Ügyintézés

Vannak az ügyintézős napok. Nem lehet őket elkerülni. El kell vállalni és be kell menni a hivatalba. Péntek délelőtt én is ügyintézős napot tartottam. Igaz, hogy elvesztegettem három órát, viszont elintéztem mindent. (tarzan_scream.wav)

Első körben bementem a Somogyi Béla utca 19-be, ahol a Camera Kft-től átvettem a megjavított fényképezőmet. Már vagy három hete kaptam tőlük SMS-t, hogy elkészült. Ez a dolog egyébként meglehetősen mulatságos volt, mert az első értesítés arról szólt, hogy ingyen megjavították, majd néhány perccel később jött egy másik, hogy 50 ezer forintba került. Természetesen ki kellett fizetnem, bár megpróbáltam nekik megmagyarázni, hogy your mother.

A Camera Kft-nél megjött a vásárlási kedvem. Ezt az alábbi dialógussal szemléltetném:

Én: – Volna esetleg tok G9-hez?
Ő: – Meg kell néznem. (elballag a polchoz, megnézi, lehajol, visszaballag) Nincs.
Én: – Pedig annyi minden van itt, csak van ott egy G9 tok.
Ő: (elballag, nézi újból, hátramegy, visszajön) Nincsen.
Én: – Fasza, akkor ugrok is egy seggest. Látom, hogy van többféle ceruzaelem töltő. Van olyan is, ami kijelzi, ha az elem fel van töltve?
Ő: – Ezt a kollégám tudja. (hátrapillantunk, a kolléga felnéz az IWIW-ből)
Kolléga: – Van LCD-s is, de az tízezer.
Én: – Megnézném.
(Kolléga elővadászik valamit a pult alól, kiderül, hogy ez a cucc a ceruzaelem töltők TERMINÁTORA, mindent kijelez, még azt is, ha pisilni kell)
Én: – Rendeljenek egyet nekem, itt a telefonszámom. Visz-lát.

A Blaháról elindultam a Duna Plázába Handrásékhoz. Az Oktogonnál akkora dugóba ütköztem, hogy az Andrássyn blokkoltam, aztán a Lánchídon át a MOM-ban kötöttem ki. Ott vettem egy gépi lottót, megnézettem az órámat, felmentem egy emelettel feljebb a Mac boltba. Választottam egy szimpatikus second skint a szifonhoz, 5 ezer volt. Nagyon klassz, ipari fogása lett tőle, és legalább drágábban el fogom majd tudni adni az újszerű készüléket. Miközben ott ácsorogtam, megjelent Moon és Petas, akikkel lementünk a Tschibóba reggelizni. Croi + habos kakaó + százas narancslé 490. Bevettük és beszélgettünk egy kicsit.

Innen a T-Mobile üzletbe fáradtam el, ahol ügyintéztem tovább. A szituáció a következő: májusban lejárt az internet csomagom hűsége, és elhatároztam, hogy összevonom a telefonvonal- és internet előfizetésemet egy csomagba. Ezt május óta próbálom több-kevesebb rendszerességgel elintézni. El kell mondani, hogy telefonon próbálkoztam eddig. Annyit már kiderítettünk a Hangokkal, hogy a telefonvonalra üzleti ADSL van beregisztrálva (amiért sima árat fizetek) és ezért akadt fenn a folyamat. A legutóbbi Hang megígérte, hogy visszahív, amint megfixálták a felettesével a dolgot, ennek már egy hónapja legalább. Tudtam, hogy csak ügyintézéssel fogok a végére járni.

Egyszóval húztam egy számot, kivártam a soromat, aztán fáradtam a pulthoz. Azzal kezdődött, hogy lefagyott a rendszer, amin az ADSL dolgokat ellenőrzik. Megvártuk, míg visszajön. Utána körbejártuk az egész rohadt kérdést, megint. Jeleztem a pultosnak, hogy ezen már május óta túlvagyok, és mi a probléma. Felhívott a mobilján valakit, megkérte, hogy kattintsa át az üzleti előfizetést egyénire. Átkattintotta. (!) Mondom, ilyen nincs. Május óta ezzel vagyok pipáztatva és fújatva. Megcsináltuk a papírokat, aláírtam mindent. Eltelt vagy 45 perc, mire mindennel végeztünk, megmondtam neki, hogy ha bármi szar közbejön, ezekkel a papírokkal fogok visszajönni és “megtalállak”.

A Jedi-erőm azt mondatja nekem, hogy ezúttal jó lesz és lefaragok 3290 forintot a havi rezsimből. Remélem Kianek már tapsol nekem.

Ezzel kapcsolatban két dologra jöttem rá:

1.) magától nem történik semmi
2.) vannak dolgok, amiket nem lehet telefonon pénzért (!) elintézni

Ebből a kettőből az következik, hogy fontos vagyok saját magam számára.

Függöny.

21 hozzászólás

gr7

a személyes ügyintézés több pénzbe kerül, mert nem keresel pénzt amig ügyintézel. 😛

gigi

Csak annyit kérdezek h a Blaháról-a-Duna-Plázába menet miért ejted útba az Oktogont? Mert aztat dugó nélkül is meg lehet úszni röhögve.

wut

t-mobile kattintás:

átléptem múlt hónap végén az 5GB határt, úgy 200mb-tal (az kb. 20e huf), mire megjött a qrva sms, “hogy átlépted vazze, ne netezz mán a hónapban többet!”

felhívom a cég kontaktját, hogy engem meggyilkol a cégem, ha ezt ki kell fizetni. legyen szíves állítsa át magasabb korlátra (8 vagy 10 GB), hátha akkor a rendszer beveszi és csak a nagyobb havidíjat számlázza…kattintott, de kétséges a kimete a dolognak…

úgyhogy most aggódok.

Crit

Amerikai pszichó. Yuppiek világa. Siker Pénz Csillogás.
Ez kell nektek. Vesztek vagy eladtok?

Aszfaltbetyár

Arra lennék kíváncsi, hogy tudták Józsinkat rávenni az előzetesen ingyenes, majd 50.000 Ft-os javítás kifizetésére? Ha esetleg pappír volt róla, hogy ingyé lesz, akkor ehhez talán lehetett volna ragaszkodni (mondom ezt a tények nem ismeretében ofkorz). Más: Camera Kft. nálam egy ilyen húzással plusz a két kedves és hozzáértő kolléga viselkedésével hetedíziglen leírta volna magát, nemhogy tízér rendeltem volna tőlük ELEMTÖLTŐT, hanem még rájuk is gyújtottam volna legszívesebben a kócerájt. Magyar fogyasztóbarát kiskereskedelem…

will

Azért a bevásárlást ne tévesszük már össze az ügyintézéssel. Az ügyintézés az minimum egy okmányiroda-földhivatal-biztosító kombónál kezdődik, nem plázákban található…

dw1

nálam a camera kft kb 2004-ben húzta ki a gyufát amikor (még kispénzű egyetemistaként) beadtam a gépemet javíttatni és annyit mondtak, hogy 30 és 60 000 között lesz.

attól tekintsünk el hogy kurva drága, én azon háborodtam fel hogy hogy a pélóba nem tudják megbecsülni jobban. ráadásul egy ellenszenves hölgy volt a pultban.

no de ezek régi sérelmek, azóta egyszer már voltak majdnem pozitív tapasztalatok is, amikor csak zárás után 5 perccel dobtak ki, miközben az új 450D megjelenési idejéről és áráról érdeklődtem.

aztán vettem egy D60-as Nikont.

Netremete

A Camera Kft egyszerüen felháborító. Felszántani sóval behinteni!

Én a télen szerettem volna vásárolni egy hálozati tápot egyik gépemhez. Mondták nincs, de megrendelik. Telefonszám lead, valami sajtcentli kitölt és majd felhívnak, kb.2hét. Eltelt 5(!) hét, de semmi, bementem, és jeleztem, hogy megrendelésem volt. Az ellenszenves és bunkó hölgy váltig állította, hogy nem rendeltem meg, mert nincs róla papír. (Ezt elhiszem abban a kupiban ami ott van..) Elhajtott, de még rápillantottam a polcra és ott volt leglább 3db! adapter! Amik állítása szerint hónapok ota ott vannak, ezért isméltelten bebizonyosodott, hogy én “hazudhattam” a rendeléssel kapcsolatban. Azon gondolkoztam akkor, hogy oda hívok két beszakított buzidrogosniggert, lángvágóval, feszítővassal és…

wotan

kincset ér egy olyan kolléga, akinek az a dolga hogy elintézzen mindent amit csak el lehet (elég sok mindent el lehet intézni meghatalmazással is).

klarky

Most will-el értek egyet. De ezt még bevásárlásnak sem nevezném…

moikboy

József, iPhonera tok??? Téged idézve, ez eléggé hasonlít a tripla-kotonos elszorító dugásra a felszabadult test-a-testtel érzéssel és testnedvekkel szemben.

ekkerjoz

Mikor eltörtek az Olympusok, őszintén szólva drágállottam a szakszervíz ajánlatát (mindegy, mi a baja a gépnek, minden tipusnak egyedi átalányára van, és elég húzós), elvittem Pincés Sanyihoz a belvárosba utcába, egy hét alatt lett kész minden. Emberi árat fizettem, azóta is működnek.
Ha kell a címe, szívesen átadom, ez itt nem a reklám helye.

yaanno

A Hangok, mi? 😀 Ne haragudj, de jót derültem. Remélem, orvos nem látott még.