isitwwdcyet?

Idén június 7 és 11. között lesz az Apple WWDC fejlesztői konferenciája. Várhatóan itt mutatják majd be a gizphone-t, és, aggasztó, de ez van, iPhone/iPad kerül a fejlesztői fókuszba. Erre utal a fenti fotó, illetve erre az is, hogy az Apple idén “design award”-ot csak iPhone és iPad fejlesztőknek ad csak. :-/

Biztosra vehetjük, hogy OS X 10.7-ről semmi információ nem jelenik majd meg, azt talán jövőre kapjuk majd, pedig tavaly augusztus 28. óta vásárolható a Snow Leopard. Jogos a kérdés, hogy mit várunk a Snow Leopardtól még, nekem lennének ötleteim. Például UI-ban szeretnék egy kis előrelépést (halál ezekre az aqua scrollbarokra), illetve a régen hangoztatott felbontásfüggetlen megjelenítést is szeretném nagyon, de egy új, akár opcionális, desktop metafórától sem idegenkednék.

Az Apple mostanában kizárólag a részvényesekkel foglalkozik, csak a fejőstehén projektek futnak (iPhone/iPad/szoftverek), remélem páratlan évenként a Mac-et is fogják kicsit masszírozni, mert azt is kéne. iTunest újra lehetne írni 64 bitre, például.

11 hozzászólás

Marci

Nos, mindenesetre a .38-as Magnum a közvetítés alatt is velem lesz és ha marad ez az ocsmány elvesztett-féle iPhone kinézet, akkor.. 🙂

wyctim

Jövőre gondolom kapunk 10.7 előzetest is, új GUI-val… haha, nem álmodozok. Elvileg már masszírozzák a fiúk.

rudo

gizphone – lol 😉

és bár nem vagyok mac felhasználó – és ezért annyira elevenen nem is érint, hogy hol tart az OS verziója – az apple féle GUI design mindig is bejött… kivéve ez a cukorka gomb dolog!

doors

Őssszel bemutatják a 10.7-et, régi dizájnnal, és megmagyarázzuk, hogy miért is jó a régi dizájn 😀

dzsoki

Józsi, “csak” error:

“…az Apple idén “design awards”-t csak iPhone és iPad fejlesztőknek ad csak.”

zajcev

nem is dizájn miatt várom a 10.7-et, inkább reszelnék tovább a motort.
jó lenne, ha jönne újra egy cég, akár az apple-böl kiválva, és előállna vmi ütős hardver software combo-val. Steve pedig nyomogathatja tovább az itunes-os melegedő szarjait…
G4-emet de szerettem:(

KeleMan

Írhatnál egy postot a WWDC2010-es képről is, ami jelen cikkben szerepel. Hogy hogyan kellett egymás mellé tegyék pixelpontosan az alkalmazások ikonjait, mi alapján rendezték az ikonokat (CNN, FaceBook, WikiPedia, Touchgrind, stb.) hogy azok feltünőek legyenek, hogyan layerezték a betűket, hogy adták hozzá a lens flare effektet, stb. Érdekes volna egy ilyen kontent! 😀 De most komolyan!

Freddy

Ide irom le. Ha bekapcsolaskor nyomva tartod az eger gombot akkor kitoja a diszket. Soha ne alitsd cserelheto cuccra a boot-ot. C-vel CD, DVD, vagy optiont nyomva boot menu van.

doors

@Keleman: kinyomtatták az összes Appstore ikont egy A3-as lapra lekicsinyítve, becsavarták, a fotós makróval belefotózott a lyukba, majd megtömték fu”vel, majd Steve és Ive elszívták. Ezek után Ive nekiállt az új, “Gary Powell Edition” iPhone tervezésének.