Richard Stallman

rms.jpg

A free software pápája, mint kiderült leveléből, nem használ web böngészőt egyáltalán.

To look at page I send mail to a demon which runs wget and mails the page back to me.

Nem lepett volna meg, ha azt mondja, Lynx-en böngészgeti az oldalait, de ettől hanyatvetettem magam most a szerkesztőségben.

update: Stallman a bolondját járatja velünk. Az eredeti levélben ugyanis van egy lényeges mondat: “I do not browse the web from my computer.slink írja: “Elküldi neki egy démon, majd localhoston megnézi azzal, amivel szeretné. Proxizik, tudniillik.” Stallman ügyesen fordítja a saját irányába az ügyet, taps taps. Ugyanolyan gyarló ő is, mint mi.

39 hozzászólás

alternaiv

Azért valljuk be ezért járhatna faszkorbács. Techsnobism 🙂

fns

Minden tiszteletem a nagy gurué, na de mi az értelme ennek?

PAStheLoD

De hogy nézi meg? Vagy a levelezője képes HTML-t renderelni, de hisz’ az akkor már egyből egy böngésző is. zOMfG 😛 Persze lehet, hogy soronként olvassa valami VMS-es editorral a forrást 🙂

csi

ez igen! ez már valami! :))))
Egyébként azt írja, hogy csak néha van netelérése. (???)
A múltkor Kubában járt téríteni, lehet, hogy ott ragadt?

Megragadta ez a fantáziámat, hogyan lehetne ezt még fokozni. Mondjuk postai úton megrendelni egy honlapot. És kinyomtatva érkezne egy A4-es borítékban. (Kellene erre valami szolgáltatást alapítani. Piaci rés, nem?)

sHelf

Hiszi a piszi.
jol hangzik meg minden de en ezt nem veszem be hogy ilyen ember letezik. nyilvan szorakozottsagbol neha hasznalja ezt a technikat is de azert ott figyel az agyonmoddolt ff is a desktopjan az fix.

api

Ezek után lehet még viccelni? “To look at page I send mail to a demon which runs wget and mails the page back to me.”

Ok akkor nem viccelek. mailx-et meg more-t használ az ürge.

slink

Nem tudom, Józsi mi alapján vonta le azt a következtetést, hogy nem használ böngészőt, azt pedig végképp nem, hogy egyetlen egy kommentelő sincs, aki rákattintana a linkre, és elolvasná, hogy

“I do not browse the web FROM MY COMPUTER.”

Elküldi neki egy démon, majd localhoston megnézi azzal, amivel szeretné. Proxizik, tudniillik.

api: edhellon vélhetően arra írta, hogy viccelsz-e, hogy lévén RMS az Emacs atyja, kicsit furcsán hangzott a “tuti vi-al nézi” (WTF vial?) széljegyzeted, de legalább te nevettél rajta. Én meg rajtad.

fogtunder

oké, hogy nem böngésző nélkül csinálja, de akkor is megkérdezném: miért jó ez?

api

Őszintén megmondva fogalmam nem volt hogy ez a tag szülte az emacs-ot, ezért kontráztam rá az ő faszságára. Legalább ma is tanultam valami igen haszontalant, köszi slink.

edhellon

Jozsi, a LaTeX agyonbasz nagy kiralysag akarmit mondasz ra, egyebkent meg nem kell emacsben irni, lehet barmilyen editorban (kulon erre kihegyezett editorok is leteznek szepszammal).

fogtunder: gondolom paranoia. 🙂

A.

Józsi régi juppi lelke még idegenkedik attól, hogy zoknira zandált húz szakállas prófétákat tiszteljen, de egyértelműen látszik rajta, hogy a lelkében már visszavonhatatlanul feltámad a kockaság zen-je.

edhellon

Jozsi, mindegy mennyi whitespace-t pakolsz egymas melle, mert a LaTeX ugyis figyelmen kivul hagyja (lehet hogy errol olvastal). 🙂 Ebbol a szempontbol hasonlo mint a html, kiveve hogy uj bekezdest egy ures sor kozbeiktatasaval csinalsz (de ott is mindegy hogy egy ures sort irsz vagy negyvenkettot).

Az Illustrator szerintem masra valo, a Pagesben lehet szoveget szedni tudtommal (tehat annak hasonlo a celja), de aztatat meg nem ismerem. 🙂

De ne offoljunk tovabb.

Ha RMS tenyleg csak fapados proxynak hasznalja a wgetet, miert nem jo neki a Tor (vagy milyen) paranoid-szisztema? Abban sem bizik meg vajh?

Prossa

Tiszta állát! Nem használ böngészőt? Ez aztán ám a zaftos befingás a selyemtangába! Kész lettem, annyira padlót fogtam, hogy a kollégák varázstánccal tudtak csak felkelni a padlóról. Teljesen kiakadtam, azt hiszem el is mondom a haveroknak is, meg mindenkinek az utcán aki szembe jön, meg a metrón is odamegyek idegenekhez és elárulom, hadd akadjanak ki és ájuljanak el! Ez egy igazi fegyver!
Kész!

mr.soka

… mikor par eve egy eloadasan voltunk, meselte hogy milyen gepet hasznal, meg hogy azon nincs semmi gui, meg hogy a hurd-ot hasznalja 🙂

peter

hmmm tudjátok mit jelent az EMACS? Esc-Meta-Alt-Ctrl-Shift. Muhaha. Egész jó ki oprencer. Kéne bele egy szövegszerkesztő. (én vi fun vagyok;-) A LaTeX-ről: Józsi! Tudtad, hogy lehet nyomdai pont méreténél kisebbet használni????? Meg azt, hogy a TeX verziószáma a Pi-hez tart, jelenleg a 3.141592-nél jár. A Latex meg e-hez, ha jól tudom. Kockák…

maz

ja, és el tudom képzelni, hogy meg ma is 13 inches borostyánsárga monokróm crt monitoron nyomja egy 386ossal, vagy valami teljesen egzotikus architektúrán, a lényeg, hogy különbözzön _bármitől_ amit más ember esetleg használhat.

amúgy tényleg ilyen anarchista típusnak tudom elképzelni, aki addig érezte jól magát a világban, amíg a 9600 bps modem süvötése a kevesek kiváltsága volt.

_psc_

“amúgy tényleg ilyen anarchista típusnak tudom elképzelni, aki addig érezte jól magát a világban, amíg a 9600 bps modem süvötése a kevesek kiváltsága volt.”
Ő egy Igazi Programozó… 🙂

TR4C3R

Kb. annyi értelme van mint annak hogy távolról SSH kliensben néztem az MPlayer karakterekké alakított képét egy DivX videóról… Mondjuk kicsi volt a vinyó hogy átmásoljam a videót és gyenge a proci a DivX dekódhoz…

Prossa

Nagyon rossz alvó vagyok, ezért most végig olvasom Plastik József cikkét arról, hogy Richard Stallmannem nem használ böngészőt… A laptopomat az agyba viszem és magam mellé rakom, miközben olvasom a posztot! Hátha, hátha nem a bárányokat kell számolni, hanem egyből alfa állapotba kapcsol az agyam!

olda

amúgy egy fontos dolog azért van, az, hogy az ilyen manifeszt idióták tologatják előre az open source világot, ami egyelőre kicsit adekvátabb jövőkép, mint a következő win verzió és a következő ofisz 2045, százezrekért

persze a hardver egyszerűbben fejlődik, több is a kutatásra a pénz, de lassan jön utána a szoftver is…

a szoftver pedig nem elborult, boldogtalan webfejelsztőktől lesz majd (erőforrás)hatékony, hanem ilyen zokni+szandál majmoktól, akivel egyébként nem étkeznék együtt, ha nem muszáj.

Ugyanakkor miattuk van a gépemen a NeoOffice, amivel megspóroltak nekem egy kilót, vagy mittomén mennyi egy msofisz ma a bótba.

Nyilván, ha anno a wright fivérek nem próbálnak rácsimpaszkodni a meleg levegőre, akkor megteszi más, de ez a csávó is egy ilyen wright fivér, csak kövér meg szakállas. És ugye repülni meg akarunk…

olda

engem sem Isten hozott ide újra, viszont engedjük meg a szerkesztőnek, hogy azt rajzoljon a tartalmába amit akar 🙂

Panasszal persze éljünk! Én spec leszarom ezt a kérdést 🙂