Jön a PS3 slim szeptemberben

Csökkentett ár, csökkentett fogyasztás, csökkentett méret és 3.0 förmver. Európai ára 300 euró lesz, elképzelhetőnek tartom, hogy nem ugrik 100 fölé az új modell ára.

Érdekes egyébként a Sony PS3 karcsúsításának a híre?

Most a minap volt egy hármas beszerzőköröm, angliából rendeltem játékokat. Rövid összefoglalóm következik, mindegyikkel kb fél órát játszottam.

I. Super Smash Bros. Brawl (Wii) — határozott és pofás, látok benne fantáziát

II. MadWorld (Wii) — szörnyen jó grafikának tűnt az elején, de egy egyszerű beat-em up, amiben a tesztem során végig ugyanazt kellett csinálni, eluntam hamar. Ettől függetlenül lehet, hogy visszatérek rá, mert SEGA minőség a jobb napokból.

III. Bionic Commando (PS3) — hittem benne, de rémes játék, nem a megszokott Capcom minőség! (Nem is véletlen, ugyanis nem in-house játék.) A grafika is toy, a pisztollyal lövés meg olyan, mintha csúzlival tüzelnénk. A lengéshez roppant sok gyakorlat kell. Uninspiratívvá vált nagyon hamar.

IV. Megvettem még a Virtual Console-ból a Legend of Zelda: Majora’s Mask-et. Annak idején kimaradt. A három közül ennek van a leggagyibb grafikája, viszont határozottan kellemes játéknak tűnik, izgalmas az Ocarina után.

26 hozzászólás

a tatu

a régi modell is ~85k HUF 400€-s ár mellett, a slim csak nem néz be 100k fölé 🙂

a karcsúsítás annyira nem is érdekes, inkább az “árzuhanás” (400$/€-ról 300$/€-ra).

Barnabas

MadWorld – Egyik haveromnál toltuk nem kis italozás közben/után olyan hajnali 4 magasságában.. hát rommá röhögtük magunkat rajta. Amúgy olyan “sit down at home alone and play” felfogásban valószínűleg tényleg marha unalmas.

Chriss

Józsi bazdmeg ne mond már hogy nem tetszik a Bionic Commando mert kitérek a hitemből 😀

.r.

hát a sony azért tud valamit design terén.. ez a ps is kuvva jól néz ki 🙂

egyébként nekem 40g-s a gépem.. tud valaki TUTI infót, hogy lehet cserélni nagyobbra a HDD-t? nem az érdekel, hogy lehet-e (mert lehet) hanem a konkrét megvalósítás menete 🙂

bionic commandó nekem sem jött be.. nagyon nem.. viszont az Afro Samurai nagyon is! Samuel l j nagyon ott van 😛

Dewla

Engem érdekel a PS3 vékonyodása. Nekem omrótlannak tűnt az első, az általad “multi platform setup”-omba ezt már meg fogom vásárolni. Azért nyilván kell hogy olcsóbb is legyen.

Játékokról, eleve furcsállom, hogy a Bionic Commandot a rengeteg negatív review ellenére megvetted és ha már a nagy előd miatt tetted akkor is miért Wii-re? Multiplatform játék, van X360-on és PS3-on is. Abban reménykedtél, hogy a lengetőzésre valami fergeteg irányítást találtak ki. Most hogy így belegondolok Wii-re ami jó játék szinte mind exkluzív. Multi platformnál szinte mindig jobbak a többiek persze érthető okokból. Van egyáltalán ellenpélda?

Zelda Majora’s-nak utána nézek. Szeretem nagyon a régi Zeldákat, de sajnos az Ocarinát bár megvettem a Wii Shop-ban, nem bírom játszani. Érzem, látom benne az értéket, de 2009-ben 130 cm-ben ezzel a grafikával nem tudok 40 órát együtt tölteni. Ha lenne hordozható port, mondjuk iPhone-ra már ugranék is. A Minish Cap-et és a Link to the Past-ot is végigjátszottam DS-en szóval nem az hogy csak a jó grafika kell nekem…Lehet a 3D hőskorát nem bírom elviselni. A Wind Waker rajzfilmeszerű grafikáját pl. imádom.

kryss777

Madworld nagyon érdekelt, egészen addig, amíg ki nem próbáltam. Egyedül a látványvilág és a kivégzések komolyak, de nem láttam benne semmi igazán megkapót.

Bionic Commando pedig számomra az év egyik legjobb akciójátéka volt. Csak néhány ember kedveli, de az nagyon. 🙂

(Xbox Live-on, az Arcade szekcióban csekkold a Shadow Complex-et. Jópofa, régivágású (félig) 2D-s lövölde.)

greg

Méret csökkenés nem vmi drasztikus, az cucc mélysége talán még nőtt is (“jobban kilóg a polcról”), a fogyasztás még szimpatikus, de még így is 250W… ha nem is mindenki ZÖLD, azért annyi haszna van, hogy ennyivel kevesebb hőt is ad le a vas, még halkabb lehet a masina.

de ahogy írod az ár lesz itt a kulcs változás. 300 euró és megugorhat a vas népszerűsége. főleg ha szeptemberre raktáron marad egy rakás régi vas, azokat meg majd jól beakciózzák. de ezt már kiveséztük:
http://konnektor.org/index.php/2009/08/sony-prezentacio-ps3-slim-es-tarsai/

ja! ami fontos lehet mert a PUHA PÖCS SONY MAGYARORSZÁG még mindig nem intézett magyar PSN Store-t, de jönnek az euró alapú PSN (prepaid) card-ok, amivel talán egyszerűbb lesz a többi szerencsésebb európai ország store-jában vásárolgatni.

Bau

En viszont xbox360 slimet szeretnek, 200 euroert,
passziv hutessel es 100 watt fogyasztassal.

Dewla

Jah a két Wii-s borító után valamiért azt gondoltam Wii bevásárlást tartottál 🙂 Na erőltetem majd még a Zeldát…

tomsolo

A Super Smash Bros nekem nem jött be egyáltalán.

A Madworld az nagyon rendben van, csak rá kell érezni az ízére, sajna egy idő után elég nehéz lesz.

Wii-re egyébként ha maradt még zsé, én NyxQuest: Kindred Spirits ajánlanám.

pigeon

szomoru hogy major update a sony-nak ikon csere szintu valtoztatasokat jelent max 🙁

addikt

Ne röhögjetek!: ps3-at lehet egérrel irányítani, mert nekem a joy a konzol rákfenéje?.

Credo

Csak pár érdekesség a PS3 slimhez (bár nem nevezik hivatalosan így, tehát valószínűleg ki fog futni a nagy, és ez lesz helyette), hátha valakinek hasznos:

Nem lehet rajta Linuxot futtatni (talán érett valami exploit), ezt természetesen feature-ként listázzák.

Ez sem PS2 kompatibilis, amit szintén úgy adnak el, hogy senkinek sem kell már a funkció, mindenki váltott next genre.

Elhagyták a Spider-Man fontot, és PLAYSTATION 3-ból hivatalosan PlayStation 3-ra nevezték át a masinát.

Az usákoknak természetesen 299 dollárért adják. 57 rugóért már igazán jól hangzana.

draven

Én azt a spider-man fontot (konkrétan az b+, elképesztő) sose értettem, de még inkább nem hittem el. A mai napig mindig rácsodálkozom, amikor elsétálok mellette.

Komolyan mondom minden egyes alkalommal öröm volt belépni a Store-ba, mert láthattam végre valami épkézláb typot, ami a géphez kötődik 🙂

Marci

Valamint nem tudja lejátszani a PS2-es játékokat és megszűnik az oprendszer telepítési funkció (Linux), hurrá árcsökkenés! Hurrá slim!

Az Ember, Aki Létra Akar Lenni

Most akkor mit érdemes inkábbvenni, XBox360-at vagy PS3-at? (Elsősorban szólójátékhoz, szóval a Wii nem igazán opsön.) Nagy a dilemma, mert a boxot lehet okosítani, viszont állítólag megbízhatatlan a hardvere és hangos, a PS3 meg drága, okosíthatatlan, és egy régi eset miatt jó ideje bojkottálom a Sony-termékeket, viszont szépek és nagy választékúak a játékok, meg ugye a bluray… Szerintetek?

fabrik

szívesen nyilatkoznék elfogulatlanul, de…
csakis PS3-ra adj ki forintot! 🙂
két év után bátran állíthatom (még így is, hogy gyakorlatilag ha cserélni akarnám az újra, eladhatatlan lenne) minden a gépre, játékra kiadott pénz többszörösen megtérül. egyszerűen a gép hozza, amit mindig is elvártam tőle: teszi a dolgát mindenféle probléma nélkül. ha jól tudom, ez a boxokról nem igazán mondható el.

fabrik

ja igen, még annyit hogy a játék line-up erősen beérett, tucatszám kapni a használt (de szinte új állapotban lévő), illetve a “best of” kategóriájú, jelentősen csökkentett árú játékokat, továbbá az idei karácsonyi-jövő tavaszi felhozatal is igen impresszív. ha érdekel a mozgásérzékelős móka, akkor megint csak a ps3-at tudnám kiemelni, fényévekkel a m$ előtt járnak.

xboxowner

csakis xbox!
több és jobb játék.
több exkluzív cím.
xbox live és az ottani kismillió kontent.
jobb ár.
jobb szervíz. ha bármi baja van a futár hozza-viszi a konzolt, a ps3-at meg cipelheted a szervízbe.