Webkit (Safari) ACID3 100/100

Tegnap az operás fiúk siettek bejelenteni, hogy elsőként érték el a 100/100-as acid3-at. Az összes site lehozta, viszont az is kiderül korrekt módon a postból, hogy csak egy saját teszt ágyon, a publikus build néhány hét múlva érkezik.

Erre tromfolt rá persze a Webkit csoport szinte azonnal: WebKit achieves Acid3 100/100 in public build (az r31356-os buildtől kezdve pixel pontosan azonos a referencia renderinggel a generált kép)

A részletekből kiderül, hogy magában a tesztben is volt egy hiba, ezért vélelmezhetően csak 99/100 az övék jelen pillanatban, a Safari pedig a public builddel együtt is 100/100. Szerintem a teljesség miatt hozzá kell tennünk, hogy a webkit csapatának szorosabb a kapcsolata az acid teszt fejlesztőivel, mint az operás fiúknak.

A Microsoft meg csak vigyorog a háttérben, meg megy a saját feje után. Acid3? WTF cares.

Előzmények erre.

12 hozzászólás

HaDes

hát ez az. “webfejlesztő” haverom is csak néz, hogy mi ez az acid3. kit érdekel, amikor úgyis “mindenki” IE-t használ.

ion

Szerintem a Microsoft nem vigyorog, hanem lelkesen figyel – legalabbis a fejlesztoik. Egesz mas gondjaik vannak, mint az acid3. Azon szenvednek, hogy ne omoljon ossze a web, ha vegre sztandardkovetove valik az IE8.

nemeseri

@HaDes: heh. “webfejleszto”? hogy tudta kikerulni, h ne halljon rola? Mindenki IE-t? inkabb minden masodik ember IE-t.

Szerintem eleg undorito amit az opera csinalt, jol belecsapott a webkit levesebe.. Elhappoltak a fele sajto megjelenest egy screenshottal..

Szamomra a webkit lett az elso.

netman

Az a baj, hogy a Microsoft megteheti, hogy csak vigyorog… 🙁 Ha politikai szálakat akarnák megpengetni, akkor mondanám, hogy ki teszi ugyanezt ott fenn… De inkább nem… 🙄

kodiak

Es ez mikor reinkarnalodik a Safariban? Mar kicsit idegesit, hogy az egyebkent igeretes 3.1 is csomo mindennel inkompatibilis (sajnos pont a napi szinten hasznalt dolgaim kozul parral).

Adam

Csak ugy mellesleg hozzatennem, hogy az IE8 beta teljesiti az acid2 tesztet! Nem azt mondom, hogy ezzel beljebb leszunk, de az MS is elkezdett abba az iranyba menni, amit josagnak gondolunk…

xtal

“Azon szenvednek, hogy ne omoljon ossze a web, ha vegre sztandardkovetove valik az IE8.”

Es az megvan, hogy a WindowsUpdate weboldala IE8-ra “unsupported browser”-t nyog be?