Mangohámozás

Pappito blogján találtam ezt az érdekes, fotókkal gazdagon illusztrált leírást a mangó étkezésre előkészítésének módjáról. Én mangót falusi magyar gyerek lévén ritkán fogyasztok, így számomra a mangóevés mindig is kimerült abban, hogy héját le, közepén kurvanagy mag. Pedig lehet belőle ilyen gusztusos sünit is csinálni:

mango012.jpg

Pappito blogját érdemes figyelemmel kisérni, Új-Zélandon laknak, boldogulnak. Sok kulturális különbséget lehet felfedezni, hiszen ők is magyar szemmel közelítenek a māorikhoz.

10 hozzászólás

Prossa

A mangó egy finom és ízletes gyümölcs és nem becskával kell enni, hanem kúltúrátan, okosan és szépen kell enni. Nagyon szépen, mint ahogy a kibaszott monsieur zabájja Monte Carlo-nak egy elegáns kifőzdéjében!

Hofstatter

tele van rosttal & vitaminnal.
csak ritkán kapni szép érettet.

milyen jó videó lehetne ebből
kobi mangóval..

pappito

kösz az ajánlást, a mangót meg egyétek szorgosan, rengeteg antioxidáns, rost, réz, kálium és vitaminok vannak benne

no, meg finom

kelemenbandi

Gyöngyből volt mangó üdítő, ha jól emlékszem. Na, én azon kívül mangó származékot még sosem. Talán szörpöt, szódával. De valószínűleg annak teljesen más az íze, mint ennek a süninek.

pappito

kelemenbandi!

a mango tipikusan az aminek teljesen más íze van, ha valami mango ízű, mintha valami mango

szerintem kóstold meg, érdemes, otthon is lehet kapni

ZsuKov

én egyszer ettem, kemény volt és meglehetősen szar ízvilággal rendelkezett. biztos éretlent vettem.