Smart kártya

Évek óta van SMART kártyám. Rigorózusan használom, ha mekiben vásárlok valamit. Mostanában ráálltam a szalámis reggeli szendvicsre kis narancslével. Esetleg fonott kalács, elég jó dolgok, párszázas. (NB, a narancslé 2 decijét 360 forintért adják, ennyiért bármelyik hiperben egy litert kapunk, ráadásul a mekis cucc egyébként helyszínen kevert szörp, megnéztem.)

Valamelyik nap elhatároztam, hogy a reggelimet SMART-ból fizetem. Bemondták, hogy “nana, bácsika, csak menüre érvényes”. Tehát bigmac menü sültkrumplival kólával. Ebből is kb. egyet tudok belőle megvalósítani.

Másik opcióm az, ha lemosatom az árán a kocsit a Shellnél, annyi talán van már rajta. Persze a kézi mosóra ott sem jó a dolog, kizárólag a gépi mosásnál használható fel Shell kúton. Hatalmas.

Elhatároztam, hogy kidobom a kártyát, a franc fog vesződni vele, semmire nem jó: életem végéig gyűjtögetem a pontokat, akkor is csak egy nyamvadt esernyőt kapok érte. Nem azzal van problémám, hogy elő kell vennem a kártyát, hanem azzal, hogy nincs kézzelfogható eredménye a használatának. Akkor meg miért?

(Egyébként üzleti ötletem, hogy kellene egy egységesített pontgyűjtő framework, amihez bármilyen cég csatlakozhat és kidolgozhatja a saját programját. Tudom, hogy már százan nekilódultak és százan be is csődöltek. De attól még jó ötlet.)

77 hozzászólás

Dale

Szerintem vegyél… Vagyis csináld meg. Plastik nevű műanyag kártya, teljesen jó lenne.

Gyuri

A smart kártya arra jó, hogy szépen tudják gyűjetni, hogy mit és milyen gyakran vásárolsz, és utána ilyen szép kis vásárlói szegmensbe sorolnak és STATISZTIKA lesz belőled.

Fudge

Dede egyvalamire jók ezek a smart meg supershop kártyák, egyrészről a cégnek hatalmas adatbázisa lesz a vásárlói szokásokról, másrészről az Apeh is örül, mert simán le tudja kérni, hogy 1 hónapban mennyit költöttél kólára, sajtburgerre, bevásárlásra.

Szuper.

novi

A fentieket adom :), ugyanakkor kb negyedévente van akciójuk, h x pontért literenként y forinttal kapod olcsón a naftát.

klarky

Igen a Cora Bizalomkártya ugyanilyen vacak. Én ott írtam az egyik diplomatervem, tisztán adatgyűjtésre használják.

Viszont Supershop szerintem nem rossz. Sok helyen lehet használni és valódi pénzt gyűjtesz, ha nem is sokat.

Próbáld ki Józsi!

thekilchir

Az anyám már több éve elvesztette. Újat akart kérni, de nem adtak neki, mert használja valaki a régi elveszett kártyáját. Letiltani meg nem lehet….

FDanee

Az kimaradt, ha van több hasonlóan jó választási lehetősége, a palimadár inkább a pontgyűjtős helyen fog vásárolni, hogy pontokat is kapjon. Ezért nem működhet szerintem hosszabb távon sok résztvevővel az egységes framework. Ha mindenütt kap pontot, nem fogja egyik vagy másik céget előnyben részesíteni, és borul az egész.

chabba

Téged átvertek. A Smart kártyával sima szendvicset is lehet venni. Tuti, ugyanis kb. 2 hete vettem vele.

bsr

Csak akkor van értelme Smart kártyát használni, ha Shell kutakon tankolsz. Talán akkor összejön párhavonta egy ingyenmenü a Mekiben. Ennyiért én kösz, nem.

inti

3 éve én is boncolgattam a témát:
http://blog.intiweb.hu/2007/08/20/rtl-klub-kartya/

Kicsit elavult – akkor még 1000 Ft volt egy menü átlagosan – de a pont arány az valami hasonló még ma is. Akkor arra jutottam, hogy egy bizonyos felhasználás mellett ez a leggazdaságosabb (ha csak menüket veszel, főleg nagyot), de máshogy a legrosszabb. Nyilván ez is a cél.

Sasi

T-mobile aranykártya pontok detto, havi 15ezret fizetek, és ha veszek valamit, az is 10ezer feletti vásárlás. 3 éve folyamatosan van náluk számlám (előtte is volt, csak nem jogilag folytonos). Erre 3 év után van pofájuk azt mondani, hogy az egy éves aranykártyámon 90 pontom van, ami 90 forintot ér… Most komolyan, kit akarnak ezzel átverni? Akkor kösz, inkább nem kérek semmilyen kedvezményt. Röhejes. Akkor mondják egy évben egyszer, hogy egy havi számlára kapok 10-20% kedvezményt. Az sokkal okésabb.

(Ok, nagy üzleti ügyfeleknek, akik sokszázezret hagynak ott havonta, tuti megéri, az iphone-t igyen viszi az ügyvezető, de ne keverjük már ezt a lakossági fogyasztással, right?)

zsebtv

Az angol Nectarral meg az Apple online boltjaban is gyujtheted a pontokat. 🙂

Barbi

Ha EDC kártyát használnátok nem lenne ilyen probléma… Vásárláskor azonnal megkapjuk a kedvezményt, így nem kell pontokkal bénázni.

Link: http://www.edc.hu/

rgranc

@Az Ember, Aki Létra Akar Lenni: na de pont ez az, hogy megéri-e az ajándék ló a többtucatszor (többszázszor) elővevést, átnyújtást, várakozást?

Supershop kártya tényleg jó, OBIban van rendszeresen 1 pont 2 Ft-ot ér beváltási akció, két barkácsgép is ebből lett otthon (pár év vásárlásai és jópár tankolás után persze)…

bounty123

Haha nemrég detto ez volt kinn a homáron, a fickó rituálisan feldarabolta ugyanezen okból a smart kártyáját 🙂

pappito

1. +1 a szalámis szendvicsnek
2. a mekis szörp az narancslé, csak szállításhoz nincs benne a víz. szikkasztott narancspréselmény, nem a sátán szolgája. az előnye, hogy abba legalább nem hugyozott bele senki, a hátránya, hogy elbaszott drága

3. van működő pontos szisztéma, bár sosem hittem benne, nekem kétféle van itt, az egyiket a szimpla grocery vásárláskor pontgyűjtöm és évente 2-3 szor kapom a vócsereket amiket levásárolhatok, ott, ahol amúgy is vásárolnék. a másikat csak tankoláskor használom, aztán most nemrég levásároltam, hozott a postás egy szerszámkészletet amiről azt gondoltam, hogy valami gagyi kínai szar, de nem, ugyanaz a márka, mint amivel az autószerelőm dolgozik. Mo-n nekem is volt smartkártyám, negyedévente összejött vele egy bigmek, aztán egy reggel lekapartam vele a jeget az ablakról.

Zool

Van már ilyen egységesített pontgyűjtő framework. Az a lényege, hogy napi átlagban kb. 8-9 órát teszel-veszel, és kapod érte a pontokat. Ezeket a pontokat pénznek nevezik, de itt Magyarországon a köznyelvben elterjed a Forint megnevezés is rá.

Kianek

A héten úgy jött ki nem otthon reggeliztem, ez nagyon ritka.
Be is tértem a nyugatinál a henteshez (talán Pinczi)ettem egy darab
kolbászt és ittam mellé egy teát. Fizettem 300 Ft-ot.
Azon gondolkoztam, ha pinczi hálózatként működne, akkor 600-at fizettem volna-e
vagy 1000,-t – egy biztos nem kértek pontgyűjtőt.
Ahol pontgyüjtő kártyát kérnek, az elvtársak gyanús, de mindenképp elgondolkodtató!

pappito

Kianek, annál a hentesnél reggeliztem másfél évig 🙂 én nagyon bírtam, csak nem könnyű végignézni, amikor a mávosok kora reggel beveszik fejenként a negyven deka főtt fejet, minden nélkül 🙂

LK

A Sparban kemény 1% kedvezményt adnak rá, ez mindent elmond a komolyságáról. Egy pénztáros egyszer megkérdezte, miért nincs Smart kártyám, talán nem szeretek olcsóbban vásárolni? Azt válaszoltam, hogy de igen, ezért szoktam inkább máshova járni.

szifonpatróna

Józsi, szerintem ne vegyél, inkább adj el.

Az én smart-stratégiám: kb. kétévente összejön annyi pont, hogy kiváltok a Smart Shopban valami eladható Ferrari erekjét és felteszem vaterára. Másra nem jó ez a szar, csak a Shell méri fel a vásárlási szokásaidat, amivel többet kereshetnek rajtad/rajtunk.

Kianek

Pappito:
elhatároztam, hogy egyszer kipróbálom azokat a főtt fejeket.
Azon gondolkozom, hogy a vasutasok azt az óriási energiát mire fordítják?
Az a kicsi kalapács nem olyan nehéz
vagy
egyszerűen ők akkor ott ebédelnek reggel, mert éjszakások voltak.
Különös hangulata van a helynek a mávosok miatt is.

Dob

A supershop valóban hasznosabbnak tűnik. Ott valóban pénzt gyüjtesz, amit ugyanúgy levásárolsz, mint a kp-t.

Az AGIP-nál van is valami kártya, ahol sógor szokott a 600 literes traktorral tankolni hetente 3-4 szer. Neki hipp-hopp összejön valami értelmes dolog.

maadie

Nekem is évek óta van smart sokat nemhasználtam max ha meki akkor előpattintottam felvágtak valami pontot egyszercsak meg leettem, most corporate shellkártya igy egyből villan mellé a smart is 10000pont környékén járok de fogalmamsincs mi lesz belőle még a választék sem tiszta, egyszercsakjóólesz

Dervenkál Egon

A supershop se jobb, ott most kaparós sorsjegyet adnak 😀 muhahaha!

A mekiben kapott narancslét lehet, hogy a helyszínen hígitják, de a hiperben kapottat meg a gyárban. Ezzel minőségben semmit nem buktál, Józsi. Árban igen.

gasztony

Régen nagyon sok mindenre be lehetett váltani a pontokat Shell kutakon. Volt köztük jó pár értékes dolog is. Ha esetleg Shell kúton jársz kérdezd meg. Szokott lenni ilyen katalógus féle.

klarky

Ha jól rémlik az Aldiban lehet kapni olyan gyümölcslevet, ami tényleg 100% gyümölcslé, azaz nem sűrítményt hígítanak vissza, hanem kinyomják a levet és doboz.

Nagyon finom, én az almát próbáltam. Ha jól tudom amúgy osztrák termék.

Vágási Matyi

Nekem a 3 év alatt összegyűjtögetett pontokkal teli MOL-kártyámat nyúlta le két kutas, mivel a pénztárnál felejtettem. Azonnal visszamentem, persze tagadták.

Nem foglalkoztam vele, 3 hónappal később tiltottam le.
Az ügyintéző elmondása szerint elég nagy forgalmat bonyolítottak a kártyával.

Valószinűleg mások kártyája helyett erre rakták a pontokat, amiket aztán felhasználtak.

Fizetés-kiegészítésnek nem rossz, ugyanis 1p=1ft alapon bármit lehet róla vásárolni a shopban.

Szindbad

Soha nem volt SMART kartyam, es nem is lesz. Nem elvbol, hanem azert, hogy kenyelmesebb legyen az eletem.

iAndris

Nekem van. Évek alatt már kb 10e pont gyűlt össze rajta, de még nem vettem semmit, egy iPod shuffle-re már tellne:)

Laci

Sziasztok,

Az ilyen pontgyujtos kartyak mire jok? Adatgyujtesre (mint egy kommentelo itt meg is jegyezte). Jogosan johet a kerdes: milyen adatot gyujtenek? Nyilvan nem a nev es a lakcim a legfontosabbak. A vallalatok szamara az a fontos, hogy mit/miket vasarolsz. Miert? Az alkalmazott adatbanyaszati modszer neve a vasarloi kosarelemzes. Ezen informaciok segitsegevel a termekek arazasarol, akciok kirasarol donthetnek. De meg emellett az is egy lehetoseg, hogy adott esetben a hipermarketben az arukat, hogyan rendezzek el a polcokon. Pl.: gyakran vasarolsz tejet es kenyeret egyutt. Akkor nyilvan ugy erdemes ezeket a termekeket elhelyezni, hogy mig elersz egyiktol a masikig, sok olyan termeket lass, ami adott esetben az izlesednek megfelelo lehet, igy valassz kozuluk.

Hat nagyjabol ez a dolog haszna. Legalabbis en igy tudom.

Szep napot!

gigi

Melyik pesti mekiben tudtál reggelire bigmekmenüt enni, az erőltetett reggelijük helyett?

klarky: az az aldi-s almalé tényleg nagyon ott van és nem is vészes az ára.

karon

pappito, kianek: mi az a főtt fej? mégis, milyen állat feje? és hogy lehet valaminek a fejét dekára kérni?

én ezt az egészet nem értem, talán jobb is ez így. ja igen: BROÁF

tesoka

unokatesom jól él, nagyon… de adót elég korlátozott mértékben fizet (nem az én dolgom)
viszont amikor volt apeh vizsgálat ellene, és mondta hogy minimálbérből él, és hagyják békén, akkor az apeh ellenőrök egyszerűen kipakolták elé a kimutatásokat, hogy a smart, supershop, auchan, cora, stb kártyáival mennyit vásárolt havonta a minimálbérhez képest (pl. auchan tankolás havi 150ért, cora bevásárlás havi 200ért, stb), és feltették neki a költői kérdést, hogy mégis miből
szóval ezeket a kártyákat dobjátok ki inkább, a nagy testvér is látja őket
csak kápé!

klarky

@Laci: Van még haszna a kártyának. Pl. az, hogy tudja egy áruház, hogy honnan, milyen messziről járnak hozzá a vevők. Ez pl. jó arra, hogy tudják meddig érdemes szórólapot teríteni, vagy ha esetleg egy irányből eljönnek 20 km-ről érdemes bepróbálni azt, hogy a másik irányból is legalább addig terítsenek, hátha onnan is eltudják csábítani a vevőket.
A másik dolog az, hogy célzott marketingre lehet használni. Mondok egy példát. A rendszer látja, hogy te pl. rendszeresen veszel kutyakaját. Vagy műszaki cikket, vagy bármit. (Lehet, hogy a rendszer azt nem tudja Bizalomkártya alapján, hogy x. y. kutyakaját vesz, de ha pl. az áruház azt csinálja, hogy +pontot ad meghatározott termékcsoporthoz, akkor azt már látja, hogy nini, valaki rendszeresen ebből vesz. Ekkor már csak le kell válogatni ezen vásárlókat és mehet a levél, hogy kedves vásárlónk, a következő 2 hétben 10 %-al olcsóbban veheted meg azt a terméket, amit általában megveszel. A vevő elérzékenyül, és nem a Tescoban vesz kutyakaját, hanem a Coraban és ha már ott van megvesz minden mást, ami esetleg nem is érné meg, de nem fog két helyre menni. Ez így működik.

Egyébként van egy érdekes aspektusa is a dolognak, amire szerintem nem nagyon gondol a halandó. A Cora bizalomkártya osztályán pl. meghatározott árutömegnek kell folyamatosan lenni annak érdekében, hogy a vevő ha ki akar váltani valamit, akkor (viszonylag gyorsan) odatudják adni. Igen ám, de nehéz tudni azt, hogy hány filctollkészletet és hány cd-s magnórádiót kell készleten tartaniuk, ami gyakorlatilag halott termékállomány, hisz csak áll benne a pénz, abból effektíve bevétel sosem lesz. Azt ugye nem kell mondani, hogy az elfekvő árukészlet a kereskedelemben kb. akkora istencsapás, mint a munkanélkül, a telepen álldogáló homlokrakodó, vagy az üresen, rakomány nélkül Hamburgból hazatérő kamion…

Balazs

Tel legalabb mar rajottel, hogy a pontgyujto marhasagok nem neked hoznak hasznot, hanem a cegeknek. Van, aki sose jon erre ra, csak gyujtogeti a semmit.

Andras

nem tudom,de nekem vegyes tapasztalataim vannak, mint ami az egesz orszagra ervenyes,hogy en pl. a smart kartyammal tudtam kulon hamburgert fizetni, nem csak mennut. szerintem ez ‘Meki’ valogatja, ezert is irom,hogy nincs egyseges ‘kep’,hogy mi az eljaras ilyen esetben. lehet masik helyen siman elfogadjak.

QuippeR

tesoka:

És ha nem csalunk adót? (For the record: sosem volt ilyen kártyám, és nem is lesz.)

alma

ú bakker, csak a luzerek reggeliznek a mekiben – ne égesd magad

klarky

“…az egyik haverom sajátosan értelmezte a franchise fogalmát. Bármelyik McDonald’s -ba is ment be odalépett a pulthoz és azt mondta:

– A szokásosat!

Mire a pult mögött álló alkalmazott tétován visszakérdezett:

– Elnézést, mi a szokásos?

A haverom odahajolt és így válaszolt:

– Te új vagy itt, ugye?…”

😎

via Dumaszínház

Deyvoran

nekem dolgozott egy ismerősök suli mellett egy burger kingben, ő mesélte, hogy egyszer elpukkant egy ilyen narancssűrítményes dobozuk, a végkifejlet az volt, hogy ott olyan tiszta lett a padló, hogy a rendszeresen használt felmosó anyaguk se tudta olyan sterilre marni.

Deyvoran

@karon
fejhús: a röfi arcát mindenestül leválasztjuk az okos kis buksijáról. házi disznóvágás szintjén ez az abalében történik (forró víz, belsőségek megfőzésére, hús csontról leválasztására, ez az abáló). disznósajtba, pörköltbe is remek, de úgy megfőzve is, zúzott fokhagymával megpaskolva, só-bors-paprika.

Balambér

Nem tudom, de nekem ez furcsa, hogy az APEH a mekis, meg shell kutas fogyasztást dörgöli a minimálbéres emberke orra alá.
Nem vagyok szakértő, de azt gondolnám ilyesmi adatokhoz csak a rendőrség juthat hozzá (legálisan). Ő meg ugyebár csak akkor vesződik ilyennel, ha az ügy súlya olyan, hogy pl. legalább sok év börtönnel súlytható.
Szóval én szkeptikus vagyok a dolgot illetően.

Mefi

Supershop kártyával teljesen elégedett vagyok, igyekszem mindig SPAR-ban vagy InterSPAR-ban vásárolni, és azért a havi bevásárlások alapján öt-hatszáz forintot spórol az ember, ha már eszek belőle egy fagyit a Burger Kingben, végső soron akkor jól jártam.

tesoka

mefi: valoszinu hogy ha ugyanazokat a termekeket nem a sparban vagy intersparban hanem auchanban vagy tescoban vetted volna 1 honapig akkor ennek a duplajat vagy tobbet sporoltal volna
tehat vegso soron nem jartal jol, csak a spar meg az interspar 🙂 mivel ok a legdragabbak

v150r

tesoka: hát, sajnos nincs a közelben tesco, szóval, ha a bkv jegyek árát és a plusz időt veszem számításba, akkor abszolút nem olcsóbb. egyébként meg nem egyszer jártam úgy a tescoban, hogy ilyen alap dolgok, mint a liszt, meg a cukor, nem voltak, csak a majdnem kétszer annyiba kerülő változatok…

fudge

Balambér: tévedsz. Az apeh egyszerűen megkeresi a céget (supershop vagy akármi) és kéri, hogy adják ki az adatokat, ők meg kiadják, ennyi. Szó sincs súlyos bűncselekményről. Apeh ugyanúgy belenéz a bankszámládba, akkor meg pont a supershopos vásárlásaidhoz kéne rendőrségi engedély? Ugyan már…

Balambér

Fudge: ha azt mondod, hogy a témával foglalkozó szakértő vagy, akkor elfogadom. Ha csak véleményként mondod, akkor tvábbra is fenntartom a szkepticizmusomat. (Azt nem mondtam, hogy egyébként elviekben ne értenék egyet a dologgal, ha így lenne).

Én abból indulok ki, hogy nálunk Európában akár az ésszerűség határain túlmenő szigorúsággal szabályozzák, hogy az én adataim mikor és kinek a kezébe kerülhetnek. A kérdés az, hogy van-e az APEH-nek automatikus nyomozati joga. Szerintem normál esetben nincs.

zotyorage

Nem értem mi a baj ezekkel a kártyákkal. Egyik sem kötelező, mindnek van előnye és hátránya, persze előnye csak akkor ha használod.
Én Shellnél tankolok Smart kártyára gyűjtöm a pontot. Így havonta 1-szer elmehetünk a Mekibe, nem én igénylem, hanem a gyerek. Ha nem lenne kártyám, ez plusz 2-4 ezer huf lenne / hó.
Mindig ki kell számolni mire éri meg beváltani, mire nem. PL ha kék benzint tankolok vasárnap (ha jól emlékszem), akkor 4 pont jár 1 literért, 1 tank mondjuk igy 160-200 pont. A Mekiben meg ha jól emlékszem kb 1 pont = 2 Ft.
És nem zavar, hogy adatot gyűjtenek rólam, azt tudhatjáék, hogy hetente hányszor és mennyiért tankolok. Kiváncsi lennék AD-ról mit tud pl az apple, az elmúlt 10 év vásárlásai alapján. 🙂

sabe

“Mindig ki kell számolni mire éri meg beváltani, mire nem.”
na pont ezzel nem akarok foglalkozni

kzolee

Azért Józsi ez kemény… Mindenféle top étterem, szalámikóstolás meg… kutyakaja. Izgalmas lehet a beledben élő baktériumflóra élete. Ha ettől nem hülyültek meg, már semmitől se fognak 🙂
A Kistücsökben kérték már a szmartkártyát? 🙂

omfg

ez vagy valami újdonság, vagy valami kavarodás van a dologban, mert én már számtalanszor vettem ingyen reggelit a pontokból.

ÁT LETTÉL KÚRVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;(

Erős Pista

Balambér: pl. http://a-munkaado-lapja.cegnet.hu/1999/3/adorendorseg-es-adonyomozas – Adatokat egy mezei revizor is kikérhet cégektől, nem csak adónyomozó, bár azt nem tudom milyen törvény hatalmazza fel erre.

Minden irodának megvan a rutinja, hogy vizsgálatnál az alap házon belüli és PSZÁF-es adatokon felül mit kérnek még ki: pl. METRO számlákat, a helyi utazási iroda szerződéseit, simán életszerű, hogy kikérik a nagyobb shopping kártyák adatait is amit meg is kapnak.

Aki okosba üzletel, az ne bohóckodjon semmilyen pénzel kapcsolatba hozható kártyával, ez aranyszabály.. 🙂

fudge

Balambér: szakértőnek nem nevezném, magam, inkább csak járatosnak a témában.

Az viszont igaz, hogy nem feltétlenül néznek meg mindent, ami veled kapcsolatos egy esetleges ellenőrzéskor, csak ha alapos okuk van rá. De biztos forrásból tudom, hogy volt, akinek megnézték a vásárlásait egy ilyen kártya alapján.

Mefi

tesoka: azért ez ebben a formában nem igaz, az esetek többségében az InterSPAR sokkal olcsóbb mint a TESCO. Nyilván ha gazdaságos termékeket vásárolsz, akkor nem, illetve nem árt figyelni az akciókra sem.

blnd!

@Eros Pista /fudge / balamber
Az APEH Bunugyi Igazgatosaga mar 2002-ben megszunt es tevekenyseget az – akkor ujonnan alakult – ORFK Bunugyi Foigazgatosag Penzugyi Nyomozo Igazgatosaga vegzi, ahol koztisztviselo de a hivatalos allomanyu rendorokkel azonos jogokkal biro penzugyi nyomozok dolgoznak. Tobbek kozt pont azert volt szukseg a valtoztatasra mert a 31/2001. (VII. 11.) AB-hatarozat eltorolte azokat a jogszabalyi reszeket amelyek APEH Bunugyi Igazgatosaga nyomozoit titkos informacioszerzesre, es kenyszeritoeszkozok alkalmazasara hatalmaztak fol.

@Eros Pista: az altalad linkelt oldalon is irnak errol
http://a-munkaado-lapja.cegnet.hu/2003/4/adonyomozas
2002. evi LXVI. torveny az APEH Bunugyi Igazgatosaga megszuneserol
http://www.complex.hu/kzldat/t0200066.htm/t0200066.htm

Nonoo

A “van smart kartyad?” kerdesre automatikusan “van, de nincs itt”-el valaszolok, kenyszerbol.

Fritzhun

Nem tudom én mindig lekajáltam a mekiben azt amit a kúton össze gyöjtöttem pontokat.Egy évben legalább 6-szor eszek belőle egy menüt,ha ugy vesszük 6-7 ezer forintot kajálok le.Én leginkább a bankkártyákkal nemértek egyett.ugyan ugy megtudják nézni rajta mit vásárolsz mennyiért mennyi a számlád.Ráadásul a te megkereset pénzedből mindig levonnak maguknak ha pénzt akarsz levenni.Nem beszélve a kártya dijjakról mert hát minden évben fizeted azt is.A sorok tol már hülyét kapok a pénztárnál mert tetű lassú a kártyás modszer.Én odaadom a lóvét és vissza ad.A kártyás bedug vár ,pinkód,kinyomtat és aláir persze ha egyből mükszik a kártya.Minden bankártyás havonta legalább 400ft-ot oda ad a bankoknak.egymillio kártyánál havonta az már szép kis pénz.Lassan mindekinek kötelezővé teszik hogy legyen kártyája és a bankok ebből is csak a hasznot huznak.Persze adni cserébe semmit.Engem ez jobban idegesit mint a smart kártya!!!!!! 🙁

pistike

ti olyann naívan fogjátok fel a dolgokat hogy az már fáj bár még is pár embernek igaza van
csókacsalád:):)

Atis

Sziasztok kik ezt olvassátok.
Tegnap voltunk Pécsen és ott a mekiben vettünk 3 menüt és még egy két dolgot és mindent a smart pontokkal fizettünk.Legközelebb is így lesz az 5 tagú család szinte 🙂 jól is lakott ha fordulok mégegyet a pulthoz akkor bizti jól lakunk. Jó nyaralást és minden jót mindenkinek.

EZ Parkolók Kft.

Üdvözlet minden Olvasónak !

Sok jó és rossz tapasztalat.
Ezeket személyesen mi is átéltük.

– Megrongálódik a kártya,
– Elvesznek a pontok, adatok,
– “Pont most” nem működik a terminál, stb.

A mi rendszerünk ennél egyszerűbb és hatékonyabb is!

EZKLUB kedvezmény rendszer!

Nincs szükség terminálra, se más eszközre!
Nincsenek gyűjthető pontok viszont az AZONNALI KEDVEZMÉNYEK mindig megvalósulnak és kézzel foghatóak is.

Kezdeti stádiumban a kivitelezés, de akit érdekel, szívesen tájékoztatom!

Mosolygós napot!

Szabó József

Az EZKLUB megálmodója és megalkotója

EZ Parkolók Kft.
http://operaparkolo.mlap.hu

Manó

Sziasztok!

A párom ott felejtette a McDonaldsba a SMART kártyáját (elfelejtették visszaadni…) és mire bejelentettem, hogy elveszett és tiltsák le, a 14ezer pontból 776 pont maradt… Kértem az ügyfélszolgálaton, hogy legalább mondják el, más mire költötte 🙂 Gondoltam legalább valami értelmesett vett abból a sok pontból… KAJÁRA!!! Remélem jól elhízik tőle!!!:-))
Csak azt nem értem, hogy miért névre szóló, ha mindenki vásárolhat vele?!?!