Hétvégi játékok

A bajai Snow Leopard release party két slágerjátéka a WiiWare Driift Mania a Konamitól (ami az eredeti Amigás Supercars remake-je lehet — illetve Ironman, vagy Death Rally), a másik pedig a Quake Live, ami a Quake 3 Arénának az online változata és nemrég jött ki rá a Mac-es port.

A Driift remek szórakozás, ha többen vagyunk. Kis pici, szuperjól irányítható kocsik versenye, izgalmas játékmódokkal:

A Quake Live is remek szórakozásnak tűnik. Még emlékeztem egy kicsit a pályákra, gyakorlatilag ugyanazt kapjuk, de vannak újak is. A mai “modern” laptopokon, így például az én két éves Macbook Prómon is remekül fut, SL+Safari403 alatt gond nélkül. (Egyedüli gondként azt vettünk észre, hogy nem nagyon tudjuk egymást hozzáadni a friend listára a weben keresztül, illetve a modellek is mintha defaultok lennének annak ellenére, hogy explicit megadtuk neki, mivel szeretnénk magunka reprezentálni az arénában.)

A Quake Live ingyenes, bárki tolhatja Windowson, Macen és Linuxon is. Amit még kiemelnék, az a tutorial rész. Nem biztos, hogy mindenki tudja, de a QL támogatja a “bunny hopping” technikát, amivel extrém gyorsan és extrém hosszú ugrásokkal tudjuk uralni a pályákat. A játékoz kapunk részletes leírást (ingame demóval!) és gyakorlópályát, ahol ezeket a tényleg brütál technikákat el tudjuk sajátítani. Mondanom sem kell, hogy sem az ugrálást, sem a rocket jumpot nem tudtam megoldani és a “malaciga” (Free for All) játékmódban is az alsó harmadban kullogtam mindig, pedig úgy emlékeztem, hogy alapvetően vagyok.

Mindkét játék hatalmas.

24 hozzászólás

pappito

malaciga!

én leragadtam ott, hogy q1, fov120, dm4

elsuhant mellettem a játékipar.

no, meg már nem a matávnál dolgozom, ahol lehetett 🙂

zamar

Nagyon nagy ötletnek tartom ezt a fajta játékmódot.

Hozzá kell tennem nálam még mindig a QuakeII a favorit, amit öcsémmel mind a mai napig nyomunk lanban az otthoni hálózaton.

klarky

A Quake sosem tudott magával ragadni. Nekem a Half Life jött be elég erősen. Abba sok órát beleraktam…

bestyen

A Quake Live tényleg nagyon jó game. Én a CTF-et (Capture the flag) szeretem benne legjobban. A CoD4 Multi mellett nagyon jó vele játszani.

enteomitiok

@pappito q3 is majdnem itt tart – fov 110, palyak meg ztn vagy pro-q3dm6.

pappito

partvonalról bekiabálva kérdezem, hogy a “brütál” szótól nem lehetne eltekinteni? egyrészt nincs is ilyen szó, másrészt pedig egyenesági leszármazottja a nyelvi igénytelenség egyik mélypontjának az “ügye” szónak, amelyet a félműveltek használnak az “ugye” helyett, hogy felismerjék egymást.

Ez nem te vagy. A zsanra te vagy, a bütál meg a mosatlan fogú tizenéves aki a teszkóba jár ikszboxozni.

pappito

enteomitiok, én lemaradtam a q3-ról nagyjából, pont amikor előjött, akkor nem volt gépem/időm rá, aztán meg már nem volt izgi valamiért.

hosszú évek kihagyása után a TF2-be hajoltam bele, azt tudom élvezettel játszani órákig.

Sir Alex

A Generally-val senki nem nyomta? Ha jól rémlik kb 10 mega és ugyan azt az élményt nyújtja, mint a fent említett autós csoda. Win95-től felfelé mindenen fut. 😀

HAR

A felső az Death Rally.
A brütál jó, az ügyétől a víz kiver.

TBS

OFF
Főnök úr, Opera 9.64 Linux. Csúnyán szétesve a főoldal… Nemfontoscsakszólok.
ON

pedestrian

Bezony, ez Ironman. A DeathRally nem jó példa, mert itt egyben látszik a pálya, abban nem.
Nincs ilyesmi szifonra? Próbáltam keresni, de tű a szénakazalban…

balint

bizony, ez inkább a skidmarks feldolgozásának tűnik. 😀 mekkora volt már, hogy a sima A500 csak két különböző fajta kocsit tudott megjeleníteni, és csak a “tuningolt” agás gépek tudták mind a négy kocsit külön nyomatni. hajjaj, régi szép idők 😀

jibberish

Most beugrott vazzeg, hogy én ellened már quake-eztem még anno.:D Nem a Quakefényen, hanem a köv rendezvényen, ami vmi scene partyval volt keresztezve az Almássy téren. Annyi rémlik, hogy átintegettünk egymásnak az épületben. Ezt a flashbacket vazz.:D

Hm, a QL nem tamogatja a Mac-es FF-t, a Safarin megy, de Wacom tablet egere eleg erdekes dolgokat csinal, gykorlatilag ablakban jatszhatatlan, fullscreenben so-so. Einstandolok egy hagyomanyos egeret valahonnan. A Mighty-t meg sem emlitem 😀

segabor

Hogy csinálod, hogy neked műxik a kattintás / lövés QL alatt? Nekem ugyan felment a MacBookomra a plugin, letöltődtek a pályák, meg minden. De lőni azt nem lehet egérrel, csak nézelődni. Már harmadszor raktam fel a plugint és még mindig ugyanaz. A frász feltör már, pedig egypár suhancnak elkenném a szája szélét pár raksival / railgunnal.

Szóval?