Tapsolom a pénzt

fds megkérdezte tőlünk, hogy mit érdemes letölteni az újdonsült iPhone-jára ingyen. Nos, gondolkodtam a dolgon, de kb a Palringo Instant Messenger, a Skype, a Shazam és néhány Google alkalmazás van csak ingyenesen nekem. Az összes többi néhány dolláros cucc. Az App Store-ban sajnos az van, hogy 1-2-5 és 10 dollárokból gyorsan összejön ám egy százas!

Én most az alábbi két dolgot szereztem be. Hétvége van, lazítsunk. Az elsőt valaki vagy ismeri, vagy nem, 6 dollár. A képek lehet, hogy bizonyos körökben okoznak egy kis szívdobogást. Amennyiben igen, úgy itt a link. (“The Silents” — mond ez a név bárkinek bármit?)


itt látszik, milyen szép!

A másik dolog az a bizonyos 10 dolláros iPhone taszk menedzser alkalmazás, ami a No.1 helyet foglalja el a store-ban, a neve: Things (App Store link). A weblapjuk beszarás szép és elegáns, megnéztem az intró videót, zokogtam. Lehet, hogy ez lesz, ami felváltja végre a notes.app-ot? A Mac-es verzió elég húzós, 50 dollár (10 rugó), viszont most 10% discountot kap, aki beírja a promó kódhoz, hogy “Einstein” — a DF-en fut egy promóciójuk.

Dollár most jó áron van, erősödött a forint, érdemes venni iTunes creditet. Én pont most vásároltam. Boltokat illetően az általam ismert egyetlen létező megoldás a Digitalbridge.hu — de ne a weblapot használjátok, hanem írjatok direktben Jofkovnak, címe: digibridge gmail com. Én 200 dolláros egységekben szoktam venni, úgy megy a dolog, hogy megírom neki, aztán megegyezünk az árban (befolyásoló tényező az árfolyam), elküldöm a dellát valami haverjának magyar bankfiókba, aztán emailben visszaküldi a kódot. Van átfutási idő, ezért előtte le kell vele egyeztetni a dolgot. Én július 17-én fizettem és 22-én küldte a kódot, viszont nyaralni volt épp. Mondom, egyeztetni kell. Viszont ajánlom, soha nem volt semmi gondom a kódokkal, minden ment csitti-fitti módon.

35 hozzászólás

Orosz Péter

A Thingsről érdemes lehet még tudni, hogy David Allen Getting Things Done néven összefoglalt problémamegoldási filozófiájának kirívóan legszebb számítógépes leképzése.

(Fontos, hogy a GTD-nek semmi köze a számítógépekhez, de az abban megfogalmazott elvek zöme hálásan komputerizálható.)

Allen könyve lassan tíz éves, és bár ötletei időtlenek, megoldásai részben elavultak, illetve részben tükrözik eredeti célközönségét: vállalati menedzserek módszereihez és eszközeihez idomulnak.

A Things annyiban lép ezen túl, hogy elfogadja: egy szellemi munkát végző dolgozónak a számítógép ma nem a füzettel és a telefonnal egyenrangú eszköz, hanem minden munka alapja.

Tavaly augusztus óta használom, olyan eszközzé vált közben, mint csak a legjobbak: észrevétlen, segítő része az életemnek. De mindenképp szerezzük be hozzá a könyvet.

Rafináltan okos, számos ötletének szellemessége csak hónapokkal később válik nyilvánvalóvá. Érdemes időnként újra is olvasni.

Zephyr

Amikor Amigára megjelenta Fantasies a Dreams után, mindenki oda volt érte, imádtam, imádtuk. Jó látni, hogy iPhone-ra is átpakolták… Derék.

salvor

6 évesen kaptam karácsonyra egy Amiga 1200-t. A Pinball Fantasies volt az első játék amit kipróbáltam rajta és végül hajnal 3-kor parancsoltak ágyba, addig _megállás_ nélkül lőttem a golyókat. Leírhatatlanul jó érzés újra hallani a zenéjét és látni ezeket a pályákat.

fordferlén

Á eset: szinte látom, hogy fullad meg a haverod, ha csak 30 gyerek elkezdi nyüstetni a kredites játék ügyében. Bé eset, hogy magad is azt gondolod, csak két iPhone-os gyerek olvassa a Plasztikot és az overload veszélye nem áll fenn. A következtetést mindkét esetre meghagyom a következőknek. 🙂

eFi

GTD: én nagyon sokáig Things és OmniFocus között hezitáltam. Még soha egyetlen egy trialt sem kínoztam addig, mind ezt a kettőt – végül a Things mellett kötöttem ki, dacára annak, hogy a sok trashed item képes belassítani a Things-t és csak WiFi sync van. Bízom abban, hogy a srácok majd egy szép napon változtatnak a dolgon (=push) és akkor hozsanna.

A Things limitjeinek ellenére ma is a kedvenc alkalmazásom.

newl

Things a desktop változata nélkül félkarú óriás. Hosszabb bonyolultabb dolgokat beírom a gépen aztán csak elindítom az appot a szifonon és már rajta is van minden. Hoszabb smseket is thingsbe írom aztán szinkron és copy paste.

moikboy

Remélem lejjebb megy az ára a pinballnak, mert az egyik kedvenc játékom, de ennyit mégse vagyok hajlandó kicsengetni érte. Meg aztán az Asphalt 4-nél is megszívtam mikor megvettem €4.99-ért, és egy hónap múlva €0.79-ért dobálták…

rog

🙂 én meg most jól leszedtem a pc-set és dosboxból kezdtem el vele bohóckodni(party land).
bakr, el is felejtettem, hogy ez ekkora játék volt annó. egy 12mhz-s 286-oson toltam, és úgy rémlik akkoriban ilyen kevés pontom mint a screenshoton van, azért elég ritkán volt csak.;) de billentyúzetről biztos könnyebb játszani..

ja és milyen hmm.. jól mutat már a fehér macbookon a fullscreen dos prompt! 😀

greg

A Global Trash demójuk meghatározó élmény volt számomra, azt hiszem kb ott döntöttem el én is megpróbáltatom magam a demoscene-n. Mikael Baller és Jesper Kyd nevét imába foglaltuk, hatalmas hősöknek képzelve őket.

Ez kb 15+ éve volt. 🙂

Credo

Egyik örök kedvenc. Az megvolt, hogy nem csak az eredeti fejlesztőcsapat, a Digital Illusions demoscene alapú (The Silents), de a PC portot is demósok csinálták, a Spacepigs? Egyébként szinte mindenre portolták már, sokat tologattam GameBoy Advance-en is (a Pinball Challenge Deluxe pakkban).

A végére, ha már volt itt többször szó legendás játékok C64 portjairól, íme az évek óta készülő Pinball Dreams C64 ígéretes demója: http://noname.c64.org/csdb/release/?id=32484

srv

Azt hiszem, ezek az élet apró örömei között igen előkelő helyet foglalnak el nálam, hogy megy iPhone-on a Pinball Fantasies meg a Pinball Dreams… Mennyi időt beletoltam én ezekbe anno, te jó ég… Netto hónapokban mérhető 🙂 DOSBox-ban már rég ott figyel, Illusion-szel meg Dreams 2-vel együtt. Partyland-en nekem 5-600 millió rémlik, Speed Devils-szel 1 milliárd fölött, persze rendes gépen nyilván könnyebb, már csak a normális méret+billentyű miatt is. De majd adagolom én is az iPhone-os high score-okat 😀

ironyice

Ingyenes appok kozul:
– Nimbuzz
– Discover (halozati meghajtokent lathatod a szifont)
– Tweetdeck (mindenkinek aki szereti) 🙂
– BatteryStatus
– Trailers Lite (mozielozetesek)
– Admit One (mozimusor)
– GPSLite
Sajnos meg mindig csak az ingyenes dolgokat tolom enis. Nem valtottam dombornyomott kartyat, de talan jobb is, mert biztos, hogy osszejonne az a 100-as. 🙂

doors

nagyon OFF, de bash.hu #76162

bedemarton: Tovább büntetek: nem elég, hogy a Twitterre is küldöm (sőt: spamolom) EPIC módon a Tumblr-posztjaimat, de most bekapcsoltam Facebookban a Twitter appot
cvikli: Gátlástalan flooooooood.
bedemarton: Már le is hide-oltalak!
cvikli: Rábasztál, mert még nem írtam alá a szabadságodat :DDDDD

moikboy

Egyébként az iphone kontrolljaiból adódóan kurvanehéz kimenteni a golyót, pedig sima klaviatúrával szépen megy… Rázogatás = nem menő :/

doors

én Pay-Pal-al tapsolok. 🙂
Steam-es progik, iDefrag…

Még jó, hogy nem kártyával használom a Paypalt, hanem pénzráutalással, 100€-nként. Annak meg 3-4 nap az átfutása. Addig ami hülyeség, arról lebeszélem magam többnyire.Ha van rajt pénz, akkor nincs ez a szűrő. 🙂

moikboy

Á basszus, pedig kijött a C-R-A-Z-Y és pont akkor csorgok le mikor 5milliót ér mindegyik target. De most nekifekszem és revansot veszek!

napos2600

tegnap majdnem dunába dobtam a telefont: 36 millió és a screenshot közben lecsúszott az ujjam a lenti gombról (tudom lúzer) és már nem tudtam a nevem se beírni, annyira kiléptem. 🙂

moikboy

Lehet, hogy csak nekem új taktika, de az imént kipróbáltam, hogy ha folyamatosan loopokat lövök (minden harmadik után egy betűt kapunk a CRAZY-ből), akkor gyorsan fel lehet tornászni a pontjainkat – nekem elsőre sikerült 29 milliót összehozni.

medoc

egy féloff kérdés: ha telefont váltasz, akkor az új iphone-ra is át tudod syncelni a megvásárolt alkalmazásokat?

napos2600

viszont ha újratelepíted a géped és visszatolod a feltelepített itunse mappáiba a mentéseidet (win), akkor jelzi, hogy ennek a gépnek nincs joga a telepített alkalmazásokhoz, szeretnéd áthozni? és ha igen, akkor elmondja ez volt a második az ötből ilyen lehetőséged.