So I have a new printer

Aki nem követné az eseményeket a Plastik media szerkesztőségéről, egy rövid összefoglaló az előzményekről: elmentem venni patront a HP Deskjet F380-as multifunkcionális nyomtatónkba. Vásároltam 2 fekete és 1 szines patront, majd elszörnyedtem azoknak az árán. Itthon derült aztán ki, hogy rossz kazettákat vásároltam, mert egy régi HP shopping cardot vittem véletlen magammal. Ezen a ponton kapcsolódunk be a történetbe.

Ma visszamentem a Media Marktba, sírtam egy darabot a vevőszolgálaton, de amit el tudtam érni, az csupán a bontatlan festékkazetták jóváírása lett. 7000 forint a károm (hacsak valaki nem akarja megvenni valamennyi pénzért, 25 a HP kódja). Az összeget természetesen le kell vásárolni, még előtte “hátul” a nyomtató osztályon kell lepecsételni a jóváíró papírt. Séta.

Hátul kérdik, mi történt, Józsi, miért sírsz, ki bántott? Mondom nekik, hogy az én hülyeségem volt, hogy nem néztem meg, ezzel nincs mit csinálni. Beraktam tehát a helyes kazettákat a kosárba (ezúttal csak egy feketét és egy szineset), de kiderült, hogy még kb 4 ezer értékben kéne vásárolni. Ekkor ajánlottak egy közepes minőségű 10×15-ös fotópapírt, betettük, de utána még mindig volt vagy ezer forintnyi rés.

Szemlesütve azt mondtam nekik:

“Kérek még egy fekete patront.”

Nyeltem a könnyeimet, de nem volt mit tenni. Megkérdezték, hogy milyen nyomtatóm van, megmondtam, aztán nem tudom már pontosan hogyan történt, ki mire mit emelt, de az lett a vége, hogy eljöttünk egy EPSON DX9400F nyomtatóval. Így néz ki:

epson9400f.jpg

Ami presales alapján megfogott:

– 2007 szeptemberi modell
– komponens alapú festékpatronozás, az utángyártott darabja még a Media Marktban is 2 ezer forint
– más gyártó, nem HP (mindig HP-t vettem eddig)
Apple Universal logó a csomagoláson
– lapadagolós szkenner
– kártyaolvasó az asszonynak
– mountolt LCD, amin lehet klikkelni, meg zoomolni a fotókat
– FAX, mert ilyen sincs a szerkesztőségben

Árban sem volt rossz, 40 bruttóért vittük.

Itthon egyből össze is szereltem (telefon nélkül egyelőre, ahhoz még vennem kell hosszabb kábelt), kipróbáltam. Egy picit aggódtam, hogy research nélkül veszek javat, de most már egyáltalán nem bánom, hogy így döntöttem. Lássuk az első benyomásaimat:

PRO

– nagyon kellemes és könnyen használható, intuitív LCD menü, számítógép nélkül is remekül használható sok funkció (pl supply level check!)
– kártyaolvasó remekül működik és keret nélkül (!) nyomtat 10×15-ös papírra, igen kellemes csalódás (lehet, hogy ez alap, de nem ehhez voltam szokva)
– jól áttekinthető és navigálható EPSON.COM, amin elsőre megtaláltam a Mac drivert / scanner szoftvert, ezt fel is telepítettem gond nélkül, háztartásban levő eszközöket is telepítettem kettő klikkből aztán
– RSS feed az update-eknek ugyanott
lapadagolós szkennelést be lehet állítani, hogy egyetlen gomb megnyomására készítsen több oldalas PDF-et, automatikus állományelnevezéssel, általam meghatározott, email konform méretben (pl egy T-Online csekk szinesben 196 kilobyte — supernice!)
– a HP-től eltérően hátul kell a friss papírt beletenni, sokkal feszesebb és stabilabb
– érezhetően gyorsabb, mint a régi volt

CON

– a Mac-es szoftver jól láthatóan valami Universalra portolt Carbonos szemét, rusnya ikonokkal és UI-vel (mentségére legyen mondva, hogy rövid tesztem során jól működött minden), íme például a Windows 95-öt idéző printer ikon a prefsben (gay printer?):

printer_ikon.png

– a lapadagoló nem eszik meg akármit, gondosan kiegyenesített lapokat szereti csak, grrr, gondolom egy 100 ezres árkategória lenne az, ami még ennél is robosztusabb

Egyszóval most itt tartok, örülök, hogy léptem, még ha olyan hirtelen is.

Kardossal beszélgettem erről a múltkor, azt mondta, hogy ő is valami hasonlót vett, de úgy érzi, nem kellett volna költenie 40 ezres range-ben, mert csak a 15 ezres range funkcionalitását használja ki. Ebben egyet tudok érteni vele, viszont én többet 15 ezres kategóriájú printert nem vásárolok magamnak. Drága a patron, és egy felsőbb kategóriával összevetve nagyon gagyi. Emlékszem volt idő, amikor nem jöttek ki a deskjetből rendesen a papírok, rosszul szívta be stb. Ez azt jelenti, hogy hiába vágyik az ember arra, hogy 15 ezeres funkcionalitást kapjon jó minőségben — nem lehet elérni.

Most viszont tudok lapadagolva egy nyomással szkennelni, tudok fehér hollós faxot fogadni, olcsóbban patront vételezni, SD kártyáról közvetlenül fotót nyomtatni, és az egésznek sokkal jobb minősége van, mint a másiknak volt.

15 és 40 között van 25 rugó különbség, de ez jól elköltött forint, bitches.

Azt még hozzá kell tennem, ha a Media Marktban nem botlok bele a felkészült és segítőkész eladóba, akkor nem vásároltam volna. De megtettem és nem bántam meg.

28 hozzászólás

zolle

remélem, tisztában vagy vele, hogy ilyen NINCS, hogy le KELL vásárolni. tessék legközelebb verni az asztalt. esetleg a vevőszolis arcát az asztalba.

zolle

ofc, de a 3 nap az megillet. én is vittem már vissza MM-be FM modulátort (jack in-t rálövi FM-re) de recsegett, és vásároljam le. erősködés, pénz vissza kapás.

api

Leírás alapján jónak tűnik, meg ugye a lényeg hogy 2k a kazetta.
Amióta olcsón nyomtatunk itthon pl nem kell a konyha-gép viszonylatban rohangálni főzés közben a netes receptet olvasgatva, vagy a gyerek se csak a pc előtt ülve hall új mondókát.

zolle

elvileg azt is, ha megvan a csomagolása hiánytalanul.
de a bontatlant szó nélkül.

_psc_

3 napon belül csak a hibás, garanciális terméket köteles visszavenni a kereskedő.
Olyan nincs, hogy 3 napon belül bárki bármit kicserélhet!
Ezt rosszul tudod.

http://www.fvf.hu/

_psc_

Interneten rendelt termékek esetében van olyan, hgoy 8 napon belül indokoás nélkül elállhatsz a vásárlástól, s visszakapod a pénzt.
Mondjuk én mostanában pont ezért Interneten szoktam ált. rendelni mindent (főleg elektronikai cuccot…). Ha valami gebasz van vele, nem olyan, mint amilyennek kéne, ócska, gagyi, stb.stb., akkor szó nélkül visszaküldöm 8 napon belül.
Javaslom mindenkinek!
(Ja, és neten ált. olcsóbban lehet megrendelni a cuccokat…)

suematra

valóban csak a hibásat kell cserélni.
én a múltkor (ugyanide) visszavittem valamit, hogy ez nem olyan, mint amilyennek képzeltem, és visszaadták a pénzt. cause I am fucking charming:)

fapina

nahh,
hát én azt gondolom és mindegy, h’canont tolok, mert nálam pont a patron volt a szűk-keresztmetszet;

hanem most szivesen elképzelném

A KÖCSÖG HP ker.igazgatók arcát,
kontra EPSON ker.igazgatókéval.

faszparasztok,
akik a patronon akarják behozni.
elhibázott piacpolitika.

alpi

a fax az jó móka, ha van vonalas telefonod igazi call centert csinálhatsz magadnak, tehát menü és üzenetrögzítő, a haverom canonja mp3-ban produkálta a felvételeket amiket pedig ő beépített az új elektronikus zenei szerzeményeibe (chi records / amb)
Én amikor a melóhelyen szembesültek azzal, hogy a Minolta színes lézerbe bizony festéket kell venni ha kiürült, 20 rugóért megszabadítottam őket tőle, és nagyon boldog vagyok vele, ebayen igen olcsó a por is meg a mágikus henger is bele.
A HP-nél a szoftver az ami a legrosszabb, tényleg idomított majmok írják de bekötött szemmel és LSD mámorban…

gab

Az ember, aki elment patronért, és hazajött egy új nyomtatóval. 🙂

karon

fapina, te okos gyerek vagy nem? már hogy lenne elhibázott piaci politika, hogy a patronon keresik a pénzt? konkrétan ebből él a hápé meg a canon meg az epson 15 éve.

paraszt bemegy a boltba, tízezerért printert megvesz, utána évente két-háromszor ennyiért kénytelen hozzá patron venni. zseniális.

fapina

kedves karon, én igen, és vagyis sajnos ezek szerint nem értettem a postot. elment egy hp user, és hazajött egy EPSON tulajdonos – vagy már olvasni sem tudok?
🙁

Dr. Szöszi

Józsi, akár hiszed, akár nem, a történet 85%-ban ismerős. Én is patronért mentem el, de mielőtt megvettem volna, az eladó rábeszélt egy (a tiednél kisebb, otthonra jó lesz) Epsonra. Szintén Media Markt.
Egy szépséghibája volt az ürgének, kérdeztem, hogy vajon Linuxon mi lesz vele, akkor lefagyott meg közölte, hogy ááá, azt senki sem használja otthon. Én meg bedugtam, azt’ 30 mp múlva nyomtattam 🙂

suexID

Az Epson mostanában érdekes módon javul. A régi tintasugaras gépei egyszerűen okádékok voltak (tapasztalat), suliban azon imádkoztunk az informatikussal, hogy ki ne szakítsa a gép oldalát a fej, annyira kattogott.

Aztán talán 3 hete vett egy hasonló univerzális példányt egyik ismerősöm és megelégedéssel használja! 🙂

olda

hm… le kell vásárolni… nem vagyok jogész, de itt úgy megy, hogy az ember neje leveszi a rossz méretű pelenkát a polcról (user error!) majd hazamegy és csudálkoz. Blokk elővesz, nem számla, egy hőpapíros sajtcetli, majd legközelebb, amikor arra jár a proletár, akkor bedobja a kocsiba a pelust is, hogy majd kicseréltesse.

Belemegy a bótba, kiválasztja a helyes méretű pelust, hóna alatt a rossz. Üffélpulthoz odamegyen, nyunyikának elmagyaráz, hogy itt vettem, nem jó méret, cseréljünk vagy izé.

a, régi és új ár egyez:
Nyunyi blokkot elkér, masinát pötyögtet, majd visszahozottat csekkol (sérült, szakadt-e) majd raktárkészletbe régit vissza, újat ki, új blokkot ad, szép napot kíván.

b, régi drágább mint új
Nyunyi blokkot elkér, masinát pötyögtet, majd visszahozottat csekkol (sérült, szakadt-e) majd raktárkészletbe régit vissza, újat ki, új blokkot ad, különbözetet visszaadja, szép napot kíván.

c, régi olcsóbb, mint új
Nyunyi blokkot elkér, masinát pötyögtet, majd visszahozottat csekkol (sérült, szakadt-e) majd raktárkészletbe régit vissza, újat ki, különbözetet lehúzza a kártyáról, új blokkot ad, szép napot kíván.

Nagyjából mindennel így van kaján kívül, de egyes esetekben kajával is működik.

nyomtass sokat!

nyomtatót meg így rögzíts:
http://picasaweb.google.com/pappito/Aquatica08Auckland/photo#5160029463388307762

diaboloo

ennyit számít, ha egy cégnek – legyen az az Epsont forgalmazó nagykereskedelmi vállalkozás vagy az üzlet, ahol vásárolsz – megfelelően képzett és motívált emberei vannak. win win helyzet. kurvanagy.

IIsti

Én karácsony előtt azért hagytam ott 15k-val többet egy műszaki cikkért, mert abban a boltban, ahol megvettem az eladó el tudta magyarázni normálisan a részletfizetés és satöbbi feltételeit, ahol 15k-val olcsóbbért megkaptam volna, ott meg nem tudta normálisan elmagyarázni az eladó…

Loloke

Jozsi, legalabb azt mondd meg, hogy az eddigi hp csodaddal hogy scanneltel doksit pdf-be, hogy ne akarjon ocrezni? 🙂
Olvastam ezt a postot, es megvilagosodtam, hogy kell nekem egy scanner, de gyorsan… 🙂

Vagyom a tudast nagyon…

ekkerjoz

Zsozef,

fiam hazajött Kölnből egy új HP Deskjet F380 nyomtatóval, remélem, nem lopta, mert nincsenek hozzá gyári cd-k. Viszont bontatlan volt a csomag, és minden más (kábel, patron, trafó) benne volt. Állítólag az eBay-n vette, kemény 25 EUR-ért, és a Hermes Packet négy órán belül kézbesítette a diákszállóra.
A netről letöltöttük a drivert, amit találtunk, kérdésem, létezik-e valamilyen segédprogram, ami tudomisén, ellenőrzi a patronokat, vagy segít scannelni. Régebben volt már közelemben HP multigép, az úgy működött, hogy bekapcsoláskor kérdezte, faxolni, scannelni, másolni akarok-é vagy mit. És jelezte, ha kritikus a patronszint.
Nahh, valami ilyen programot keresek, de nem nagyon találok.
Amúgy nyomtat, másol szépen, egyedül a kékvonalas scan gomb nem használható, csak vezérlőpultról indítható a scannelés, hát, így elég fapados.

Lassan tesztelhetnétek valami csehót is, régen volt étteremteszt, csak úgy mondom.

Üdv: Ekker J.