Soma

Hadd mutassam be Hajnóczy Somát, magyar bűvész, a nemzetközi mezőnyben is igen szép eredményekkel szerepel, 2009-ben megnyerte a pekingi világbajnokságot (képünkön balról):

Folyamatosan utazik a világban, fellépésről fellépésre, most is keleten tartózkodik a Facebook lapja szerint. Kiderült, hogy Linda egyik barátnőjével jár, valamelyik nap este együtt vacsoráztunk egy nagyobb társasággal, pont vele szemben ültem, belőlem persze előkerült az elveszett blogger, belőle meg a bűvész, én videózni kezdtem, ő performált. Következzen hát egy kis Soma “demo” (a társaságban ülő nem magyarok miatt beszél angolul):

A hányós trükk nagyon jó. Ha megnézitek még le is rakja az asztalra látszólag a dekket (koppan), és akárhogy is kockázom ki, nem jöttem rá, pontosan mennyi nyál ragad a lapokra.

A trükköket persze nem árulta el (próbáltam rávenni, hogy mutassa meg a fenti videó elején levő kártyahányós trükköt “lassítva”), sőt, kétszer semmit nem csinált meg az este során, gondolom ez is valamiféle rutin. Amit még megfigyeltem: roppant profi és tele van “mintákkal”. Minden helyzetre elő tud rántani valami poént, apró megoldást, nagyon jól kezeli a közönséget és benne engem is (bár rólam elmondta, hogy utálja az ilyen típusú vendéget, aki folyamatosan próbál rájönni a trükkökre, “just enjoy it, motherfucker”).

Rengeteget gyakorol, nagyon sok kézügyességre van szükség a bűvészkedéshez, és állítása szerint folyamatosan ezen kattog az agya: mit kéne, hogyan kéne megcsinálni. Nagyon elszánt és dedikált embernek tűnt, persze amikor nem a bűvészkedésről volt szó, akkor visszaalakult “normális” asztaltársasággá, nevetett, ahol nevetni kellett, sírt, ahol sírni.

27 hozzászólás

Lajos Vanka

Nagyon kemény, ahogy a lapokat kezeli. Elképeszően jó! 🙂

Az Ember, Aki Létra Akar Lenni

Bűvész-alapszabály, hogy trükköt nem ismételünk, pont az “ilyen típusú nézők” miatt 🙂

Z. Tamás

Keveréskor a pakli tetejéről a kézfejébe rak pár lapot, amik a hajlítás miatt odafeszülnek és nem esnek ki. Ezután a szájához emeli a kezét, majd egy pillanatra odarakja a másik kezét is, hogy eltakarja a rést, amíg a szájába csúsztatja a lapokat (ezt baromi gyorsan megteszi, valószínűleg a meghajlított kártyák egy ügyes tenyérmozdulatra maguktól “bepattannak” a szájába) aztán pedig csak elő kell húznia őket.

vS

Ügyes, a neten fent van a vb győztes műsora, érdemes megnézni.
az mit jelen, hogy “dedikált ember”?

ekkerjoz

Negyven éve tanultam egy madzagtrükköt pesti nagynéném szomszédjától.
Úgy hívták Gács Rezső, Rodolfo.

Bel Riose

Bug report: iPhoneon nem jelenik meg a videó. Üres sor van a helyén.

Jack

iOS 3.valamennyin nemmegy. Ha már szifont támogatunk, támogassuk rendesen, ne csak legújjabb SW-t. Én nem fogom azzal szopatni magam, hogy felteszem a 4.x-et a 3G-re, aztán már a böngésző is használhatatlanul lassú lesz, így is egy tetü….

korte

Örülök amikor ilyen embereket látok, főleg hogy magyar is!

Barnabas

dedication – valahol “odaadast” is jelent.
Kedvenc zeneszemet/zeneszerzomet tudnam mondani:
John Coltrane, szaxofonos. Annyit gyakorolt, mint senki mas.
Miles Davissel ossze is rugtak a port kicsit anno, mert az o zenekaraban jatszott, aztan buli utan amikor a meno fekak mentek inni meg csajozni, akkor o szepen elvonult a hotelszobaba gyakorolni. Davisnek valoszinuleg kisebb lelkiismeret furdalasa volt miatta. Kesei idoszakaban zenekarvezetokent csinal olyat, hogy amig zongoraszolo volt o szepen lesetalt hatra az oltozobe es gyakorolt. Aztan visszament, beszallt ahogy kell es befejeztek a notat. Ez a dedication.

ekkerjoz

Egy trükköt én is kitaláltam, tinédzser éveim végén.
Odaállsz egy jó csaj mögé a diszkóban, nagyon szorosan, megkérdezed tőle, érzi-e a hüvelykujjad, és mikor igennel válaszol, előretartod mindkét kezed.

Onedin Kenedi

ekkerjoz, köszi, ma végre röhögtem egy faszát! 😀 A srác is nagyon ott van amúgy.

Dr. Lakatos Winnetou

ekkerjoz: ugyanez urologussal, mar nem is olyan vicces, nem?

soder

bizisten azt vártam az egész videó alatt, h. konkrétan HÁNYNI fog…

B82

ekkerjoz csodasan utal a regi odanyomod e vagy sem temara 🙂
Na mar tudjuk hogy te bevallaltad. 🙂