Hétvégi lapos fények

Felébredtem azzal a gondolattal, hogy megálmodtam a tökéletes forgatókönyvet. Arra is emlékszem, hogy álmomban azt gondoltam: igen, ez az, és ha felkelek, papírra kell vetnem, mert tényleg jó. Most dél van, és nem fogom papírra vetni, mert nem jó. Igazából egy Red és Alpha Dog keverék lett volna, csak sokkal banálisabb történettel.

Ma takarítani kezdtünk, enyém a portörlés (hapci, hapci) és a porszívózás. A tévé távirányítóját elhagytuk valamerre, így kényszer-MTV-t kellett nézni. Nem tudom, de valahogy szörnyen visszataszítónak érzem a műsorok és konferálások többségét. Eleve az, hogy ez a konferáló hang annyira mű, hogy ha ezt a tinik komolyan veszik, akkor bármi disznóságra képesek.


ugye?

Tegnap befejeztük a Mad Men season 1-et, a season finale elképesztően jó lett. Továbbra is imádom a sorozatot. Megnéztem még a Clone Wars egész estéset, Lucasnak látnia kellett volna, hogy ami 22 percben működik, az másfél órában nem tud. Hovatovább belenéztem az Attack of the Clones filmbe is, ami Anakin és Padmé viszonyát hivatott elaborálni, de azt kell mondanom, hogy nem sikerült nekik. Rémes az a melodráma. Hovatovább erőltetett és szájbarágós Anakin átfordulása a sötét oldalra. Ehhez képest az animated seriesben Anakin egyfajta Luke Skywalkerként meglepően jó fej. A kettő ellentmond egymásnak, Lucas!

Ami viszont ODAVER, az a Hellboy 2. Én már az elsőt is nagyon kedveltem négy éve, ez viszont remek folytatás. Remek rendezés, effektek, mondanivaló — ez a tökéletes akciófilm. Én a Hellboyon érzem azt, hogy van üzenet, átjön valami (az emberiség pusztítja a bolygóját), pedig csak egy csihipuhi az egész. Ha jól megnézzük, Nuada herceg, a főgeci, dramaturgiai showelem- és döntéseinek alantas rendezői, látványtechnikai céloknak alárendelődött, KIERŐSZAKOLTATOTT viselkedése valójában egy figurát rejt. Ron Pearlman alakítása persze csak a vicces másik, komikus oldal rendezői szerepeltetése mellett él meg, de mindezek tudatos döntések eredményei. Nagyon nagyon örülök, hogy nekem tetsző akciófilm is készül a szakmában.

A hétvége mérlege:

– egy értelmetlen forgatókönyv, ami jónak indult
– idióta MTV, a fiatalok butítója
– remek filmélmények
– elhagyott tévé távirányító
– portörlés megvolt, porszívózás ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

12 hozzászólás

GK

A Hellboy 2 életem legrosszabb mozis filmélménye. 10-ből -2-t adnék neki, csodálom, hogy neked ennyire bejött.

Dob

Nekem a Hellboy szintén bejött. A vége, és a mondat: “We die and the world will be poorer for it. ” elég jól visszadja a heppiendmentes véget. És a herceg valóban nem gonosz, csak kétségebeesett.

oksamat

En is tul vagyok a mad men elso evadjan, es tenyleg nagyon jo! Az egesz bejon egy az egyben, hibatlan. Meg az nagyon utos, hogy szereztek eredeti mukodokepes (!!!) Xerox 914-es fenymasolot: http://en.wikipedia.org/wiki/Xerox_914

Koszi a tippet, Jozsi!

keats

Érdekes hogy a dark knightot nem szeretted, a hellboy 2-t viszont igen, a kritikusok pont fordítva gondolták. Akkor ezek szerint mégiscsak kénytelen leszek mindkettőt megnézni lol.

Ichii

hellboy 2 nekem is egy jó élmény volt..
ami meg még pluszt adott az egészhez, hogy ugye jórészt etyeken forgatták!! érdekes..:)

freak

bazze, ilyen nincs. Kb. 99%-ban egyezett a hetvegenk 🙂 Mondjuk en a Mad Men Season 1-et mar regebben letudtam, viszont Hellboy 2 / Clone Wars nalam is jatszott (hamar kijott dvdrip), illetve “MTV Rock & Rollbol otos”-t neztem takaritas kozben.

DnP

Hellboy sztem az utobbi idok egyik leszarabb filmje. Szamomra nezhetetlen. 2X probaltam vegignezni, felenel tovabb nemjutottam. Idiotasag, ultragagyi gumibabu szereplok (SW urkikotos bandaja merfoldekre elozi).. szornyu.