Magic Mouse kezek be!

Kezek be, vagyis HANDS ON! (tudom-tudom, kezek rajta lenne korrektebb, de a kezek be olyan értelmezhetetlen)

Handrásék szereztek az új iMac eresztésből, egyelőre még a kisebb kijelzős modell érkezett meg, viszont ehhez már van új egér! Első dolgom volt megszervezni a hétvégi kijutást a plázába, hogy megfoghassam a jövőt, amit már Steve hozott nekünk (ismeritek a mondást: Steve nem várja a csodát, hanem csinálja). Annyira dokumentálni akartam a dolgot, hogy gyakorlatilag egy első érintéses videó tesztet készítettem, amit most megtekinthet az érdeklődő:


(Annyiban kiegészítem a videón elhangzottakat, hogy a VX nanó momentumos-görgős, általam is használt egeret is meg lehet “állítani” momentum közben, viszont egyáltalán nem lehet ekkora területeket ilyen kis mozdulattal bejárni a viewporton.)

Muszáj hozzátennem, hogy az alsó része szintén “unibody”, én egységesen így hívom az Apple új technológiás gyártási eljárását, amivel a laptopok megmunkálásánál is találkozhatunk, vagyis irtózatosan finom részletek és ugyanilyen strapabírás. Roppant illeszkedik a termékvonalba. Szerintem akinek unibody Mac-je van, nem teheti meg, hogy nem rak mellé méltó, sorozatba illeszthető egeret. 🙂

Meg kell vallanom, hogy nekem a Mighty Mouse is “bejött” a maga módján, itthon a nappaliban azt használjuk, de a momentumos VX nanót illetően nem volt kérdés a vásárlást illetően. Viszont a VX nanó nem tud oldalirányban menni, csak nagyon vacak módon, mégpedig úgy, ha a görgőt kattintgatjuk. Teljesen fals és rossz megoldás, de értem, miért van így. A Magic Mouse viszont remekül megoldja ezt a problémát, szuper vele a scroll. (A kétujjas lapozás viszont nem ilyen egyértelmű.)

Az a szakvéleményem, hogy NEED, és két hét tesztelés után fogom megalkotni a végső verdiktet. Az első tapasztalataim lelkesek. Egyébként én utálom a felesleges gombokat az egereken, a VX nanón is van egy csomó, utálom. Nekem nem kell Exposé-ra gomb, kivittem aktív sarokra. Semmire se kell gomb.

Az egeret jelenleg az új iMac-ek mellé adják, ez még 10.6.1-es Snow Leopard OS-sel érkezik, viszont bele van már csavarva az új driver. Nekünk csak 10.6.2-vel lesz majd jó, ez még meg sem jelent. Akit érdekel, készítettem egy natív PNG-t (klikk rá) az új egér beállítási képernyőjéről:

Összeraktam még az új ikonokat is, hiszen az Apple nem Apple lenne, ha nem lenne minden új termékbevezetésnél valamiféle ikon pornó. A felső kép a jelenlegi sysprefs ikon, alatta az új ikon, ugyanez egymás mellett 200%-on, végül az 512×512-es új ikon. Az érdeklődő ínyencek kedvéért természetesen PNG formátumban.

Szerintem ez az ikon pontosan akkora, mint maga az egér. 🙂 És tényleg:

Disclaimer: Handrástól nem kapok semmiféle anyagi ellenszolgáltatást ezért a posztért, sőt, nekem kellett könyörögnöm, hogy hadd nézhessem meg, mert a múltkor zavarta, hogy azt írtam, hogy nem szerveztek a Snow Leopardra semmit, csak sorbanállást. Most mit csináljak, ez van. Viszont aki akar venni, 20,900.- bruttóért rendelhet náluk, szállítás egy-két héten belül. Jó fej vagyok, linkelek rá.

50 hozzászólás

evone

Konyorogni? 🙂 Mikor bementel mar repult is feled az eger. 🙂

wyctim

Korrekt cucc lett, annak ellenére, hogy kb. 2 hónapja vettem kékfog Mighty-t, berendelek ebből is egyet, amint lesz raktáron.

Viszont érdekes, hogy az Apple megint eljátssza a multitouch trackpadeknél látott bulit. Először csak 2 ujj, majd 3 és 4. A korai vevő meg szívja, annak ellenére, hogy tudná a hardver. Ilyet sejtek a Magic Mouse mögött is.

rale

Józsi, VX nano asztali egérnek elmegy? Én úgy tudom notihoz való.

evone

AD: Ott voltam, még bolintottam is mikozben koszontem egy Hello-t, de akkor ez biztos elkerulte a figyelmemet, a 13″-os MBP-vel szemezgettem.

Balazs

20k-s egeret no way, max ha gephez adjak, de egyebkent tenyleg pofas.

zsoltu

Hát, nem tudom, nem tudom Jóska, neked mekkora kezed van, pontosabban mekkora tenyered, milyen hosszú és széles ujjaid az enyémhez képest, de amit látok, az nekem nem tűnik kényelmesnek. Ahhoz, hogy órákig dolgozzak vele, szerintem ez picike. Ha a tenyerem nem támasztom alá, és ha emiatt ujjaimmal kell tartanom az eszközt, akkor szerintem ez fárasztó.

GK

Meg kell még nyomkodnom élőben, de nagyon nem bejövős, hogy nincs “középső gomb”, és jobb gomb is csak úgy van, hogy közben nem érintem meg bal oldalt. Mindenesetre úgy fest, hogy ez az első használható egere az Apple-nek.

wyctim

@GK: pont erről írtam Twitterre az előbb – http://twitter.com/wyctim/status/5127320591

Nagy faszaság lenne, ha meg tudná mondani hány ujjal kattintok, mint a MacBook-om trackpadje. Két ujj lehetne a jobb klikk, három a “Mighty-n lévő görgő”, amire ki lehetne osztani az Exposé-t. Várom a több ujjas gesztusokat is. Pl: három ujj fel, Dashboard, három ujj le Show Desktop stb. Nagy lehetőségek vannak még ebben a patkányban.

D@y X

Én ma kipróbáltam handrásnál az új egeret… nagyon bejön ez az egér.Bár szerintem kényelmesebb a VX nano.Nálam must have kategória!

Andris

Tudtommal ha két ujjal kattintasz, akkor azt bal gombnak fogja venni és külön a shortcut menühöz való jobbgombos kattintáshoz kell csak felemelned a bal ujjadat.

Egyébként a SysPref ablakban vigyorgó ember nem véletlenül a Taken-ből az egyik rosszfiú? Kikerestem a képet, itt van E!

Szerintem nagyon hasonlítanak egymásra, ha nem ugyanaz a két ember…

Chriss

Józsi… de most komolyan. HÁT NEM MONDTAM EL EZERSZER, HOGY EXPOSÉ KELL EGÉRRE?! Medzsik máusz jó, de nem NEED. Majd ha lesz négy ujjas taperolás rajta, akkor lesz KURVÁRA NEED. Fogadd el kérlek. 😀

zoltanhosszu

Tetszik az egér az olvasottak alapján. Egy-két dolog ami eszembe jutott: szerintem a több ujjas kattintást egyelőre azért nem csinálták meg, mert van akinek a tenyere le fog érni a egér érzékelő felületére mikor kattint és az lehet bezavarna, de gondolom meg fogják oldani. 🙂

A másik meg: rádiós egerekkel szívtam már sokat, nem igazán kezelik a nagyobb mozdulatokat (pl játékok közben), bluetoothos rágcsálóknál hogy van ez?

DnP

Win ala is be lehetne hekkelni ezt a kis tapicskolos micsodat tessek mondani?

DnP

JA es megegy, tenylegesen nyomni kell a gombot, vagy erintes erzekeny. Ha csak erinteni, akkor mirefol a mikrokapcsolo?

Balazs

az eger tuti. kinek csorog a telefonja ugy mint a 24-ben? mar nyultam a sajatom utan, mert nalam is ez a csengohang :))

Handras

evone, mar megint ott voltal es nem szoltal ram, hogy te vagy az… Legkozlebb verj mar hatba, evek ota ez van :”)

Marci

Azért azt tisztázzuk, hogy ezek az egerek nem véletlenül járnak “ingyen” a gép mellé, ergo teljesen hétköznapi dolgokra találták ki őket, semmi komolyabb grafikai, ilyen-olyan stb. munkára.

Aki ilyenben gondolkodik, valószínűleg nem lesz neki megfelelő. Így videó alapján tényleg nagyon kicsinek tűnik, nekem a Mighty is az volt. Handrás által is favorizált Razer Lachesist használok egyébként.

Barát Csaba

Handras

appla billentyűzet van magyar kiszerelésben? és együtt működik a windowsal? mert ha igen, vennék egyet

k0zi

angelday: a görgetéstől nem kell hasra esni, normál üzemben nekem 2 elég volt, egy kicsit határozottabb mozdulattal 1 is elég volt, és ez egy 6000Ft-os MS Intelli Explorer 🙂
(Win7 + Opera 10.0)

Játékokban szerintem használhatatlan, ott egy 4-5 gombot nem helyettesít az, hogy ilyen olyan mozdulatokat lehet vele csinálni, valamint az egér kialakítása ergonómiailag sem éppen a legjobb (és akkor finoman fejeztem ki magam). Jó dolog a touch technológia, de néha kicsit soknak érzem 🙂

peter

Racionálisan nézve semmi nem indokolja, hogy most új gépet vegyek, de ezek az új imac-ek nagyon ott vannak ááá. Legszívesebben már mennék is a sógorokhoz érte.
MM jónak tűnik, érdekes fejlesztés, végre egy használhatónak tűnő egér. A fogása kérdéses, de biztos hamar meg lehet szokni.
Viszont ezt a scrollozás problémát nem értem a videóban, hogy eddig akármilyen egérrel macerás volt és jó sokáig kellett piszmogni vele? Nem értem. Görgő katt, megjelenik az a 4 irányú jel, egeret lefele hirtelen megmozdít és máris ott vagyunk a plastik alján. Útközben görgő katt és megáll. (5-6 éves átlagos 2 gombos, görgős MS optikai egerem van.) Persze egyszerűbb erre a műveletre bill-t használni, de egérrel is egyszerű.

B82

En ma probaltam ki, es nekem valahogy picinek tűnt az egész. A scroll persze nagyon jó, ez volt az ami a sima Mighty Mouse-on zavart hogy folyton bekoszolódott. Szóval jó, de csak egy hosszútávú teszt tudja eldönteni hogy tényleg kényelmes e.

tallian.miklos

Az egér bármilyen formájában (apple vagy nem apple) egy borzalmasan kényelmetlen adatbeviteli eszköz, ha ráteszed a tenyered a hátára, akkor az elengedett ujjak automatikusan lenyomják a gombot, tehát emelni kell az ujjakat folyamatosan. Ha meg oldalt fogod, kényelmetlen nyúlkálni.

wini

vicces, hogy győzködöd magad, hogy szép szép…nem olyan kényelmes, de nagyon szép.
tényleg az, de egy egérnek elsősorban nem kényelmesnek kéne lennie?

Freddy

DnP: mivel mac-ra fel lehet tenni bootcamp-el win-t is jo esellyel van hozza win driver de ha meg nincs akkor 100, hogy lesz.

pappito

na megfodostam délután, mert nagyon reménytkeltőnek tűnt a videóról.
A kivitelezés, súly, külalak ötös, nagyon finom darab, nem egy filléres plasztik fos, ez tetszik.

Ám! Nekem nagy a kezem, az egér túl kicsi. Ha egérszerűen tartom, akkor lelógnak elöl az ujjaim, mert nem túl púpos a háta. Ettől a kétujjas szvájpoláshoz fogást kell rajta váltani, roppant idegesítő.

Az optika jó, az egér érzékeny, kellemes vele kattogtatni a mikorkapcsoló is finoman jár.

Majdnem elcsábultam (nem volt nehéz megállni, úgysem működne az én macemmel még) mert a scroll az mindent visz. Király. Pontos, finom, momentum, észbontóan jól meg van csinálva. Csak ezért a ficsörért érdemes lenne megvenni, mert nagyon faja.

psc

“sőt, nekem kellett könyörögnöm, hogy hadd nézhessem meg, mert a múltkor zavarta, hogy azt írtam, hogy nem szerveztek a Snow Leopardra semmit, csak sorbanállást.”

Ez a handras gyerek egyre unszimpatikusabb.

Viszont az egér nagyon tetszik, az irodai imac mellett levő Logitech MX Revolution -t nem hiszem, hogy leváltja, viszont az mbp mellé vásárolt logitech V470-es bluetoothos egeret baszom is ki a picsába, amint menni fog a macemmel ez az új egér. 🙂

davido

psc: ““sőt, nekem kellett könyörögnöm, hogy hadd nézhessem meg, mert a múltkor zavarta, hogy azt írtam, hogy nem szerveztek a Snow Leopardra semmit, csak sorbanállást.”

Ez a handras gyerek egyre unszimpatikusabb.”

-Ne vedd már komolyan! haverok..:D

klarky

Időről-időre előkerül a plastikon az egér téma. És nekem még mindíg ugyanaz a 900 forintos (vagy mennyi is volt) Trust egerem van, semmi baja én elvagyok vele. (rettentően le lehetek maradva ezek szerint)

Jó, nem mondom, ha lenne egy ilyen ipari formatervezési műremekem, mint egy iMac – mert vitathatatlan, h gyönyörű – biztos nem ezt használnám, de 20k nem sok egy picit?

Ja, Józsit látva eszembe jutott egy dal:

Egy kérdésem van, mondjam?
Mondjad!
A pufidzsekimet nyáron is hordjam?

8-))

AD, Pesten már ilyen hideg van? 😎

zsoltu

Vessetek a mókusok elé, évekig – mit évekig, majd’ évtizedig – microsoft egerem volt. És azóta is azt sírom vissza.
1. Nekem nagy kezem van. Ehhez a mancshoz pici egér nem jó.
2. Én nem díjazom a kábel nélküli egeret. Hogy elemet kelljen venni bele, vagy tőtögetni, baaaa, nem.
3. Az a mircosoft egér épp úgy domborodott a hátán, épp akkora volt, épp ott voltak a gombjai, hogy lehetett rajta nyugtatni a kezet, nem fájdult meg, nem kellett erőt feszíteni, és ráadásul soha baja nem volt.

Szóval ez az egér szerintem gyerek egér.

sn4ke

tegye fel a kezét az aki eddig nem talált magának megfelelő egeret. na ugye.
hopp! megjelent egy új almás termék! hirtelen de szar lett az amit eddig használtunk , mi? 🙂

egyébként baszottjó ám, de 1.) van jó egerem 2.) kibaszott sok pénzegység az ára nekije

zolle

Kedves Blogger,

Kb 25 dolgot említettél egymás után, hogy hát ez van, de nem zavaró. Nekem így ránézésre iszonyat idegesítő pár dolog benne.
– nincs 2. gomb. Emeld fel a bal ujjad, hogy jobbal tudj klattyolni. Ez baromság.
– nincs középső gomb.
– szögletes az oldala. Ergonómia meg helló mi?

Meg kell, hogy mondjam, attól, hogy alma van rajta, nem értek vele egyet.

(Jelenleg második Razer Pro|Click 1.6-osomat nyúzom)

loller

ahaha ennel izzadsagszagubb videot azert nehezen lehetett volna kiszenvedni

“jo ez az eger hajjak meg nagyon jo”

peter

azért az egérért 20€-t nem adnék,nemhogy 800-at,ne viccelj már,ilyet hajlítok a műhelyben fél óra alatt bármikor 🙂

Sipőc

Itt lehet ingyen is beszerezni Magic Mouse-t, egész könnyen: iphone-for-me.co.cc Angliából küldik, így nincs rá vám, a postaköltséget a küldő állja.