt nyesve, hogy a csippendél fiút le is cidázta. Hát, aszitte, hogy majd elfelejtjük. Nem, azóta névről ismerjük 😀 Csomó ember nevét tudom így, pedig még nem is találkoztam velük. Persze nem vagyok wiw-függő, csupán rá vagyok kényszerítve a használatára, mert az összes “fontos” infó az üzenőfalról szerezhető be. Mármint fontos infó alatt értem a mikor hová kivel infókat. Ezek az emailt nem ismerik bazz. A captcha viszont jó ötlet volt, hogy megcsinálták. Remélem nem estek el! 😀

közönség(es)

“jó értelemben vett elit”
:DD
már rég felrajzott mindenki a facebookra, aki irodában gép előtt rohad.
meg aki a wiwet arra használja hogy csippendélt lecidázó nőket néz, az is ötös.
szori vagyok.

edhellon

kozonseges, miert, van aki _nem_ arra hasznalja az iwiwet? 🙂

Credo

Szerintem sem lenne rossz a Facebook magyarul, pont azért, mert mindenkinek alternatíva lehetne.

Ha “egészséges szűrős” iwiw klón kell valakinek, akkor ott vannak az ész és szépség alapúak. Tudjátok, az egyiket valamelyik magyar VIVA műsorvezető indította, gondolom mára behalt, így nem is keresem meg a címét – mivel két diplomája van, a beugró két diploma, amit le is ellenőriznek, de van több olyan is, ahol fotók alapján szavazzák be a modelleket és leendő modelleket, ami a modellügynökségeknek nem is rossz vadászterület.

A Facebook a nyitottságról szól, ezért is nőtt ilyen gyorsan ekkorára. Mondjuk az angol felület sem hiszem, hogy túl nagy akadály és szűrő angolul nem tudók számára, gondolom bárki eligazodik benne. Plusz úgy látom, egyre többen próbálkoznak külföldi iwiw alternatívákkal, engem a napokban többen hívtak az angol nyelvű, indiai Yaari-ra, köztük olyan is, aki 3 diploma ellenére sem tud angolul, de eszerint a felülettel mégis elboldogul.

XYBeR

Dear Józsi! _AZ_ IWIW. pleaze. nem vagyunk mi németek, hogy cégeket személyesítsünk meg.

keats

Fúújjj, muszáj volt azt a wikipedia oldalt belinkelned? Broáf!

a poszthoz szükséges de mindegy

phnb
2008. Jan. 11. @ 2:38 du

Haha.. a műveltség fokmérője az angol nyelv fészbúk működtetéséhez elegendő szintű ismerete? Muhhahah.
Sznob/felfuvallkodott hólyag-e vagy? Az elitet emlegető kollégával egyetemben fogalomzavarral küszködhettek..
Ki vagy te? Nem is ismerlek… ehhhh…

phnb

“a poszthoz szükséges de mindegy”: elgurult a gyógyszer? Hülye.

suexID

Isten óvjon minket, hogy a Facebook magyar legyen. Anno baromira jó dolognak tűnt ez az egész iWiW téma, hiszen ott van minden ismerősöd, elérheted őket, megbeszélhettek találkozókat; de mára sajnos eljutottunk oda, hogy az iWiW egy rakat szar kéremszépen és nem közösségi oldal.

A gond ott van, hogy az emberek többsége digitális analfabéta, és ennek megfelelően használják a rendszert. Az üzenőfalon folytatják a magánbeszélgetéseket, privát üzenet formájában maximum a karácsonyi, szilveszteri üzeneteket meg a hülye körleveleket továbbítják.

Klubokat alapítanak (ilyen Dórák klubja, meg hasonlók, mintha az jelentene akármit is, hogy mi a keresztnevem), meg autóbuszjáratoknak csinálnak iWiW profilt, hát őszintén, hol találtok még ennyi retardált majmot, mint ezen a rendszeren?

Az iWiW javulását pár rendkívül hasznos újítás hozhatná meg:

– Kikapcsolható üzenőfal (nem Adblock Plus, mert azt nem tudom nyilvános terminálra feltolni és beüzemelni).

– Konfigurálható üzenetküldés (beállítom, hogy olyan üzenetekre, amiknek 1-nél több címzettje van, illetve szerepel a FWD a fejlécben, azokra nem vagyok kíváncsi pl.)

– Feltölthető képek korlátozása (1MB és 5 darab kép személyenként max., ez egy közösségi oldal, nem FlickR)

– Moderátorok alkalmazása (cégeknek 10 napos átállási lehetőség közösségi acc létrehozására, utána instant törlés, illetve “horogkeresztes Kovács Dóra xxx [245]” like emberek likvidálása)

Persze mindez álom egy olyan rendszer kapcsán, ahol 1 éve lényegi és pozitív változás nem történt, pusztán a reklámok száma és pofátlansági rátája változott, pozitív mértékben.

közönség(es)

suexID: grats.
fura azért hogy ilyenekig a hivatalos wiw csapat nem jutott el. de talán olvassák.

Jhonny

Azért ebben is van valami. A marketingesek hány mail címet tudnának így megszerezni?! Már enélkül is kapjuk rendesen a szemetet, gondoljunk kicsit bele, hogy mi lenne a kezükbe ezzel a lehetőséggel. Ha ez az ára, akkor inkább kigyűjtöm egyenként.

Zila

Törölni kell a profilt az iwiw-ről, nem siránkozni itt, hogy milyen szar. Amelyik ismerősöd elérhetősége nincs meg címjegyzékben, vagy jegyzetfüzetben, azért a kapcsolatért nem kár…

alpi

Elitszűrés? Szerintem is hülyeség. Az IWIW (egyik fő) baja, hogy összekattintgatsz mindenféle jöttment ismerőst aztán nézel, hogy mi legyen, semmi értelmes kommunikációra nem ad módot/ösztönzést a cucc. Semmi normális community funkció nincs benne (apróhirdetés, üzenőfal? fujbazmeg). Egy értelmes rendszerben nem az unalmadat ütöd el faszságokkal hanem összejössz a neked való emberekkel és tudtok kezdeni valamit magatokkal, és nem jelent gondot az sem hogy a te “eliteden” kívül hány ezer tuskó van még esetleg regisztrálva.