Ko-bakter

Tegnapi éjjel:

Kinn alszok a dolgozóban, mert hétvégén rossz volt a gyomrom, láz, ilyesmi. A macska velem alszik, mondom, oké, jöhetsz kis bitang. Becsukom az ajtót, mert Linda reggel korán megy el dolgozni.

Éjjel a macska zörög, hogy ki akar menni. Kiengedem. Becsukom az ajtót. Kisvártatva zörög, hogy be akar jönni, beengedem és nyitva hagyom az ajtót. Akkor mint valami mérgezett egér elkezd szaladgálni a lakásban, szellem-támadásokat és szellem-ellentámadásokat szimulálva. A fejemre húzom a kibaszott párnát. Aztán megint kapar. Kivágom és rácsukom az ajtót. Alig telik el kis idő, újra kapar.

És ez így ment egész hajnalban. Viszont reggel a kis köcsög édesdeden alszik.

KI A HÜLYE?

21 hozzászólás

sevenofnine

Bakker Józsi

Minden macska ezt csinálja. Enyém nekiáll a szőnyeget összegyűrni és a gyerek játékaival játszani 🙂

Ilyenkor fogom és kirakom a teraszra hogy hűtse le magát 🙂

deacon

gyereket kell tartani macska helyett. az legalább egy idő után megtanul éjszaka aludni.

Gábor

A múlt héten én is ugyanilyen beteg voltam, ugyanígy kint aludtam, a macska pedig pont ugyanígy basztatott.

_alesi_

Én attól tudok görcsöt kapni, amikor az reggeli ébredést megelőző félálomba beszűrődik valami zörgő-kaparászó hang, majd rá fél percre facehugger-ként telibecsókolja az arcomat az irtózatos bűzfelhő.
Mert az a tetves kis dög rendszeresen lefekvés után, vagy ébredés előtt öt perccel fossa teli az almát.

A.

Az en halaim sosem kaparnak. Ha tamadnak, annak semmilyen aukusztikus jelet nem adjak. Max etetesnel csobognak egy picit.

A.

Viszont a hazmeseterunk mindig reggel hatkor all neki havat hanyni, kiszabott kaparo hangot hallatva.

nyuwec

Allatnak lakason kivul a helye. Sosem fogom megerteni miert tartanak az emberek szobaban allatot.
Foleg azert sem ertem ezt a dolgot, mivel hiaba tobb ezer (macska) vagy tobb tizezer (kutya) eve haziasitotta az ember ezeket az allatokat, attol meg ok alapvetoen nem lakasban elo lenyek.
Gondoljatok abba bele, hogy egy embernek sem jo minden nap lakasban lenni, ezert is jarunk el dolgozni, kirandulni, bevasarolni, stb… viszont egy allat ezeket onalloan nem fogja csinalni -> vagy bealdozom a sajat idomet, hogy kielegitsem egy allat igenyeit vagy szivatom az allatot, hogy bezarom egy szobaba… ennek mi ertelme van?

_alesi_

nyuwec: nálunk azért van macska, mert két éve egy kellemes nyári naplementében a teraszra ballagott egy kis szőrcsomó és hatalmas szemeivel -melyben a nyugvó nap sugarai ragyogtak- ránézett a barátnőmre. Próbáld meg ilyenkor egy nőnek elmagyarázni a “Nem” szó jelentését.

rog

de vajon az mér van, ha nyitvafelejted az ajtót, a kerből egymás hegyénhátán nyomul be a kutya meg macska. és gyakran megesik hogy ha megpróbálom kizavarni a kutyát, akkor a hangulatától függően morog vagy vicsorít is rám 🙂 a macska meg lehorgonyozza magát a padlószőnyegbe 20 karommal és olyan hangokat hallatt mintha vissazfelé fésülném egy drótkefével.

na jó..
a kutyámat megértem, mert ő szobakutya volt élete első 5 évében. és elég nagy törés leeht neki a saját kert a kutyaól.. 😀 de a rohadék macskának amióta él, tilos volt a lakásba lépnie. mégis úgy adja elő mintha én lennék őnála vendégségben 🙂

nyuwec

Alesi: hat bizony az eletben meg kell hozni nehez donteseket, ezek koze tartozik a parvalasztas is 😉

Hassan

Rog: Anyáméknál (“tanyán”) otthon meg van a hierarchia: főnök az ember(leginkább az apám), a házba kutya/macska nem mehet be, még a macskák sem akartak soha. Alattuk helyezkednek el a kutyák. Parancsnoki pozícióban a 2 kuvasz(fiú/lány), ez a generáció már csak nagyon kivételes esetben foglalkozik a macskákkal(akár együtt is ehetnek/alhatnak velük, de nem volt mindig így), ezért eléggé el is szaporodtak a háztáji cirmosok(ehhez tudni kell, hogy ha betéved egy macska akkor az is kap enni, ha egyáltalán az idegen macskák idemerészkednek). A 2 kuvasz a pulinak(lány) ossza le a macskák megregulázásának feladatát, amit ő nagyon szívesen lát el. Különös tehetséggel és furfanggal oldja meg a dolgokat (bántani nem bántja őket). A macskák meg csak vannak. Mindig van 4-5. Sose nevelte őket senki. Nagyjából önellátóak, erdőn-mezőn vadásznak egerekre meg mindenfélére, bár ők is kapnak rendszeresen kaját. Elég keményköpésű vidéki macskák. Egyszer lehidaltam, mikor az egyik a tetőről leugorva, az ott elrepülő verebet leszedte.

doors

bizonyára valamit félreértek, de ha mégsem, akkor miért nem lehetett csak 10centire nyitvahagyni az ajtót, hogy egy macskafej kiférjen? 🙂
Inkább felkeltek 3szor egy éjszaka, mint hogy esetleg reggel véletlenül meghalljátok a másikat? 🙂
No comment 🙂

Lemúr Miki

A mi macskánk ma hajnali négykor elkezdte vadul kaparni a fejemnél a díványt. Szitkozódva meglengettem egy pólót és próbáltam telibe találni vele, erre azt hitte, hogy játszani akarok. Két perc múlva odajött és közvetlen közelről bámulta az arcomat, amíg fel nem keltem.

eFi

A mienk mostanában azzal szivat, hogy addig nyivákol, míg ki nem engedem a konyhaajtón, aztán rohan egy 2 perceset kint, majd jön a dolgozósarkom ablakához és vadul követeli, hogy azonnal engedjem be. Köcsög.

Aszfaltbetyár

nem vagyok macskaellenes, de Kobaknak bizony alapállapotban egy igen gonosz, mondhatnám GECI arckifejezése van neki sajnos. szóval ő tulajdonképpen már ránézésre is ilyen, hogy ezt a fajta magatartást lehet tőle elvárni, úgyhogy egyenes, derék jellem, nem kamuzik 🙂

Balazs

A mi macskank szimplan kinyitja az ajtot. Merthogy megtanult felugrani a kilincsre. Azota kulcsra kell zarni a szobakat, ha nem akarunk veletlenszeruen a fejunkon atgyaloglo macskat.. ejszaka nem mindig praktikus 🙂

susie

Jozsi, kiskoraban elrontottad a macskat, most mar mindegy! Bar ha nagyon turelmes vagy, megprobalhatod megnevelni, de szerintem te elobb adnad fel, mint Kobak 🙂 Kb. 1 hetig fogja ejjel kaparni az ajtot, mielott feladna. Az enyem neha probalkozik, nyavog, kapar, de en megkemenyitem a szivemet. Tiz perc utan szomoruan visszamaszik a kanapera 🙂