Pénteki Amiga retró nap

Enok tippelt le ma délelőtt, feldolgozom, megosztom.

Romeo Knight amigás zeneszerző egy 1990-es Razor1911 crack intróhoz készült zenéje az “Aces high” (nem összekeverendő az Iron Maiden számmal). Az emlékek felidézéséhez íme egy screenshot az intróból (franc egye meg, de nem találtam YouTube videót), illetve alatta maga a zene a teljes 8 bites valójában:

Maga Knight ezt írja a zenéről:

released with the “Aces High” intro of Razor 1911 in 1990. The bassline was stolen by some old Boogie Boys song I don’t remember.

DJ Skitz nevű angol, főként C64 és Amiga zenék remixelésével foglalkozó zenész újrahangszerelte az eredeti 1990-es számot, tett mögé egy kis Beastie Boys rap-et, aztán kész is lett a “Skitz – Aces High (Check It Out Mix)” szám. Nem túl új darab, viszont remek zene, ezen a pénteki napon érdemes arra, hogy emlékeket idézzünk.

Ha DJ lennék, az esti buliban tuti felraknám ezt a számot. Enjoy!

14 hozzászólás

traj

…és c64esként átjárni nagyszakallú panellakó hardverdílerhez lakásra, ahol azért fizetni, hogy kazettára vegyen át amigazenét, na az milyen? 😀

aboy

traj: ismerős! csak nálam nem nagyszakállú volt hanem nagydarab és nem hardveres hanem swapper 🙂

maadie

mennyire más volt amikor swapelni kellett, annyira más feeling
cdre irás külön körülmény bitvadászat h mennyi fér rá max, badcrc, swap partik péntekenként a művházban “0day” ami 1 hetes volt alsóhangon, terrornews

én az akarnám vissza néha, bár az nem 2010, de máshogy örültünk

Tito

Veszpremen a nyugalmazott rendor, Gombos fater volt a hot stuff-ok istene, Spectrumos portfoliojat kesobb C64 lemezekkel bovitette. MINDEN megvolt neki, de eggyel sem jatszott soha.