A menzai étkezés igazságtalansága

Tegnap vásároltam az ebédhez néhány háromszög alakú camembert sajtot. Semmi különös nem volt bennük, sárga kéreg, szokott minőség. Köretnek broáfrizs, meg némi lekvár jellegű áfonya szósz.

A konyhás néni előtt a kondérban pontosan nyolc darab kis háromszög. Ebből hatot a tányéromra tett. Én már vágyakoztam a csemege után, de nem mondtam neki, hogy ugyan, dobja már rá azt a maradék kettőt is. Gondolom a konyhás néni (igazából: lány, mert fiatalka, de elég ködös tekintetű szegény) jó katona akart lenni, ha egy adag hat háromszög, akkor egy adag hat háromszög, még Sasvári Józsefnek is.

De nem erről van itt szó kérem, hanem arról, hogy neki most megmaradt kettő kikefélt háromszöge. Vajon mit fog vele csinálni? Bekapja?

Egyedül voltam a menzán, 14 óra után már csak a manager junkie-k étkeznek, simán rádobhatta volna, esetleg egy jófej-kérdést követően pakolhatott volna, de nem tette. Istenem, ilyen az, amikor a darab az darab.

Ott tartottam, hogy kettő háromszög megmaradt. Ma is étkeztem, 14 óra után, és láss csodát: ott hevert előtte az egyik camembert háromszög teljesen nyilvánvalóvá téve a tézisemet, hogy tudniillik nem fogja azt már eladni senkinek. Nyilván a másikat vagy ő, vagy a pénztáros maca ette meg, talán még ezt is befalják, ha nem túl száraz.

A jó szolgáltatások alkalmasint mindig meg tudják hágni a saját hülye szabályaikat.

Függöny.

14 hozzászólás

vidacsm

ha bevetetted volna bájaidat, egy huncut kacsintás, egy apró mosoly, akkor még extra szószt is kaptál volna

yzzy

Nekem is gyanús néhány hely, ahol napokig ugyanazt adják. A belvárosban az egyik helyen, ahova járunk, szoktak szólni (bennfenteseknek), hogy azt most inkább ne…

gigi

Na, ezért jobb otthonról dolgozni és otthoni kosztot enni, csak az a baj, hogy nincs aki megfőzze és elémrakja, úgyhogy még ezt is nekem kell

ekkerjoz

Na, látszik, hogy nem olvas Plastikot a hölgy.
Nem ismert föl.
Különben négyet adott volna.

vargatom

Döntsd el Józsi, most akkor a plusz két camembert, vagy szabadulás az úszógumitól? :)))

vargatom

Ne érts félre, nem azt mondom hogy ne edd meg 🙂 Semmi értelme az önsanyargatásnak.
Csak ha közben meg fogyni is akarsz, akkor bűntudatos leszel meg mittudomén, a lényeg hogy oda a lelki békéd.

Sean

Ebben az esetben a buziság valsz inkább független változó, más kérdés h UP-nak milyenekkel volt dolga.

Halványan mintha ilyesmi tendencia is felsejlene:

nincstelen 100kg ( me répacukorra meg fehérlisztre futja )
átlagbéres 100kg ( me futja mindennap a “Mc-ire” )

Sean

Ejj, a kisebb nagyobb relációk miatt elba*ódott a hozzászólás második felének formázása. Eképpen az értelmezhetetlen. Bocs

Szindbad

Hogy a kibaszott web2 viragzasanak idejen nem lehet kacsacsort irni kommentekben, az azert mindent elmond a web vilagrol.

közönség(es)

Uj Péter akkora látens homoszexuális, mint ide Nagykáta.

eFi

fátter, nálam ez a “100 kiló alatt a férfiember karácsonyfadísz” klauzula 🙂