Hétvégi iPhone játék TIPP

Wolfenstein RPG! (app store link)

Most bevezető áron 3 dollárért vihető. A héten jelent meg, kiadásának napján nem volt elérhető a “magyar” store-ból, remélem ez már változott azóta.

Sokkal jobban élvezem, mint a 3D shooter wolf-ot, ami a zsanrát definiálta és maga Carmack portolta a platformra. Egyszerűen nem tudom letenni. Családi konfliktust képes generálni, olyan szinten jó cucc. (A minap vettem meg a szintén leárazott Doom Resurrection-t is, de az nem ilyen klassz szerintem.)

A játék modellje meglehetősen egyszerű, sokak által ismert: körökre osztott módon lehet mozogni a pályán, gyakorlatilag “kockánként”. Ebben az értelemben kockásfüzetre rajzolhatók a térképek, igen, úgy, mint annak idején az RPG játékokban. A grafikája is teljesen olyan, sprite-ok jönnek, aztán mehet a hack-and-slash. Forgás nem számít “időnek”, csak a mozgás.

Nekem azért tetszik nagyon, mert a régi ilyen típusú játékokat juttatja eszembe. Eye of the Beholder ugrik be, amiben nem is volt térkép és rengeteget bóklásztam benne. Itt is megvan minden, ráadásul nem csak kazamatákban vagyunk, hanem kastélyban, faluban. Vannak benne minijátékok, csirkéket kell célbajuttatni, egy másik formával meg kártyázni, roppant élvezetes játék közben belebotlani ezekbe a dolgokba.

Apropó, EoB! Címképernyő volt az első “igazi” VGA-s cucc, mennyit sírtunk, milyen gyönyörű:

Maga a játék pedig:

Gagyi? És ez konkrétan kevesebb pixel, mint ami a szifonon van! Annak idején zokogtunk ettől a cucctól!

De vissza a jelenbe. A játékmenet a szokásos: keressük a tápot, aztán tápoljuk magunkat, lehet injekciós tűkkel tápot magunkba juttatni egy-egy komolyabb harc előtt, sőt, még injekciós táp-kotyvasztó gépekkel is lehet találkozni, ahol kedvünkre állíthatjuk elő a tápot.

Találkozunk NPC-kkel, a dialógusok kifejezetten jól vannak megírva, már voltam pályán, ahol autóval kellett menni és onnan lőni. Komolyan mondom, minden sarkon valami meglepetésbe botlok. Extraként az eredeti Wolf bizonyos hangjait is megkapjuk: achtung, mein Leben stb.

Az interface nagyon egyszerű, könnyen tanulható. Az egész játék kivitelezése csodálatos, egyszerű, tartalmas, élvezetes. Semmi hibát nem találok benne. Akik kedvelik a régi hangulatot új köntösben, mindenképpen próbálják ki, 3 dollárért ajándék.

IMÁDOK KALANDOZNI!!

20 hozzászólás

Tyler

Pont az Eye of the Beholder (stilus) es a Wolfenstein RPG (Carmack) keresztmetszeteben talalhato a DS-es Orcs & Elves, de meg egy sort sem lattam rola a klaviaturadbol. Radar alatt maradt, vagy nem erdekel?

Lam

Eye of the Beholder, hát igen, most elmorzsoltam egy könnycseppet.

para

ez a winkler egy undorító ember, rasszista, homofób, beképzelt.

egy undorító hörcsög…

flynn

úristen, hogy imádtam az eye of the beholdert. most aztán visszajött egy rakás régi emlék.

nyenyec

Eye of the Beholderben volt egy madár-emberes szint, ahol észrevettem, hogy hol generálódnak újra minden N. lépésnél a szörnyek.

Azt csináltam, hogy rájukzártam az ajtót, aztán egy hosszú folyosón előre hátra gyalogoltam percekig (kurzor előre-hátra-előre…) Mikor jó sok generálódott, kinyitottam az ajtót és “Cone of Cold, bitches!” kiáltással kipusztítottam őket egy lépésben.

Elegendő ismételgetéssel nagyon gyorsan lehetett szintet lépni.

para

adrian, megnéztem pont egy videót róla, és gondoltam itt mindenki olvassa, hogy mi a véleményem arról a hörcsögről.

pappito

EoB, gec! 🙂
a grafikája miatt kibékávéztunk egymáshoz a halál faszára, hogy “esszigyedecsém, leszarodacipőd”

azt hazudtuk magunknak, hogy “majdnem amiga!” 🙂

para

Konkrétan ezt: Interview with Sarolta Monspart a videót meglátva jutott eszembe az amikor józsinak küldött egy SMS-t a melegekről, mindjárt idézem.

para

MMS 2009-ben érkezett az iPhone-ra. Ezt a postot keresd. Szánalmas, undorító megnyilvánulás, de az egész ember az…
..
..
..
Most rá gondoltam és majdnem elhaltam.

pappito

aki melegekről küld sms-t az rasszista? nem követlek igazándiból…

itt a gyárban még videót se tudok nézni

Zila

@para: szetoffolod ezt a postot, ird meg Winklernek a velemenyedet, ha ennyire fontosnak tartod. Az en velemenyem az, hogy az vesse az elso kovet, ki maga buntelen…

DnP

Secreteket rendre nem talalom meg( 1 falrobbantos es egy kutbamaszos megvan). A falakon magasban levo Wolfenstein plakatokkal mit lehet kezdeni? Probaltam sniperrel adni nekik de semmi.
Perpill a masodik autokazas utanni szinten nyuzsgok… nagyon jo kis game. Syringeket meg nem hasznaltam semmire, vagy 100 ott figyel a szatyorban, eccer csak jo lesz valamire.
Legjobb poenok a sirfeliratokon vannak, pl: meghalt Doom RPG ben es hasonlok 🙂

greg

Józsi! A minigore-t leszedted-e már??! 3000 pont nálam a rekord, lehet puposkodni! FB2 is nemrég kezdte el nyomni, első nap olyan 7-900 körül láttam teljesíteni.