Toad to Live – Live to Toad


még több zaj!!

Tovább folytatódik a blog megújulási folyamata egy iteratív dizájnnal. A grafikával egyenlő hangsúlyt kapott a blog egyéb részeinek további szerelgetése, finomítása. Immáron működik rendesen a keresés, van normális archívum oldal, súlyozott kategóriafelhő, aloldalon a friss posztokra linkek, és az elmúlt 12 hónap posztjainak gyűjtőoldalára vezető link.

A blog dizájnja is fejlődésen ment keresztül, ám iteratív folyamat, nem drámai változás. (A drámát egyelőre kihagyjuk.) Jobbára dizájnban is technikai változtatások történtek, korszerűbb, nem széteső CSS vbali jóvoltából és más apró korrekciók.

Távolról sem vagyunk még kész, de most levetettünk egy régi ruhát.

70 hozzászólás

klarky

Nekem kifejezetten tetszik!

(Nem lehetne a Milyen nap van most? kérdést lecserélni Milyen nap van ma? -ra? Nekem a mostani olyan fura…)

ac3

nemakarom jo magyar modra leszolni, de kicsit kaosz jellegu lett

rog

nekem jobb volt hogy 2 két oszlop volt. ennek olyan túlzsúfolt hatása van, hiába van ugyanannyi elem a képen. viszont ha nagyon átszabod, lehetne végre kevesebb post a címlapon egyszerre. csak a betöltési idő miatt.

sjuknoah

annyi csak, hogy kereses inputmezo viszont jobb oldalra valo, apple hello 🙂

_alesi_

Nem rossz, elso blikkre jopofa. En mondjuk nem rajongok a haromhasabos témákért, ahol a két sidebar közrefogja a tartalmat, de ez magánügy.

helloszabi

abszolút konstruktívan:
– a kereső tényleg jobbra való
– a tagfelhőt használja valaki egyáltalán? szerintem a friss komment lista sokkal hasznosabb, ezért azt kellene felülre rakni
– rss értesítés helyett az rss feed is megfelelő lenne (ennek a közösségnek legalábbis)
– és elsőre talán zajos az új elrendezés, de megszokjuk hamar

marchello

szerintem:
– a Márió keze feletti és melletti/alatti fehér részektől nekem hiányérzetem van (de ez lehet csak 1920x1080as felbontás mellett zavaró)
– a menüelemeken megjelenő lángnak (?) szerintem csúnyán van levágva az alja
– a bal oldali hasáb és a szövegtörzs között jó nagy a margó. azt még nemtudom eldönteni, hogy ez most jó-e vagy rossz, mindenesetre fura.
– kommentboxban miért mentek össze a betűk? betűtípus sem ez volt

amúgy tetszik. hajrá, így tovább!

Chriss

ezaháandrásnakablogjavagyezmiez?

Fejléc fasza.
RSS ÉRTESÍTÉS?!?!?! MIVAN??? Szállj magadba kicsit szerintem :D:D:D Mi bajod lett a feeddel? 😀
két oldalas elrendezés nem rossz, bár tény, hogy zajosabb az egész. Na de hát az egész egy nagy zaj szal kb mindegy. Fejléc fasza, lábléc fasza.
Tán a lángok a menüpontoknál furák.

Chriss

nemá’. Nem etetsz meg 😀 vagy csak az új EUkonform környezet miatt olyan náb ???

rale

nekem tetszik, csak így elsőre – valószínűleg a zaj miatt – nem láttam, mit is csinál mario a fejlécben, de tüzetesebb vizsgálat után rájöttem. ja, és a tűz valóban béna.

The Hedgehog

Fura. Engem ez a három hasábos megosztás különösen zavar. Nem bloghoz való… Főleg nem egy ilyen statikai elemekkel nem operáló layoutnál nem fekszik. Úgy lóg az a bal oldal a levegőbe és folyton zavar az olvasásban.

Gondold át fátter. Gondold át.

Initram5

Ha nincs milyen nap van ma kerdes, akkor elarasztana bennunket a spam? Handrasnal egy ideje nincs ilyesmi, es jobb ugy.

Zeusz

Keep on rockin’ in the free world, fátter.

Külön tetszik a kiscsillag jobboldalon. Kicsit a Plastik Media Best of Show utalást látom benne.

Abszolút kedvemre van.

Like.

madve2

Teljesen fasza, egyedül a háromhasábosság zavar (főleg amikor a – végre működő! – gamez tagre kattintva a lap alja felé a két szélső már elfogy, és a nagy fehérség közepén ott lifeg a kontent, és bárcsak szélesebb lenne), de lehet, hogy megszokható az is.

Lam

Minden tetszik (különösképpen a csillag) kivéve a tűz. Nem azért, mert a hovernél nem jó az alja, valahogy kilóg az egészből, fura, felül is.

Kowach

jó, lehetne kicsit szélesebb is,h 1280-at kitöltse, mert így mintha 800ra lett vna készítve, de am tényleg jó…

Aszfaltbetyar

nekem tetszik, Józsikám! a régirégi “Index kereső – megtalálja, amit kereső” poénra hajazó keresőmező-felirat külön piros pont! keep up the good shape!

Atti

Nekem tetszik csak két dolog ami annyira nem jön be (bár előttem már mondták :))

1, két hasáb jobb volt, nem volt ennyire zsúfolt hatása.

2, kevesebb bejegyzés a főoldalra, nem tart mobilon évekig a letöltés 🙂 (iphone sakktáblázik cseppet mindig )

sz

Ügyes munka, Józsi!
A nyitólapra valóban kevesebb bejegyzés kellene és én nagyon hiányolom az RSS értesítés menüpont animgifjét 😉

Ger

Nekem mindegy, milyen a design, ezt a blogot a tartalom miatt szeretem. Amíg megtalálom benne a tartalmat (amit most a szerző eltűntetett két hasáb, egy fejléc és egy hírdetés között – ejnye!), addig nem szólok bele.

Jofkov

Én (is) átérzem az átalakulás nehézségeit a saját bőrömön. Előre Józsi, nem lesz ez rossz!

ricsi

a menu hoover nekem sem tetszik nagyon nem.
jozsi, miert nem lehet a tag cloud widgetet mozgatni? az adminban lehet ide oda huzogatni a widgetek sorrendjet. vagy van olyan elem, ami a kodba van belebarkacsolva, meg ami widget? akkor nemszoltam.

keve

kicsit belepofáznék én is, sztem túl zsúfolt, három hasáb, kicsi betűk, hogy kiférjen és emiatt nekem visszalépés. fura, hogy fent van egy bazinagy grafika, alatta meg pipettával adagolt patikapixelek, semmi képi elem. lehet ha a blokkok blokkosabbak lennének, v csak nagyobb lenne a kategórianév, és a kontent is, akkor normálisabbnak hatna az elrendezés. sztem az 500 px lassan kevés lesz, lefelé mindig hosszan nyúlik az oldal – szeretsz írni – és ez a csőhatás nagyon nem mai hatású. jobban kéne a hangsúlyokkal operálni, nagy helyek, nagy betűk, rend, tisztaság, hierarchia.

a láblécig sose jutottam le, csak most, h írtad, hát ezt is eléggé odavetettnek érzem, sehol nem reflektál se a fejlécre, se más egyéb objektumra az oldalon, ez így fura. érzem a fejlődést a kontentben, sajnos a vizuál most visszalépés.

ant

Káosz a fejléc. Talán a mac minimalista dizájnját próbálod kompenálni? 🙂

pappito

kérj tanácsot a twitteredzőtől 🙂

Amúgy meg jó ez is. A régi is az volt. Whatever. Én a tartalomért jövök, nem a csicsákért. 90% felesleges, de téged szórakoztat, úgyhogy ok.

A kommentmező betűmérete nekem bántóan nagy.

Különben se kell neked rögtön változtatni, ha az ikea változtat 🙂

Aszfaltbetyár

gyerekek, a hovert ne mondjátok már hoovernek, az J. Edgar Hoover volt, az FBI rettegett alapitója 🙂

Diktát úr

Ember, ez nem demokrácia. Kihozod az új dizájt, és annyi. Jó hogy mán nem.

ceg

A betűk jobbak a menüsorban, de ez a tábortűz gagyi. 🙁

vargatom

A fenét nem esik szét, Opera alatt kész az egész.

Józsi… nem fogok csak a kedvedért Firefoxra váltani!…

ant

“Redezign úgy lesz, hogy minden hozzászóló véleménye egy teljes napig látható lesz majd. Elkezdjük szépen sorban és úgy végigmegyünk mindenki véleményén!”

Minimál dizájnt javaslok, mint pl. ez itt:
http://minima.soup.io/

fapina

sírok.
régi faszántos volt, h’ le/belógott. ez, -nekem- ovis. meg, minél nagyobb a fejléc, annál nagyobb a cég. asszem.
(meg balhasábra bakolni, az már milyen buzis?)
(ehh)

daesu

hurrá meg minden, de opera alatt nem lehet megnézni az oldalt, úgyhogy egy kis optimalizálást az opera júzerek nevében megköszönnék, hogy ne kelljen mindig egy másik böngészőt nyitnom.

payskin

2 vagy 3 hasáb — leszarom, bevallom, elsőre észre sem vettem, hogy 3 lett a 2-ből, nem hasábokat jövök nézegetni, hanem a kontentet, ugorjunk.

A fejléc állat lett, noha azt sem vettem észre, hogy megváltozott, amíg le nem tekertem idáig (gyerekkoromban a nagybátyám folyton azzal egzecírozott, hogy háromszor egymás után el kellett mondanom: “közismerten rossz megfigyelő vagyok”, ezek szerint igaza volt), de mint mondtam, a kontentért jövök, nem is a fejlécért. Ettől függetlenül engem is érdekelne, hogy ki rajzolja, és válaszként ne a Google képkeresőjét toljátok már be, mert ez állati klassz, csak nem derül ki belőle, HOGY KI RAJZOLJA, VAZZE!

A menüket nem használom, ergo tök teljesen mindegy, milyen a láng, de megnéztem, engem nem zavar. Keresőt, tagcloudot, nem használom, flickr képeket szoktam nézegetni (Gaba képei állatok, különösen az az überkemény arckép).

A hirdetést egyáltalán nem találtam meg, úgyhogy zseniálisan elkülönítetted. :-)))

Mi van még? Ja, Reply-bigyó: teljesen jó így, és ha egy kilométert be tudok ide gépelni, csak nem halok bele abba, hogy péntek. Miért kell ezért folyton szipogni? Ti tudjátok.

További szép napot! 😛

Tyler

Nalam a 9.64-es Opera fut (WinXP SP3 alatt), es az uj lablec keresztezi a browser-ablakot. Gorgetni egyaltalan nem lehet. Ha erdekel, kuldok screenshotot.

Lam

Megnéztem Opera 10 alatt Windowson, technikailag jónak tűnik minden.

rog

csak a 9.64-essel nem oké 🙂
a 9.62 és a 10(ejtsd: x) is jól rajzolja.