A Celine koncert

Szombat este megnéztük a Celine Dion koncertet a Sugár moziban. Őszintén szólva magamtól nem mentem volna el, de végül megnéztük és egyáltalán nem volt GÁZ a 93 perces mozi. Őszintén szólva eddig nekem Celine ugyanaz a sablon volt, mint mindenkinek, aki a nevet meghallva mosolyogni kezd: My heart will go on + DiCaprio és a csaj állnak a Titanic elején.

A művésznő hangja és imázsa teljesen elhasználódott már a kommerszben, annyit forog ugyanis a köztudatban, mint a Red Hot Chili Peppers ami egy jó rock banda lenne, de a Jáksó-féle kereskedelmi gagyi tömeg-szemetet csinált belőle.

Celine karrierje igen megkopott 2003-ra, amikor fittyet hányva minden józan észnek szerződést kötött a Las Vegasi Ceasars Palace hotellel egy exkluzív show-ra. A hét öt (5) napján játszott produkció hatalmas közönségsikerrel futott 2003 és 2007 között.

Ezt a műsort láttuk. Az elején lementek a nagy klasszikus Dion számok különösebb koncepció nélkül: Celine fehér dresszben végigénekelte őket mindenféle szünet nélkül. Utána egy kis közönség édesgető beszéd, majd folytatódtak a nem ismert dalok. Itt már bejött a koreográfia, megelvenedett a színpad, a művésznő is többször átöltözik, történnek a dolgok, van mozgalom, élet. A zárás természetesen a Heart will go on, amit nem értettünk, hiszen az előtte levő két szám is tökéletes záró show lett volna. Kasszasikerhez kell, gondolom.

Nagyon profi volt a show technikai szempontból, elismerésem. Külön megemlítendő, hogy egyetlen kamerát sem lehetett látni a közvetítés során. Pedig rengeteg kamerával vették az eseményeket, fénykép-szerű volt minden képkocka.

Összességében két dolgot tudok megállapítani: 1) Celine Dionhoz sokkal közelebb kerültem 2) egyáltalán nem érzem úgy, hogy a James Bond film jobb választás lett volna ennél. Nem állítom, hogy fan vagyok, de most némiképp átolvastam a Wiki szócikket.

A Plastik médiát ezen a héten is a Sugár mozi támogatta. Köszönjük.

27 hozzászólás

helloszabi

józsi, ha egy vidéki étterembe utaztató termékbemutatós cég támogatna, arra a showra is elmennél?

helloszabi

viszont legalább(!) ilyen jó post születne az “ajándék étkészlet a gyapjúpárna mellé” kirándulás után is 😉

ac3

szerintem is jobban jartal mint az uj Bonddal, az ocska volt sajnos:(

ekkerjoz

Láttam élőben a hölgyet, sőt önként végigültem az előadást másik 3-4000 emberrel, nem támogatott senki, egyébként a Colosseum teremben (akkora mint a kongresszusi központ plusz a művészetek palotája együtt, vagy nagyobb) énekelt, nekem tetszett.

Érzek kicsi szánakozást a postban:

“Celine karrierje igen megkopott 2003-ra, amikor fittyet hányva minden józan észnek szerződést kötött a Las Vegasi Ceasars Palace hotellel egy exkluzív show-ra.”

Szerintem csak nálunk negatív jelző a “vendéglátózás”, ahogy a kétperces sztárjaink a vágyott kenyérkeresetüket emlegetik. Las Vegasban csak a legjobbak jutnak el erre a szintre, azért még ott is nehéz minden este teltházat csinálni, kell oda valami tudás.

Zila

Nálunk sok minden negatív… Negatív ha valaki pénzért ír blogot, negatív, ha valaki teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit, ha bannerért cserébe egy postot ír a banner témájáról, negatív ha valaki beül egy étterembe és 1500 forintnál többet merészel fizetni, negatív ha az ember divatból vásárol pl. telefont, negatív ha valaki “drága” apple gépeket vásárol, pusztán azért mert tetszik neki. Baj van itt a fejekben rendesen.

Ytse

“Nagyon profi volt a show technikai szempontból, elismerésem. Külön megemlítendő, hogy egyetlen kamerát sem lehetett látni a közvetítés során. Pedig rengeteg kamerával vették az eseményeket, fénykép-szerű volt minden képkocka.”

Ha heti 5 nap megy az előadás, ezt nem nehéz megvalósítani. Egyik alkalommal csak közeliket vesznek, a távoli képeket meg egy másik nap veszik fel, így nyilván nem látszanak kamerák a távolikon, mert ugye aznap ott sincsenek.

lave

“A művésznő hangja és imázsa teljesen elhasználódott már a kommerszben”

Fura, a posztot olvasva pontosan ugyanez jutott eszembe egy általam igen kedvelt geek-yuppie bloggerről.

ekkerjoz

Zila
2008. Nov. 23. @ 9:42 am

“Nálunk sok minden negatív…”

Hát igen, ez a képmutatás országa, itt mindenki nagyobbat akar mutatni, mint amekkora, lásd autó és farokméret, hitel és betét aránya. Senkit nem lehet nevén nevezni, a cigány roma, a zsidó héber, a buzi meleg kell legyen.

Tegnap minket fikáztak, mert tejesek tüntettünk a pénzünkért, nekem gyakorlatilag a nyáron elvitt tejet még nem fizették ki, mert a felvásárlómat sem fizette ki a multi, de így van ez rendjén, mi termelők vagyunk ugye a parasztok, ezek a multicégek meg a kereskedők, ja, biztos.

Groteszk.

Zsozef, kiszeretnek belőled, ha támogatott postot írsz, egyesek szerint sokkal jobb lenne, ha önérzetes kocka módjára daliásan fikázódnál. Az a trendi (ez is egy milyen szó, émelygést keltő).

ekkerjoz

Viszont, ha megnézted a Bond filmet, írjál róla.
Legfeljebb azt hiszik majd, hogy a Broccoli örökös finanszírozta a postot. Persze csak akkor, ha jót írsz.

lave

Józsi, asszony-programon részt venni: örömteli kötelesség (lásd még: pelenkázás).
Írni valamiről, ami amúgy nem érdekel, de fizetnek érte: munka (lásd még: újságírás).

Nem tudom, hogy pelenkáznál, de újságírónak nem vagy jó.

Ezt eldönteni persze nem az én tisztem, de ha egyszer majd úgy alakul, hogy elkezd zuhanni az oldalletöltés, akkor a lehetséges okok között vedd majd számba ezt is.

Atti

Szerintem jó (újság)író vagy Józsi. Szeretem olvasni a postjaidat (futóblogon is). Bejön a stílusod. Üdv!

lave

Szóval ne trollkodjak, hanem legyek konstruktív? 😉

Mondjuk mi lenne, ha Google-módra a reklámposztok elkülönülnének azoktól, amik szponzoráció híjján is érdemesnak tartanál arra, hogy kikerüljön?
(Például: az összes reklámposzt sárga háttérrel az elejére stb.)

payskin

Vazze, Józsi, eldönteni ugyan nem az én tisztem, de sokkal jobb újságíró lennél, ha sárga hátterűek volnának a bannerhez kapcsolódó cikkek, és ha majd egyszer zuhanni kezd az oldalletöltés, ezt egészen biztosan nem kell számba venned a lehetséges okok között. A háttér színe a lényeg, fátter, ez mindent megold. 😉

airween

A Red Hat Chili Peppers – szerintem – a Jáksó-féle kereskedelmi gagyi ellenére is egy nagyon jó rock banda. Nem kell a Jáksó-féle gagyival foglalkozni. Lehet így is élni 🙂

A-D

Józsi, lave véleményéhez az alapot az szolgáltathatta, hogy az össz infó ami kiderül a cikkből az, hogy jól megvolt csinálva, meg hogy a csaj fehér ruhában tolja. Azért mondom, mert én olvastam volna róla részletesebben is. A következtetéséi egy kicsit messzire mentek, de nem alaptalan kritika. Nekem onnan tűnt fel, hogy valami nem szokványos, hogy elolvastam ezt a cikket(ami cím alapján érdekelt volna), de semmi érdemi infót nem kaptam… amúgy meg hiszünk benned 🙂

zotyorage

Szerintem nem az a baj, hogy a hirdetéshez hosszabb post-ot írtál, hanem Celine Diont nem megy ahhoz a képhez, ami eddig kialakult rólad, és ezért tűnik furcsának a post + hirdetés kombó. Ha Barbra Streisandról írsz, de nincs hirdetés – azért ez is fura lenne 🙂 – vagy valami apple cuccról írsz, ami hirdetés formájában is itt van, akkor senki nem szólt volna semmit.
Inkább az a folyamat érdekes, ahogy az ember idősödve “felhígul”, tuti, hogy pár éve hülyét kaptál (volna) Celine Diontól.
Ez a változás mindenkivel megesik, nálunk pl. az asszony és a lányom jóvoltából mamma mia őrület van, és néha már dúdolom is, pedig ha csak lehet kerülöm a filmet, mert gyatra… 🙂

wendriner

hát ez jó. Celine Dion és RHCP egy lapon.

egy mainstream pop/giccs-díva, meg egy csapat, amelyik a punk/funk/alterrockot megreformálta.

Tény, van igazság abban, hogy sokat hallani őket, de aki az alábbit elköveti, sohasem lehet kommersz.

http://www.youtube.com/watch?v=x9cX6ud5_q4