(Már majdnem) itt a hétvége!

Tápoljuk fel magunkat Good Old Gamesekből! Komolyan, tavaly december óta figyelemmel kísérem a csávókat és nagyon tetszik, amit és ahogy csinálnak.

A dolog premisszája egyszerű: lepaktálnak mindenféle kiadókkal és újra kiadnak klasszikus játékokat néhány dollárért. Teszik mindezt úgy, hogy leszedik a “másolásvédelmet”, adnak hozzá PDF manualt, korszerűsítik és tesztelik a kódot, hogy fusson Vistán / XP-n, sok esetben a kiadó ad nekik extra anyagokat, mint nagy felbontású képek, soundtrack ez-az, így kapjuk meg a csomagot.

A mostani hír: a UBI Softtal megvan a szerződés, jönnek a játékok!

Ki ne emlékezne a Prince of Persia legelső igazi 3D részére? Elképesztően jó és hangulatos játék volt, imádtam. (Sajnos a legutolsó liftes kurvahosszú harcon nem tudtam átmenni, azóta is nyomaszt.) De ajánlanám a még retrósabb embereknek a Cannon Foddert is.

Az egyetlen bajom, hogy nincs gaming PC-m a lakásban, de nagyon szeretnék egy C64 skinű darabot. Egyből megvennék néhány anyagot, sajnos így Mac-en ez most nem realitás (VMWare Fusion alapú 3D gaminget felejtsük inkább el egy ideig).

23 hozzászólás

Hassan

A Beyond Good & Evil nagyon jó cucc. Musthave. Ez is olyan játék ami megérdemli, hogy meglegyen eredetiben.

The Hedgehog

Igen-igen BG&E faszányos és baromi jól megkomponált cucc. Ügye jön a második rész is valamikor. Ajánlom én is!

A GOG-hoz visszatérve. Nem csak maga a szolgáltatás igényes, hanem maga a weboldal is. Egy minden téren patentul összepakolt site. Csodájára járok… Tessék figyelni: http://www.gog.com/en/error/404

Mik

A Beyond Good & Evil tényleg nagyszerű darab, a hülyés áruházláncban szoktam látni még mostanában is olyan 1500-2000 HUF között.

Tényleg próbáld ki, megéri. Remélem lesz belőle post is, hogy minél többen kipróbálják.

Dewla

Fátter, a gaming pc-re egy megoldás, hogy bootcamp-el felraksz egy win-t a MBP-ra, és azt futtatod VMWare-el ablakból ha csak word meg ilyenek kellenek, de ha játszol, akkor bebootolsz direktbe a windows-ba aztán mehet a móka. Annyira azért még nem számít gyengének a 8600M GT. Én a Witchert vittem végig a minap ilyen formában (magyar szinkron!!!) és teljesen jól ment a gép. Azóta így használom a vmware-t.

Hátrány, hogy a win-nek le kel csippenteni valamennyi helyet a bootcamp partíciónak, és ha win-be bootolsz akkor nem látod a lemez többi részét, szóval annyit kell adni neki, hogy játékok is férjenek. A Win-es partíciót simán látod viszont Mac alól, szóval nem elveszett hely.

FeGa

Beyond Good and Evil emberek az a világ legjobb játéka ami akkorát bukott mint amennyire jól sikerült. Kötelező vele játszani annyira egyben van az egész. Story világ desgin. 10 dollár pedig bagó érte.

PeBa

Thanks for the heads up Fátter, 10 dollár túró ezekért. Játékiparban le kell maradozni 3-4 évet, és akkor egész olcsón megúszható a dolog.

fogtunder

a sands of time legidegesítőbb harca volt a liftes, egyetlen mozdulat végtelen ismételgetésével és némi szerencsével meg lehet csinálni, de nem élveztem. viszont a játék többi nagyon jó.

de a fallout 1-2 mindent visz. megcsinalhatnák xbox arcade játéknak, kicsit felturbózott grafikával a remake-jét. már mennék is a pontokért.

Dewla

Már meg is vettem a Fallout 1-et. Komolyan mondom el fogom kezdeni újra!!! És azok a bónuszok, amiket adnak a GOG-nél! Avatarok, hátterek, concept art, soundtrack. 1200 körüli forintért.

War. War never changes.

Credo

Nem a Prince of Persia 3D volt az első 3D-s PoP, vagy az nem volt igazi 3D-s? Nálam az kimaradt, ezért nem tudom biztosan.

A GOG-osok valóban odatették magukat, eléggé paráznak tőlük a nyugati nagyok is a DRM mentesség miatt.

A BG&E nagyon jó, sajnos a nagy kritikai siker ellenére nem fogyott jól, így sok évig kérdéses volt a folytatása. Végül azért zöld utat kapott, már hegesztik. Egyébként mintha most jelentették volna be a BG&E-t PSN-re is (nem tudom PS3 és / vagy PSP, csak fél szemmel olvastam).

Malachi

wááá!!! beyond good&evil vistára!!! milyen elképesztően remek hétvégém lesz emberek!

örök hála józsi! ÖRÖK!

balint

Credo: de igen, az volt az első 3D-s prince. Kár, hogy kb. irányíthatatlan volt és akkorát bukott, hogy. Viszont a többi 3D-s rész már nagyon ott volt, speciel szerintem a Warrior Within simán benne volt az évtized három legjobb játékában.

Gog pedig überfaszaság.

vhunor

Pedig nem is vészes az a liftes rész 🙂 Többször is végigjátszottam anno, és most, évek múltán a húgom játszott vele, és elakadt a liftes résznél, és meglepetésemre első próbára elkalapáltam a homokembereket.

Azt viszont a mai napig nem értem, hogy Michel Ancel zseniális játéka (Beyond G&E) miért bukott meg a kasszáknál, miközben a szaksajtó (és az a maroknyi ember is akik játszottak vele)az egekig magasztalta.