Videós telefon + Flickr = KÖVEK

KÖVEK, vagyis ROCKS!

Imádom a cuccot. A 3GS iPhone-nal végre lehet rendes sebességgel és elég jó minőségben videózni. Kezdek rá-rászokni arra, hogy megörökítek élethelyzeteket, eseményeket és a helyszínről feltöltöm. Ez nagy löketet kapott, mióta kijött egy szuper iPhone kliensprogram, amivel roppant könnyedén lehet feltölteni képet, videót.

Itt van például az, amit az Internet Hungary-n készítettem az ebédlőben, ahol Grabo sorozatos unszolására AlieN megkérdezte Karottától, hogy abban az ominózus Totalcar műsorban most akkor tényleg betéptek-e adásban:


A “Milyen volt az M5-nek kenni?” nézői kérdést annyiszor feltették már Karottának, hogy ki lehet vele kergetni a világból.

Ezt pedig tegnap, amikor kimentünk a Normafához sétálni. Az erdőben a vasút nyomvonala mellett teljesen érthetetlen módon tőből kiszakadt egy fa és az ösvényre esett. Egészen döbbenetes volt élőben látni, horrorfilm-szerű.

Ma reggel pedig egy koccanásos baleset miatt dugó alakult ki a Pesti rakparton:

A Flickr-en található mobiltelefonos tartalmaimat kivittem a “video” tag alá: http://www.flickr.com/photos/sasvari/tags/video/

Teljesen jó minőség, szép hang. Merlin Mann szavait idézném pontosan ugyanebben a témában:

CONTEXT and OPPORTUNITY

Nagyon jól ragadja meg a zsebtelefonnal készített mobilvideózást. Itt lehet elolvasni Merlin sorait.

24 hozzászólás

Somez

Jól tolod Józsi! Én az N95-ömmel csináltam ugyanezt, sőt a Nokia Hungary-nek a 2007-es Sziget Fesztiválról blogoltam 1 héten át. N95-tel csináltam a fotókat és a videókat. Minden megvan iPhotóban és bizony kőkemény feeling mind a mai napig visszanézni ahogy a Chemical Brothers koncerten iszonyat fények közepette ugrálunk a tömeggel vagy az, amikor a Nokia Partyarénában metálkészen flashelünk a technóra :DD Sajna ez nagyon hiányzik a 3G-ből, 3GS-re pedig egyelőre nincs sok esélyem 🙁

Petike

KÖVEK??!?! te jezus uristen, Józsi te egyre vadabb vagy :)))

Zeusz

SMS-ben menő még felénk, hogy kicsit KNIVES (kések), illetve minap láttam, hogy it is fucking my beak, vagyis hogy bassza a csőrömet.

sjuknoah

Passziv szerkezet kurvajo, aki utalja az hulye.

A “ki van tepodve” termeszetesen elvetendo, de a “kitepodott” helyes, ha nem akarod megnevezni az alanyt. Peldaul mert teljesen nyilvanvalo hogy a vihar tepte ki.

ON: nem is tudtam hogy ilyen jo kis videot csinal a 3GS, egeszen meg vagyok vele elegedve. Mondjuk igazan lehetne 16:9 :))

Barát Csaba

egyáltalán nem helytelen ahogy mondta, ez csak egy plusz variáció, ami egy kicsit más hangulatot kölcsönöz az ejtésnek

Loloke

En elhiszem, hogy kovek, de a hulladek itthoni internetemmel az elso videot 5.-re sem tudtam megnezni, ilyen pedig eleg ritkan szokott eloferdulni… (50Mbit/s szinkron)

jack ez

Na, ezek azok a dolgok (videók), melyek ROHADTUL NEM ÉRDEKELNEK.
Józsi, megint definiáltad a webszemét fogalmát 🙂

Zila

jack ez: ha nem érdekel: ne olvasd, ha mégis elolvastd: nem kommentáld, ha mégis kommentáltad, pedig nem érdekel: nincs szükséged a webszemét definiálására, mert ügyesen műveled magad is 😉

D@y X

Zila: Miért is nem kommentálhat itt valaki… azért van rá lehetőség.Az, hogy valaki a nemtetszését kimondja az az ő baja. Ha neked nem tetszik amit ő ír természetesen te is megírhatod… de azért támadni valakit,mert más a véleménye mint neked az butaság…

balint

ha már lingvisztikai magasságokba emelkedünk: a telefon és a flickr együttes említése már “több mint egy” dologra utal, így az E/3-as “s” nem kell oda, azaz csak rock kellene legyen. vagy én értek félre valamit?

GazVezir

Fotelkemény. Mielőtt valaki megkérdezné, az utóbbi apró szóváltásra reagáltam.